Skip to content

Vierailemassa Guerlain-pisteellä

Kirjoitin jo jokin aika sitten upeasta meikistä, joka minulle tehtiin Helsingin Stockmannin Guerlain-pisteellä. Hehkutin jo silloin vierailuani varsin vuolaasti, ja nyt olisi luvassa hiukan lisää riemua ja ylistystä- kyseinen visiitti kun oli koko silloisen viikon kohokohta, ja herättää edelleenkin suunnatonta riemua ja hyvää mieltä omassa mielessäni. 

Koko vierailu alkoi siitä että pelmahdin väsyneenä ja varsin räjähtäneen näköisenä Guerlainin tiskille tiedustellen onko Sophie paikalla. Vastaanotto oli todella lämmin, ja sain riemukseni (ja osittain kauhukseni) kuulla että Sophie oli ehtinyt käydä tutkimassa blogiani. Pieni rimakauhuhan siinä iski, mutta Sophie oli niin kiltti ja miellyttävä että paniikki hävisi nopeasti. Olin joutunut jättämään koulutuksen takia järjestelmäkamerani kotiin, ja pahoittelinkin sitä heti alkuun- jouduin kuvaamaan kaiken kännykän kameralla. Onneksi kuvista tuli edes jollain tasolla siedettäviä! Seuraavalle käynnille otan järkkärin mukaan. 

Itse meikki aloitettiin sillä että Sophie poisti aamulla itse tekemäni meikin huolella. Hävettää myöntää etten millään muista millä meikkini poistettiin, mutta ihanalta se tuntui! Käytetyistä ihonhoitotuotteista tajusin sentään ottaa kuvan. Olisikohan meikki poistettu Super Aqua Lotionilla? Hyvin mahdollista! Kosteutuksena käytettiin Super Aqua Sérum Lightia, ja silmänympärysiholla Super Aqua Eye Sérumia. Näistä kahdesta kosteuttajasta sain pienet testiputelit mukaani, ja lyhyen käytön perusteella ne tuntuvat taivaallisilta. Pienet näytekappaleetkin noudattelevat Super Aqua-linjan upeaa, sinikultaista teemaa, ja niiden käyttäminen tuo arkeen ihanaa, pientä luksusta. 


Sophie kertoi huolella mitä tuotetta hän oli iholleni pistämässä, ja kertoi jokaisesta tuotteesta ja niiden vaikutustavasta huolella. Samalla sain kuulla Guerlainin historiasta, sekä selailla ihan käsittämättömän upeaa Guerlain-kirjaa, jonka Sophie oli jostain taikonut paikalle. Kerron kirjasta ja Guerlainin historiasta pidemmällä postauksessa- ne ansaitsevat ihan oman kohtansa! 

Lähes kaikki Sophien käyttämät ihonhoitotuotteet olivat minulle uusia ja vieraita- osaa olin tutkinut ja hypistellyt aikaisemmin, osaan en ollut törmännyt ikinä. Tutuin taisi olla Metéorites Perles-pohjustaja-enkä ollut kokeillut sitäkään aikaisemmin. Meteoriittirpimerin sisko, kultahippuja sisältävä pohjustaja on kuulunut aikanaan kokoelmiini, mutta se ei sopinut liian kosteuttavuutensa takia iholleni. Meteoriitit eivät pettäneet taaskaan- saattoipa tämä kyseinen pohjustaja mennä himotuslistalleni.

Meikkiin en tällä kertaa mene sen tarkemmin, koska esittelin sen jo sen verran perusteellisesti edellisessä Guerlain-postauksessani. Nyt siirrytään siihen kaikkeen mikä tuli ihonhoidon ja meikin lisäksi- Sophie nimittäin kertoi minulle paljon Guerlainin historiasta, tarinoista tuotteiden ja niiden pakkausten takana sekä pientä, ihanaa nippelitietoa merkistä ihan yleisestikkin. 

Guerlain on ranskalainen parfyymitalo, ja lukeutuu yksiin maailman vanhimmista sellaisista. Guerlain perustettiin vuonna 1828, kun Pierre-François Pascal Guerlain avasi ensimmäisen parfyymiliikkeensä Rue de Rivolille, Pariisiin. Kyseisessä liikkeessä herra Guerlain valmisti parfyymeja kahden poikansa kanssa, ja nousi nopeasti suosioon. Guerlain avasi lippulaivamyymälän Rue De La Paixille 1840, ja saavutti silloisen suosionsa huipun vuonna 1853 suunnitellessaan Eau de Cologne Impérialen Napoleon lll:lle ja hänen vaimolleen Eugénielle. Kyseinen parfyymi toi Pierre-Francoisille tittelin ”His Majesty’s Official Perfumer”.

Pierre-Francoisin kuoleman jälkeen yritystä jatkoivat hänen poikansa, ja heidän jälkeensä yrityksestä huolehtivat Gabriel Guerlainin pojat. Jacques Guerlainista tuli Guerlainin kolmas parfyymimestari, ja hän kehitti useita Guerlainin tunnetuimpia, edelleen kehuttuja ja myytyjä tuoksuja. Tärkeimpiin Jacquesin luomuksiin kuuluvat Mouchoir de Monsieur (1904), Après L’Ondée(1906), L’Heure Bleue (1912),Mitsouko (1919), Vol de Nuit(1933), ja Guerlainin lippulaivatuoksu Shalimar (1925). 

Jacquesin lapsenlapsi Jean-Paul Guerlain oli perheen viimeinen parfyymimestari. Jean-Paul jäi eläkkeelle vuonna 2002, ja koska suvusta ei löytynyt tittelille perijää,  ei parfyymimestarin paikka ole nykyään enää sidoksissa perheeseen. 

Sophie esitteli upean, vanhan kirjan avulla minulle Guerlainin historiaa, ja palavana historian rakastajana olin aivan haltioissani päästessäni tutkimaan näin vanhan merkin vanhoja pakkauksia ja tarinoita niiden takana!


Ylläolevassa kuvassa näkyvä pullo oli saanut inspiraationsa Aurinkokuninkaasta- tämän kuullessani höristin korviani ja kirosin sitä että ranskanopintoni olivat jääneet aikoinaan saksanopintojen jalkoihin (kirja-aarre kun oli kirjoitettu ranskaksi) enkä voinut lukea lisätietoa. Aurinkokuninkaan aika Ranskan hovissa oli ensimmäisiä asioita joista historiassa intoilin ala-asteella, ja kyseisen aiheen takia aloin alun perin lukemaan historiaa harrastuksena. Kuvan pullon malli lienee monelle aika tuttu?


Kirja sisälsi suureksi riemukseni paljon kuvia myös Guerlainin vanhoista meikkipakkauksista. Guerlainin nykyinen, vuonna 2000 puikkoihin astunut meikkipuolen luova johtaja Olivier Echaudemaison on luotsannut Guerlainin meikkejä jatkuvassa noususuhdanteessa, ja tuotteet tuntuvat olevan vuosi vuodelta ihanampia- olikin ihana nähdä että herra Echaudemaison on ollut vanhoille pakkauksille todella uskollinen! 


Ylläolevan kuvan ja minulle rakkaiden Meteoriittien yhtäläisyyttä tuskin tarvitsee selittää? Ainoa ero on se että kuvan rasiat ovat niin minunnäköisiäni että itkettää. Nuo ovat upeita- niin upeita! Ah, jos jossain talvikokoelmassa joskus olisi vastaavia… 

Kirja sisälsi myös hauskoja vanhoja mainoskuvia- nyt kuvan nukke näyttää lähinnä pelottavalta, mutta aikanaan se on ollut varmasti ihan käypä mainoskuva. 

Ylläolevan huulipunan avausmekanismi oli Sophien mukaan samankaltainen kuin nykyisten Rouge Automaticien! Miksei huulipunissa ole vielä nykyäänkin tuollaista tupsua? Tätä pohdin Sophienkin kanssa- eihän tupsu mikään käytännöllisyyden huipentuma ole, mutta kaunis kuin mikä. Ja juuri sellainen pieni yksityiskohta mikä saisi ainakin oman suuni vaahtoamaan riemusta.


Mutta ah, ne hajuvesipullot, ne hajuvesipullot. Ylläolevan kuvan pullokehikkoihin sai ostettua pitkään täyttöpulloja- kun yksi loppui, pystyi täysin uuden pullon tilalle ostamaan vain täyttökappaleen, eikä kaunista kehikkoa tarvinnut uusia. Nerokasta, ja ekologista. Puhumattakaan siitä miten kauniita nuo kehikot ovat olleet! 


Suunnittelijana hihkuin riemusta kun kirjasta paljastui aukeamia täynnä luonnoksia pullojen suunnitteluprosesseista ja vanhoista mainoskuvista. Guerlainin vanhat, käsinmaalatut-ja suunnitellut mainokset ovat olleet ihan puhtaasti upeita. Vaikkei teollinen muotoilu ja pakkaussuunnittelu olekaan ihan ominta alaani, nautin silti suunnattomasti saadessani tietää hiukan niiden sisällöstä!


Nämä siniset pullot nähdessäni virkosin pienestä hurmoskoomasta (nämäkin ovat niin kauniita- ja niiden ulkomuoto on samaan aikaan ihanan koristeellinen ja yksinkertainen!) ja tajusin kysyä Sophielta pohjaako Guerlainin pakkausten nykyinen kirkas sininen sävy ja kultainen merkin aikaisemmin käyttämiin kultaiseen ja siniseen. Tästä ei oltu ihan varmoja, mutta vahvoja epäilyksiä asiasta kuitenkin oli- Echaudemaison kun on selvästi perinteitä kunnioittavaa tyyppiä.


Historiapläjäyksen ja kauniin meikin jälkeen jäin vielä juttelemaan hetkeksi Sophien kanssa niitä näitä, ja päädyin hypistelemään kevätkokoelman ihanuuksia. Käsiini osui Gloss D’Enfer-kiilto sävyssä La Petite Robe Noire, joka oli niin sävynsä kuin nimensäkin puolesta täydellinen. Nimen tosin hoksasin vasta kotona.. Meikin jälkeen Sophie esitteli minulle vielä merkin tuoksuja, joista vanhimmat ovat aikaisemmin lueteltuja, edelleen myynnissä olevia aarteita. Oman sydämeni vei kuitenkin uusi, ihana La Petite Robe Noire, josta sain muutaman testerin kotiinviemisiksi. Kyseistä tuoksua olenkin sitten käyttänyt hyvin ahkerasti- tuoksu kun sattuu olemaan huumaava. Huomasin pulloja tutkiessani että La Petite Robe Noiren pullo on lähes identtinen Mitsoukon pullon kanssa- jälleen mielestäni ihana, kaunis huomionosoitus talon pitkälle historialle! Tämän postauksen paino siirtyi selvästi aika vauhtia ihonhoidosta historiaan ja yleiseen pohdintaan. Periaatteessa postaus noudattaa aika hyvin vierailuni mielialaa- olin äärimmäisen innoissani, utelias ja jännittynyt, ja puheeni ja ajatukseni laukkasivat hirvittävää vauhtia asiasta toiseen.  Sama taisi tapahtua nytkin- myös sama hyvä mieli palasi tätä kirjoittaessa. Päätänkin siis postauksen omaan Guerlain-asetelmakuvaani ja kiitän vielä tuhannesti Sophieta ja koko Guerlain-tiimiä siitä että pääsin viettämään niin taianomaisen illan minulle jo valmiiksi rakkaan merkin parissa- sen ansiosta katson koko merkkiä aivan toisenlaisella arvostuksella kuin ennen. 

Tuliko tässä postauksessa teille uutta Guerlain-tietoa, tai ihastuttiko jokin vanha tuote erityisesti? Ovatko alussa mainitut ihonhoitotuotteet tuttuja jollekin teistä? 

Tästä viikosta on tulossa aika hirviömäisesti aikataulutettu viikonlopun muuton takia. Koko kämppä pitäisi pakata kasaan, töissäkin pitäisi käydä ja muutama iso koulutehtävä viimeistellä. Kaikki tuntuu osuvan yhdelle ja samalle viikolle! Yritän muistuttaa itseäni siitä että tämän jälkeen helpottaa, ja ensi sunnuntaina herään uudessa asunnossa. Onko teillä muuten hyviä muuttovinkkejä? Saa kertoa!

14 Comments

 1. Jokin aika sittenhän tuli tv:stä hajuvesistä kertovassa sarjassa jakso, joka käsitteli pelkästään Guerlainia. Toivottavasti näit.
  Viimeisin herra Guerlainhan joutui eroamaan kohtuakia, hän oli päästänyt suustaan jokin rasistisen kommentin. Siitäkin mainittiin dokumentista.
  Tuossa kirjassa näyttää olevan kuvia vanhoista Guerlainin hajuvesipulloista, kyllä ovat olleet upeita! Eihän toki nykyisissäkään mitään vikaa ole. 🙂
  Muuttovinkki: hanki kunnollisia muuttolaatikoita muuttofirmasta. Pahvilaatikot ovat epäkäytännöllisiä ja heikkoja. Ja kannattaa ottaa niitä laatikoita liian paljon, kuin liian vähän. Tsemppiä!

  • En nähnyt sitä silloin kun se tuli telkkarista, mutta se löytyi onneksi YLEn Katsomosta! Tuosta kommenttikohusta löytyi juttua googlailemallakin, todella ikävä loppu kyseisen herran uralle :/

   Tehtiin pieni virhe muuttolaatikoiden kanssa-olisi voinut olla pari enemmän :’D

 2. Aivan ihana postaus, jota olen odotellut kieli pitkällä! <3 Supermielenkiintoinen tuo historia-osuus! Minäkin haluan päästä tutkimaan tuota kirjaa 😮 Minäkin olin omasta Guerlain-hetkestäni aivan intopiukeana ja hyvällä mielellä koko viikon (ja ylikin). Vieläkin muistelen sitä ilolla 🙂

  Muutossa kannattaa tosiaan olla hyvät muoviset muuttolaatikot, kuten Tasmanian tuholainen tuossa sanoi, ja myös jatkuvasti päivittyvä muistilista.

  • Kiitos, ihana! <3 Tuo kirja oli ihan aarre!! Jos en ihan väärin muista niin se löytyy Helsingin keskustan Stockan Guerlain-pisteeltä. Guerlain-vierailusta jäi kyllä niin hyvä mieli! ^^

   Meiltä se muistilista jäi- ainoa kappale oli mun päässä. 😀

 3. Super Aqua-sarjan tuotteet on ihania, mulla on Day Cream, mutta vakavassa harkinnassa on saman sarjan Day Gel, joka varmaan kevyempänä sopisi vielä paremmin kesäksi. Mä en tiedä myydäänkö noita metallisia Refillable pulloja Suomesta, mutta ainakin Briteistä saa tilattua kultaisia kehyksiä ja niihin täytepulloja tietyistä klassikko-tuoksuista, jos himo iskee. 😉

  • OOOOOO toi oli nyt kyllä vaarallinen tieto!! HALUAN kultakehyspullon!!! Ja Day Gel voisi olla kyllä hyvä valinta kesäksi!

 4. Guerlain <3 Lisää postauksia, pliis! ^_^

  • Tulossa! 😀 Guerlain <3

 5. Ihana postaus, Guerlainissa viehättää todella paljon juuri sen historia!

  Minulta löytyy neljä Jacques Guerlainin tuoksua :D.

  Olisi ihana joskus päästä käymään Pariisissa Guerlainin lippulaiva-liikkeessä tuoksuttelemassa harvinaisuuksia, Suomen valikoima kun on mitä on.

  • Oo, sulla on siis useampi aarre! :O Guerlainissa todella kiehtoo sen historia. 🙂 Sinne lippulaivaliikkeeseen kun pääsisi… <3

 6. Anonymous Anonymous

  Minkäniminen on kuvassa oleva luomiväripaletti?

  • Kuvan paletti on Les Ombres Turandot, vanha kokoelmapaletti! 🙂

 7. Voi miten ihana postaus! Minusta on hetkessä tullut ihan hullu Guerlain -fani. Himoitsen jatkuvasti uusia meikkejä ja tuoksuja. Onneksi ostin viime viikolla yhden huulipunan ja tuoksun Guerlainilta, niin ehkä selviän tästä viikosta. 😀

  • Guerlain-fanitus on aika vakavaa sorttia, se kasvaa hyvin nopeasti 😀

Vastaa