Skip to content

Unelmien ilta MACilla

Toukokuussa tapahtui ihmeellisiä asioita. Sain sähköpostia. Lähettäjänä oli MAC. En alkuun meinannut uskoa sähköpostia todeksi, ja riemun ja kauhun vallassa kyselin epätoivoisena blogikollegoilta voisiko tuo sähköposti olla totta. Muutama vakuutteleva vastaus riitti, ja totesin että kyllä tän nyt on pakko olla sitä miltä näyttää. Sähköpostissa minut kutsuttiin tapaamaan MACin meikkitaiteilijaa, ja vastasin vuolain kiitossanoin kutsuun myöntyvästi. Kun vastausviesti oli lopulta naputeltu riemuidioottivirne kasvoillani, jäin odottamaan tulevaa tapaamistani MACin Senior artist Netta Szekelyan kanssa Helsingin Stockmannin MAC-pisteellä Tiesin että muutama mafiasisko oli myös kutsuttu tilaisuuteen, joten en tulisi ONNEKSI olemaan yksikseni jännitykseni ja riemuni kanssa. Intoani riittää selventämään ehkä hiukan se miten intohimoisesti MACiin suhtaudun- blogia pidempään lukeneet ovat varmasti onnistuneet lukemaan rivien välistä pientä MAC-maniaa. Ehheh. Sillä manialla sitten odoteltiin tulevaa.

Kun taianomainen ilta vihdoin koitti, suunnistin MAC-pisteelle innosta vapisten ja MAC-tyylille uskollisesti kokomustissa. Paikalla odotti Netan lisaksi MACin prsessivastaava Anna, joka hänkin oli äärimmäisen kultainen ja miellyttävä. Mutta Netta, NETTA, Netta oli kokemus. Netan koko olemus huokui MAC-asennetta, lämpöä, vieraanvaraisuutta ja ihan puhdasta rakkautta hänen tekemäänsä työtään kohtaan. Tatuoitu ja muutenkin rock-asennetta henkivä nainen oli upea ilmestys!

Netta kertoi alkuun hiukan itsestään, ja siirtyi sitten kertomaan tarkemmin työstään MACin meikkitaiteilijana. Saimme kuulla kiehtovia tarinoita siitä millaista meikkaajan työ on muotiviikkojen kulisseissa. Tarinoita värittivät Nettan näyttämät kuvat eri muotitalojen näytösten takahuoneista- äärimmäisen kiinnostavaa katseltavaa! Ennen vapaata jutustelua Netta esitteli vielä MACin tulevia trendejä, joihin kuului mm. voimakasta korostusta suosiva Enlightened ja No makeup. Muistelen kuulleeni myös että vahvempi meikki olisi vähitellen tulossa takaisin, ja riemuitsin siitä hiljaa sisälläni.

Lopulta oli kovasti odottamani vapaan jutustelun aika. Olin miettinyt useita kysymyksiä valmiiksi ja kiitellyt etukäteen englannin kielen taitojani- kaikki hävisivät sillä sekunnilla kun jotain olisi pitänyt kysyä. Saimme kuitenkin porukalla kyseltyä mm. Netan omista tuotesuosikeista, ja seurasimme innolla ja silmä kovana kun nainen avasi meikkipakkinsa ja alkoi etsiä omia suosikkejaan.

esaf_evening_with_mac_1

Yhtenä suosikkinaan Netta esitteli One to watch- prolongwear luomivärin. One to watch sopi Nettan mukaan ihan kaikille ihonsävystä huolimatta, ja hiukan tylsältä ja turvalliselta vaikuttava luomiväri sopi niin luomiväriksi, korostustuotteeksi kuin aurinkopuuteriksi. Tätä Netta demonstroi kokeilemalla sävyä useammalle meistä- kyllä se vaan kaikille sopi, ja useampaan käyttötarkoitukseen. Itselleni One to watchia lisättiin osaksi silmämeikkiä, ja kevyesti aurinkopuuteriksi.Jälki oli niin hyvää että päädyin ostamaan sävyn itselleni hiukan myöhemmin, ja olen sittemmin käytellyt sitä PALJON. One to watchista on oma juttunsa tulossa, se ansaitsee sen.

Muiksi suosikeikseen Netta mainitsi Prep&Prime-sarjan CC-voiteen sävyssä Neutralize, irtopuuterimaisen mineraalimeikkipohjan sekä Prep&Prime Essential oil- hoitoöljyn. Mineraalipohjaa Netta kertoi käyttävänsä sekä meikkipohjana että muiden, nestemäisten pohjien kiinnitykseen. Hiukan nolona tunnustin omistavani kyseisen pohjan, mutta sen olevan hävettävän vähällä käytöllä. Olen sittemmin yrittänyt ottaa mineraalipohjaa useammin käyttöön.

esaf_evening_with_mac_2

Netta esitteli myös sivellinsuosikkejaan, ja kertasi vielä muutaman siveltimen käyttötapoja ja periaatteita. Muutaman siveltimen tunnistin, moni oli itselleni vielä täysin vieraita- asia täytyy korjata. Netta näytti muutaman uuden siveltimenkin, ja niistä yksi oli TÄYDELLINEN poskipunille ja varjostuksille! Se meni ostoslistalle vauhdilla.

esaf_evening_with_mac_3

Lopuksi otettiin yhteiskuvia, jokaisen puhelimella/ kameralla luonnollisesti. Itse pönötin kovin edustavana (huomaa sarkasmi) itselleni kovin tyypillisellä tavalla muiden hohtaessa upeana vierellä. Kuva kuitenkin muistuttaa vieläkin siitä että pääsin ihan aikuisten oikeasti tapaamaan Netan! Netta oli minulle suunnaton inspiraationlähde, ja innosti ajattelemaan sekä meikkaamiseen että työhön ylipäätään liittyviä asioita ihan uudella tavalla. Nettan intohimo työtään kohtaan oli todella inspiroivaa- ja tieto siitä että Netta päätyi nykyiseen ammattiinsa vasta kolmenkympin jälkeen oli lohdullinen. Ehkä minäkin vielä, kuka tietää…

Meille oli varattu tietty määrä aikaa MACin ja Nettan parissa, mutta ylitimme sen ainakin tunnilla. Kun lähdön hetki lopulta koitti, sekä minun että rakkaiden mafiasiskojen ilmeet levisivät kun meille kiikutettiin MAC-aarteita sisältävät lahjarasiat. Kiitimme sekä Nettaa että tilaisuuden järjestämisessä mukana ollutta Annaa vuolaasti ja leveästi hymyillen, ja siirryimme läheiseen Starbucksiin kahville.

Elisa avasi omansa jo kahvilla, ja minä seurasin esimerkkiä Elisan riemunkiljahdusten kaiuttua kauas esplanadille.

esaf_evening_with_mac_4

Musta, yksinkertainen ja MAC-tyyliä henkivä lahjapakkaus sisälsi MAC-keräilijän aarteita. Laatikosta löytyi Rocky Horror Picture Show- kokoelman luomiväripaletti sekä pigmentti- todellisia aarteita jotka eivät lopulta koskaan tulleet Suomeen myyntiin. Lisäksi lahjapakkaus sisälsi poskipunan, huulikiillon ja rajauskynän Heirloom mix-kokoelmasta viime joulukaudelta.

esaf_evening_with_mac_5

esaf_evening_with_mac_6

esaf_evening_with_mac_7

esaf_evening_with_mac_9

Aarteita. Todellisia aarteita. Odotin Rocky Horror- kokoelmaa Suomeen saapuvaksi KAUAN, ja olin aika pettynyt kun kokoelma ei saapunutkaan Suomeen. Olin haaveillut erityisesti kokoelmapaletista, joten riemuni oli aika sanoinkuvaamatonta kun sain sen tätä kautta käsiini. Myös Heirloom Mix-kokoelman tuotteet ovat ihania- kun kokoelma oli vielä myynnissä, ostin siitä jo silloin useamman tuotteen. Otin kaikki UPEAT tuotteet aika välittömästi ja surutta käyttöön, sillä käytettäväksi nämä aarteet on tehty.

Yritin kirjoittaa tämän postauksen mahdollisimman puolueettomasta näkökannasta, mutta se ajatus lensi kaivoon sillä sekunnilla kun oikeasti aloin kirjoittamaan. Tämä oli minulle ainutlaatuinen ja erityinen tilaisuus jo pelkästään siksi että kyseessä oli MAC, yksi ehdottomista suosikeistani, mutta Netta teki illasta todella erityisen. Harvoin tapaa työhönsä tämänkaltaisella intohimolla suhtautuvaa ihmistä! Sain Netan tapaamisesta suunnattomasti inspiraatiota ja ideoita sekä meikkeihini että muuhun elämääni, ja blogikollegoiden kanssa jaettu ilta oli todella taianomainen. Netan aito rakkaus kaikkea meikkiin liittyvää kohtaan oli ilahduttavaa, ja samaistuin siihen itse vahvasti. Muisto siitä tulee lämmittämään vielä pitkään. Soisin sellaisen ihan kaikille. MAC, sen tuotteet ja henkilökunta, ansaitsevat ylistyssanani. KIITOS, MAC Helsinki ja rakkaat blogikollegat! Elisa ja Salla ovat kirjoitelleet jo aiemmin omat mietteensä vierailusta, kannattaa kurkata myös ne!

Netta, Anna and everyone at MAC- you have my warmest and sincerest thanks! THANK YOU for giving me a chance to attend this magical evening!

Postauksessa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

6 Comments

  1. Oih, ihana lukea tää kirjoituksesi, pääsin hetkeksi takaisin tuohon iltaan… Oli kyllä bloggaajaurani kohokohta ja ilta, jota muistelen vielä pitkään. Ihanaa, että saatiin jakaa tämä kokemus <3

    • Kuin myös! <3 Oli ihanaa että olit mukana, jännitti huomattavasti vähemmän kun oli tuttuja naamoja! 😀

  2. Ivy Ivy

    Varmasti kiva elämys! Mutta äläpä höpötä, että muut näyttivät upeilta. Ihan yhtä upea olet kuvassa kuin toisetkin!

    • Kiitos, sinä ihana! <3

  3. No HUH. Varmasti semmosia päiviä, jotka muistaa koko ikänsä.

Vastaa