Skip to content

Tarte Amazonian Clay full coverage airbrush foundation

Törmäsin Tarten Amazonian Clay airbrush foundationiin youtubessa aikoja sitten, ja meikkivoide jäi välittömästi mieleeni. Useampi vloggaaja hehkutti meikkivoidetta, ja erityisesti suosikkini Bunny oli tästä todella innoissaan. Tartea ei kuitenkaan saa tilattua Suomeen ihan noin vaan (paras vaihtoehto taitaa olla ebay) joten luovuin meikkivoidehaaveistani hiukan katkerana. Meikkivoide kiinnosti, mutten halunnut lähteä ebayrumbaan ilman tarkempaa tietoa meikkivoiteesta tai sen sävyistä, joten annoin olla. 

Loppukesästä onneni kääntyi. Amerikkalainen ystäväni kävi puolestani Sephorassa, ja tajusin pistää Airbrush foundationin ostoslistalleni. Kävin hiukan hädissäni sävyvaihtoehtoja läpi (en ollut valmistautunut siihen että voisin saada tämän, joten saatoin hiukan panikoida) ja päädyin nopean googlesession perusteella sävyyn fair-light neutral. Fair-light neutral oli toiseksi vaalein sävy, mutta vaalein sävy oli hiukan liian punasävyinen omalle iholleni. Olen kategoroinut ihoni sävyn juurikin neutraaliksi- hiukan punaista, hiukan keltaista, ja kalpea. Välillä punasävyiset meikkivoiteet sopivat paremmin, mutta yleensä keltapohjaiset ovat parhaita. Koska meikkivoiteen kellertävät sävyt olivat selvästi liian tummia otin riskin ja valitsin fair-light neutralin. Oli muuten huippuvalinta- tämä kun sulautuu ihooni täydellisesti. 

Pakkaus on jotenkin todella suloinen ja hyvin Tartemainen. Kannen lehtikiemurakuvio on sievä, ja itse pakkaus on jykevä ja kestävä. Korkki kiertyy tiukasti kiinni, ja se pitää tuotteen sisällään todella siististi. Puukuvio on ihan kiva, mutta kun näin esimerkiksi tämän kannen aloin vähän toivoa että tässä olisi samankaltainen kansi. Tähän on kuitenkin tyydyttävä, eikä tämäkään paha ole- ei vain ihan omaan makuuni sopiva. Onneksi itse tuote on ihan huippu!
IMG_5339
IMG_5340
Kannen alta paljastui aluksi sinetti, joka hehkutti saven voimaa ja tehoa. Meikkivoiteen perustava ainesosahan on savi, jonka luvataan vaikuttavan sekä meikin kestoon että ihon kuntoon. Saven kerrotaan poistavan iholta öljyä tehden siitä mattapintaisemman, hoitavan ja kosteuttavan ja parantavan ihon kuntoa pidemmällä aikavälillä. 


IMG_5343
IMG_5345
Sinetin alta paljastuu itse tuote verkkoannostelijan alta. Tämä on ensimmäinen tuotteeni tällaisen annostelijan kanssa, mutta olen kuullut siitä paljon hyvää! Tuotetta jonkin aikaa käyttäneenä yhdyn ylistyskerhoon- verkkosysteemillä siveltimeen on helppo annostella juuri oikea määrä tuotetta. Tuotetta on myös helppo sirotella alustalle ja ottaa sitä siveltimeen siitä niin halutessaan. 

Itse tuote on todella hienojakoista ja helposti levittyvää. Se ei pöllyä liikaa, eikä juuri sotke ympäristöään. Verkko pitää puuterin sen verran hyvin kurissa ettei se pääse leviämään sen alta noin vain. Hiukan kevyemmällä ja vielä hienojakoisemmalla Chanelilla olen onnistunut hiukan sotkemaankin, mutta luultavasti lähinnä siksi että ehdin tottua tarten rakenteeseen ja koostumukseen.


IMG_5347
IMG_5348

Airbrush foundationilla saa halutessaan joko todella kevyttä tai todella peittävää ja silti luonnollista jälkeä. Meikkipohja levittyy kuin unelma, ja sulautuu ihoon todella kauniisti. Meikki tuntuu iholla unelmankevyeltä, ja parhaimmillaan sen olemassaolon unohtaa. Ensimmäisellä kerralla tuotetta levittäessäni onnistuin tekemään pohjasta itse asiassa liian paksun, kun en tajunnut miten pieni määrä tuotetta todellisuudessa riittää. Otin siveltimeen aivan liikaa puuteria, ja iskin sen sen enempää ajattelematta naamaan. Sain kyllä tasoitettua jäljen, mutta opin käyttämään jatkossa tuotetta huomattavasti vähemmän. Koska pieni määrä riittää, on tuote todella, TODELLA riittoisaa. Yhdellä-kahdella annostelukerralla saa käytyä läpi koko kasvot, ja lisäpeittävyyttä halutessaan kolme painallusta verkolla riittää hyvin.

Airbrush foundation sopii käytettäväksi sekä yksinään että kevyen nestemäisen pohjan päällä. Todella, todella peittävää jälkeä halutessa Airbrush foundation sopii myös paksumman nestemäisen pohjan päälle- kokeilin, jälki oli TODELLA peittävää (ja silti edelleen yllättävän luonnollista!) ja sellaista mitä voisin kaivata joko huonona naamapäivänä tai juhlameikkiä varten. 

Parhaimmalta airbrush foundation kuitenkin näyttää hiukan tahmean pohjustajan kanssa käytettynä. Tahmea meikkipohja auttaa meikkivoidetta tarttumaan ihoon hiukan voimakkaammin, ja jäljestä tulee hiukan peittävämpää kuin yksinään käytettynä. Tällä tavalla olenkin käyttänyt meikkivoidetta eniten, ja sellaisena olen oppinut sitä rakastamaan. Max Factorin Infinity primer ja airbrush foundation ovat olleet aika lailla täydellinen kombo, ja sillä on saatu aikaan allaolevan kuvan lopputulos. 


IMG_5907
Ylläoleva kuva on rajattu, ja sen valotusta ja värejä on säädetty hiukan, muuta sille ei ole tehty. Iho näyttää juuri siltä miltä se kuvatessa näytti. Airbrush foundation on peittänyt ja häivyttänyt ihohuokoset lähes täysin, ja iho näyttää tasaiselta ja kuulaalta. Jälki on peittävää ja silti luonnollista- iho kuultaa juuri sopivasti meikin läpi. Oikealla pohjustuksella airbrush ei korosta ihon kuivia kohtia, vaan peittää ne juuri sopivasti. Myös ihon epäpuhtaudet häviävät meikkivoiteen alle luonnollisesti, ja pienellä peitevoidelisällä pahatkin punoitukset ja paiseet katoavat meikkipohjan alle. Olen iltaisin hiukan järkyttynyt kun olen poistanut meikkejä- kaikki virheet ja epäpuhtaudet ovat hävinneet meikin alle niin siististi, että niiden näkeminen puhtaalla naamalla on tullut suoranaisena yllätyksenä. Tällä tehty meikkipohja myös pysyy omalla ihollani mattapintaisena. Kiilto ei ala puskea läpi työpäivän aikana, vaan meikki pysyy siistinä ja tasaisena koko päivän. Oma ihoni on todella rasvoittuva ja kiiltelevä, joten tällainen helppous on itselleni uutta. 

Airbrush foundationista on tullut nopeasti ehdoton suosikkini, ja huomaan käyttäväni sitä jatkuvasti osana meikkiä vaikka olisinkin tehnyt meikkipohjan jollain muulla tuotteella. Olen kiinnittänyt sillä muita pohjia, lisännyt peittävyyttä muuten valmiin meikkipohjan päälle ja sutinut sitä pikaisesti kasvoille uloslähtiessä vaikken olisi muuten meikannutkaan. Olen viime aikoina löytänyt monia uusia, ihan mahtavia meikkipohjia, mutta mikään niistä ei tunnu pärjäävän tälle. (okei, Estée Lauderin Double Wear Light+Chanelin Vitalumiére pääsevät yhdessä hyvin, hyvin lähelle) Onneksi Airbrush foundation on riittoisaa-tällä purkilla pitäisi pärjätä aika pitkään.Tulen ostamaan aivan varmasti tästä uuden purkin kun tämä loppuu- luulen että Airbrush foundation on tullut jäädäkseen. Meikkipohjakokoelmani (kyllä, kokoelmani) ei olisi enää itsensä ilman tätä aarretta. 
Lopuksi vielä kuva meikistä, jonka pohjana on ollut Airbrush foundation. Pakko kyllä myöntää etten ihmettele lainkaan miksi tätä on niin monessa paikassa hehkutettu- tämä menee omalle HG-listalleni välittömästi. (pitääkin päiviellä se lista ajan tasalle…) 


IMG_5897
Amazonian Clay Full coverage airbrush foundation maksaa n. 36 dollaria, joka on noin 28 euroa. Meikkivoide vastaa siis hintatasoltaan esim. MACin meikkipohjia, ja jää kauas selektiivisen puolen kalliimmista hinnoista. Meikkivoidetta saa myös ebaysta useammilta eri myyjiltä, ja hintataso heittelee tuon 28€:n molemmin puolin. Hintaan tulee mahdollisesti lisäksi myös postikulut ja tullit Suomen päässä, joten niiden kanssa hinta voi nousta korkeammaksi. Kannattaakin nykiä hihasta jokaista jenkkilään suuntaavaa perheenjäsentä, tuttua ja puolituttua ja pyytää heitä kuljettamaan tällainen aarrepurnukka tuliaisena jos tuote itsessään kiinnostaa. 
Tarten tuotteilla on cruelty free-pupumerkki, ja ne sopivat vegaaneille. Merkin ideologian takana on Maureen Kelly, jonka tiivistelmän merkin ideologiasta ja tuotteissa käytetyistä aineista voi lukea täällä. Tarte kiinnostaa minua merkkinä aivan suunnattomasti, ja jos jonkun kosmetiikkamerkin saisin toivoa Suomeen, se olisi tämä. Tartella on paljon tuotteita joita haluaisin kokeilla ja ostaa, ja on sääli että ne ovat toistaiseksi varsin vaikeasti saatavia. Tartea myydään USA:ssa Sephoroissa ja useissa muissa liikkeissä, mutta Euroopan Sephora-liikkeiden valikoimaan se ei kuulu. Toivotaan että tilanne muuttuisi jatkossa, sillä tämän merkin soisin olevan kaikkien saatavilla! 

Mitäs sanotte, hyppäättekö kanssani Tarte fan girl-junaan? Kiinnostaako Airbrush foundation?

20 Comments

 1. Katselin Tarteja just tänään ja mietin että mikähän niistä oli se sun kehuma. Kivat pakkaukset on. Voidemainenkin pohja vaikutti hyvältä mutta käynpä testaamassa tätä kasvoille vielä uudelleen 🙂

  • Käy ihmeessä! Mua kiinnostaa ne voidemaisetkin hirveästi, mutta yritän käytellä tän ensin loppuun 😀

 2. Voi hemmetti. Nyt on pakko saada tämä! Mä meinaan metsästän aina näitä superpeittäviä pohjia ja sana AIRBRUSH kolahtaa mulle aina 😀

  Onneksi on yksi ystävätär lähdössä Miamiin, pitääkin pyytää jos hän toisi tämän mulle 🙂

  • No niin, kaveri vaan muuliksi! 😀 Tää pohja vois olla sulle just nappi ^^

 3. Mulla on Tartelta True Blood -luomiväripaletti ja se on aika ihana 🙂 Mitä luulet, millainen tämä pohja olisi kuivemmalla iholla? Savi vähän epäilyttää, kun mulla iho välillä ihan hilseilee kuivuuttaan… 😛 (ollen silti rasvoittuva silmäluomilta ja satunnaisista paikoista otsaa?!)

  • Mulla ei sitä True Bloodia ole, ja oon itelleni sen takia niiiiiin vihainen!! Se oli mulla kädessä kun oltiin NYCissä, ja jätin sen kauppaan. Olen idiootti.

   Kyyllä mä luulen että tää vois kuivallekin iholle käydä, mutta veikkaisin että ne tarten nestemäiset vois olla sulle parempia! Kosteutetulle iholle tääkin kyllä varmasti menis, mutta ne nestemäiset voi olla turvallisempi valinta 😀 Niissäkin on sitä savea!

 4. Näyttää hyvältä! Luulen, että kesällä voisi itselläkin mennä, mutta talvella iho on niin korppu, että vaikka laittaisin mitä pohjustajaa luulen, että kuivat kohdat kasvoissa korostuisi. Tosin eihän sitä tiedä, ennen kuin kokeilee. :p

  • Kiitos! Joo, tää kyllä tuntuu yllättävän lempeältä, ei ihan samanlailla kuivalta kuin muut vastaavat. Mutta kuten Elisalle sanoinkin, näillä on kanssa nestemäisiä pohjia, jotka toimii varmasti yhtä hyvin!

 5. Kati Kati

  Onpa hyvännäköinen meikkipohja! Mullekin tuo kuulostais juuri sopivalta, kun on peitettävää ja iho tykkää rasvoittua melko helposti. Harmi, että saatavuus on hieman hankala…

  Huomioni kiinnittyi myös (totta kai) silmämeikkiin. Mitä luomivärejä olet käyttänyt? Ihanat sävyt, nimittäin 🙂

  • Kiitos! 🙂 On kieltämättä todella harmi että saatavuus on toistaiseksi niin heikkoa :/

   Heh, silmillä taitaa olla tässä useampaa eri Guerlainin palettia! Pääosassa taisi olla kuitenkin Les Bois de Rose-paletti!

 6. Oon niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin himoinnu tätä… pomon pikkusisko vaihtarina parhaillaan Jenkeissä, voisin pyytää ostamaan kun saisin sille helposti rahat siirrettyä… tokihan meillä on sukua ja kavereita Jenkeissä, jotka vois säännöllisesti lähetellä näitä, mutta rahan siirtäminen on kallista, joten pitäis kehittää joku vaihtosysteemi 😉

  • Hehee, pomon siskolle vaan viestiä! Nää on ihan huippuja nää tartet, mulla on myös se syyskokoelman pyöreä paletti ja se on <3.

 7. Niin hyvännäköistä! Haluan tämän myös, kiitosmoi!

  • Hihi, kiitos! Tarvitset tämän, kiitosmoi!

 8. Anonymous Anonymous

  Huulipuna!!! Mikä ihana puna mahtaa olla kyseessä?
  Nina

  • Heheh, Guerlainin uusi KissKiss sävyssä Forever Brown!

 9. Nuo Tarten pohjat kyllä kiinnostaa ihan älyttömästi! En vaan uskalla edes katsoa, että kuinkahan kovissa hinnoissa noi pyörii.

  • Mä kurkin ebayta ihan muuten vaan, ja alle viidenkympin oli suurin osa. Mutta kallista se silti on :/

 10. Tarten poskipuniin olen kaukoihastunut enkä yhtään pistäisi pahitteeksi, että sarja saapuisi Suomeen ^_^ Tai edes johonkin, josta sitä olisi helpompi ostaa! Saisihan näitä All Cosmetic Wholesalesta, mutta tullit ja mahdollisuus saada jotain väärennettyä ovat kyllä hillineet ostohalujani :T En tiedä, mistä minulle on jäänyt mielikuva, että tuolla kaupalla ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa..taisi liittyä MACin tuotteiden myymiseen.

  • Joo, nää saisi kyllä tulla johonkin edes vähän lähemmäs!! Tarten poskipunat on ihan huippuja- ainakin sen yhden perusteella mitä oon kokeillut :’D

Vastaa