Skip to content

Tapaus Pokémon Go

Pokémon Go. Se tuli, näki ja valloitti. Vauhdilla vieläpä! Minä, mun kaverit ja osa perheestä ollaan ihan koukussa kyseiseen free to play-peliin, ja heilun kauhean tyytyväisenä meidän porukan levelkärjessä. Sunnuntai-illan kevennyksenä tutkitaan tätä mainiota peliä NYT.

ESAF_POKEMON_GO_1

Tää peli on ihana. Se saa lähtemään ulos, viettämään aikaa ystävien kanssa, juttelemaan vieraille (suht turvallisessa ympäristössä) ja muistelemaan lapsuutta. Kuulun siihen ikäluokkaan joka fanitti Pokémonia ihan kybällä ala-asteella, ja vaikken itse saanutkaan pelata sarjan videopelejä, tykkäsin sarjasta ja pelasin sisarusteni kanssa korttiversiota. Pelin öttiäiset on tuttuja, pelin ideologia on tuttu ja musta on aivan mahtavaa että tää tuli just nyt uudestaan just tällä tavalla. Tää yhdistää sukupolvia (mun mummikin tiesi Pokémon Go:sta, kiitos hesarin) ja eri taustaisia ihmisiä. Oli jotenkin ihan älyttömän hauskaa hengailla Helsingin Kaivopihalla kymmenien muiden Pokémon Go-pelaajien kanssa! Siellä oli porukkaa ihan kaikista ikäluokista. Totta kai siellä oli myös tätä ilmiötä päivitteleviä ja paheksuvia ihmisiä, jotka otti naureskellen kuvia Kaivopihaa kansoittavasta porukasta. Idiootit.

ESAF_POKEMON_GO_2

Oon kävellyt ympäri Helsinkiä kavereiden ja perheen kanssa. Oon nähnyt paikkoja joissa en oo ennen käynyt ja törmännyt ihan uusiin ihmisiin. Oon nauttinut luonnosta ja läheisten seurasta. Jos Pokémon Go on power saver-tilassa, kännykkää voi ihan hyvin pitää taskussa, ja se värisee kun joku öttiäinen on lähellä. Eli siihen ympäristöön VOI keskittyä. Tämä sopii mulle, sillä oon tosi ylitarkka tyyppi enkä kävele missään rekisteröimättä ympäristöäni ihan koko ajan.

Ja hei! Oon löytänyt tosimonta söpöä Pokémonia! Osa löydöksistä on mun vanhoja lemppareita! Miten nostalgista. Olen päättänyt nimetä KAIKKI kokoelmaani vakituisesti jäävät öttiäiset ihan omilla nimillään. Lajin nimi ei kelpaa jos joku on jäämässä vakkariksi.

ESAF_POKEMON_GO_3

Olipa muuten jännää yrittää keksiä nimeä hahmolle! Kaikki mun normaalisti käyttämät nimet oli viety. Siis KAIKKI. Sitä en odottanut. Palasin siis yläasteajoille ja nappasin nimekseni Elvmellonin. Fiksut tietää mitä se tarkoittaa, ehe hehe! Oon muuten Team Mystic. Missä tiimissä te olette? Millä levelillä ootte? Mikä on teidän lempparipokemon?

Ja hei. Jos et ite tykkää Pokémon Go:sta ja oot tullu tänne vaan pyörittelemään silmiäsi, paheksumaan ja tuhisemaan sitä miten tää on ihan vääränlaista liikuntaa ja että sinne ulos pitäis voida lähteä ilman jotain japanilaista ötökkäpeliä, niin mee pois. Pliis. Meillä on kivaa. Mä en oo lopettamassa tätä hetkeen. Mä olen työssäkäyvä, vastuullinen aikuinen joka metsästää todella mielellään mielikuvitusolentoja kännykällään. Sillon kun en pelaa kännykällä, pelaan PC:llä tai konsolilla. Tää hyvittää vähän sitä että mun Tylypahkakirjettä ei koskaan tullut.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

10 Comments

 1. Mä en oo varma mitä mieltä tästä oon. Toisaalta oon ihan messissä pelaamassa ja aina kun käyn esim kaupassa on sovellus auki ja metästän minkä kerkeen. Mutta erikseen ulos ei ole vielä kertaakaan tullut lähdettyä. Elin kanssa sen vaiheen kun Pokemonit oli in, mulla on kortit vieläkin tallessa ja on ihanaa että ne tuli näin takasin! Tykkään, mutta erikseen ei mua tosiaan ole pihalle tällä verukkeella saatu 😀

  Ps. Hanurista on se, että löydät harvinaisen pokemonin ja sen cp on ihan nolla. YES!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Jokainen tavallaan! 😀 Mäkin menin eka tän kanssa ihan vaan työmatkoilla tai kauppamatkoilla, mut sit aloin lähteä kans muuten vaan ulos! Se on kyllä huomattavasti kivempaa kun on seuraa, mutta on tän kanssa kiva itsekseenkin ihmetellä. Ja JOO, joku superhieno poke ja sit sen CP on nolla. Not cool.

  • No eikö ookki! 😀

 2. Korppineiti Korppineiti

  Sitten on meitä, jotka aloittivat Pokemonin pelaamisen silloin yli kymmenen vuotta sitten ja ovat pelanneet kaikki pääsarjan pelit sen jälkeen. 😀

  Itseäni turhauttaa, että työharjoittelu vie tällä hetkellä kaiken aikani ja eteneminen on hidasta, mutta täältä noustaan! Kummasti tulee muuten nykyään valittua se pidempi kävelyreitti jonnekin.. 🙂

  Ärsyttää muuten aivan tuhottomasti, että kaikkialla puhutaan siitä, millä tekosyyllä aikuinen ihminen voi pelata Pokemon Go’ta. Ihan kuin pelaaminen olisi varattu vain lapsille ja nuorille, eikä kukaan itseään kunnioittava aikuinen voi sellaista harrastaa. En käsitä.

  • Mä HALUAISIN olla yksi teistä!! 😀 Me ei saatu pienenä niitä pelejä, koska ne oli vanhempien mielestä väkivaltaisia. NII. Sarjaa sentään saatiin katsoa.

   Ja siis, joo. MIKSI aikuinen tarttis jotain tekosyitä pelata Pokémon Go:ta? MIKSI? Se on mun mielestä muutenkin suunnattu aikuisemmille jo pelkän avatardesignin perusteella!

 3. Täällä myös Team Mystic ja nyt taso 13. Jäin kyllä koukkuun myös! Itseni tuntien hypetän tätä pari viikkoa ja sitten ei enää kiinnosta, mutta pidetään nyt hauskaa niin kauan kun on hauskaa. Koira saa ainakin kasvatettua kärsivällisyyttään, kun joutuu jatkuvasti lenkillä odottamaan 😀 Mun suosikkipokemon on bulbasaur, mutta eevee ja sen myöhemmät muodot ovat myös niin nättejä. Ja pikachu tottakai 😀

  • JES toinen Mystic! 😀 Mä aattelin kanssa että intoilen tästä jonku pari viikkoa ja sit se jää, mutta jännästi tää vaan on vieläkin mukana ja vieläkin innostaa. 😀

   Bulbasaur on munkin lemppareita! Se oli mun alotuspokémon tällä kertaa! Eevee on ihana, mutta mun suosikki on kyllä Jigglypuff.

 4. Johanna Johanna

  Kiva peli! Pyörällä paahdan meneen. Täällä pikkukaupungissa kun ei noita stoppeja oo kuin ehkä 13 näin äkkiä laskettuna ja gymejä 3. Level 10 nyt ja team mystic. Lempparipoke ehkä Jynx, pelkkää rattataa ja pidgeottia näillä kulmilla pyörii.

  • Niin on!

   Luinkin jostain että kaikkialla ei oo noita stoppeja tai gymejä kauheasti, ja se on jotenkin tosi outoa! Pitäis olla tasapuolisesti.

   Ja heheh, musta tuntuu että rattataa ja pidgeottia on ihan kaikkialla, niitä on täälläkin ihan joka nurkassa :’D

Vastaa