Skip to content

Syntymäpäiväsankari vuonna 2005

Lämpimät syntymäpäiväonnittelut, 17 vuotta täyttävä Ilona! Vietä ihana syntymäpäivä! Takanasi on ensimmäinen vuotesi Helsingin kuvataidelukiossa. Olet alkanut tulla ulos yläasteen aikana kehittämästäsi kuoresta hitaasti mutta varmasti. Olet innoissasi koulusta, ja tunnet vihdoin löytäneesi paikan jossa voit olla oma itsesi. Helsingin keskustan ja kahviloiden välittömässä läheisyydessä oleva koulu houkuttelee aika ajoin jättämään tunnin tai pari välistä, mutta pärjäät onneksi silti. Olet fiksu, myös sellaisilla tavoilla joita et vielä vuosiin tule tajuamaan.

Ensimmäinen kouluvuosi on ollut antoisa. Olet oppinut paljon, innostunut asioista ja saanut uusia ystäviä. Tätä et vielä tiedä, mutta niistä muutama tulee pysymään rinnallasi vielä kauan. Löysit myös rinnallesi nauravaisen, veikeän, ponnaripäisen ja nahkatakkisen nuoren miehen! Onneksi olkoon, sama nauravainen herra on vierelläsi myös kymmenen vuoden kuluttua kun kirjoitat tätä. Tulette kasvamaan yhteen, ja lopulta toteatte ettei voi olla yhtä ilman toista. Yhteiselonne tulee olemaan aivan yhtä iloista ja onnellista kuin se on nyt ensimmäisten kuukausien ajan ollut. Tänä kesänä sekä sinun että nuorenherran hiukset ovat samanlaisilla ponnarinutturoilla. Vuosien saatossa herran hiukset pitenevät, sinun lyhenevät. Niin on hyvä.

Edessäsi on syksyllä alkava toinen lukiovuosi, ja ne kovasti odottamasi vanhojentanssit. Olet piirtänyt jo ensimmäisen vuoden aikana useamman luonnoksen puvustasi. Tulet sivuuttamaan nuo luonnokset ja päätymään painavaan samettiunelmaan, jonka äitisi toteuttaa luonnostesi pohjalta. Piirrät muutenkin paljon, ja taitosi kehittyvät huimaa vauhtia. Tulet valitettavasti jättämään tuon arvokkaan taidon hiukan heitteille tulevien vuosien aikana. Yritä pitää siitä kiinni. Olet siinä hyvä.

ESAF_ilona_17_v

Luulet tietäväsi hyvin tarkkaan mitä haluat, olethan ehtinyt tehdä suunnitelmiakin sen varalta. Saatat hiukan pettyä kun tulevina vuosina huomaat ettet saakkaan himoitsemaasi opiskelupaikkaa juuri Siitä Tietystä koulusta juuri valmistuttuasi. Et myöskään saa kaipaamaasi tutkintoa ihan niin nopeasti kuin haaveilit. Älä kuitenkaan huoli, saat sen kyllä. Tosin siitä koulusta johon hait useamman vuoden toissijaisena vaihtoehtona, ja siltä linjalta johon sinun ei missään nimessä pitänyt päätyä. Se vaihtoehto on kuitenkin sinulle juuri se oikea, vaikket sitä vielä tiedä.

Olet ylpeä. Tulet olemaan sitä kymmenen vuoden kuluttuakin, mutta eri tavalla. Tulevat vuodet tulevat opettamaan sinulle kovin arvokasta nöyryyttä, ja opit arvostamaan elämän pieniä iloja aivan eri tavalla. Vitsailet pessimistisyydelläsi ja kylmyydelläsi, mutta välität jo nyt salaa kaikista. Tulet välittämään jatkossakin- välittämään ja huolehtimaan. Välität ja huolehdit kaikista ja kaikesta. Muista huolehtia myös itsestäsi. Empaattisuus on hyve, todella, mutta pidä kiltti itsestäsikin huolta. Kannat jo nyt mukanasi suurta surua ja raskasta henkistä taakkaa. Joudun valitettavasti tunnustamaan ettei kumpikaan edellämainituista tule pienentymään saati häviämään vielä vuosiin. Molemmat kulkevat mukanasi edelleen, mutta opit käsittelemään niitä. Teet sitä jo nyt, omalla tavallasi.

Olet oikealla tiellä. Sinulla on jo nyt ympärillä ihmisiä jotka haluavat sinulle hyvää, ja niitä ihmisiä tulee vielä paljon lisää. Olet vahva. Olet vahva jo yksinkin, mutta taustajoukkosi vahvistavat sinua entisestään. Olet vahva koska ajat myös heidän asioitaan. Olet hyvä. Sinä pärjäät.

Paljon onnea, rakas Ilona.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

24 Comments

 1. Ihana postaus :’) Paljon, paljon onnea!

 2. Caz Caz

  Hieno kirjoitus.

 3. Aivan ihana kirjoitus! 🙂 Onnea!

 4. Tiina S. Tiina S.

  Onpa ihana postaus! Susta huokuu sellaista itsensä hyväksymistä, joka ikävä kyllä meille suomalaisille naisille on harvinaista. Itsekin koetan petrata ja tulla armollisemmaksi itseäni kohtaan, mutta pitkä ja kivinen tiehän se on. 🙂 Vaikka en sua tunne, niin oon ihan varma että oot ihana ihminen – sekä 17- että 27-vuotiaana. Paljon onnea! <3

  • Aivan ihana kuulla! Kiitos! 🙂 Mulla on takana pitkä ja kivinen tie itseni kanssa, se itsensä hyväksyminen on vaatinut aikaa ja kasvamista. Vaivan arvoista kuitenkin- kun on itselleen hyvä ja armollinen, on helppoa olla sitä myös muille 🙂 Onnea matkaan, onnistut varmasti! <3

 5. *niisk* Onnittelut vielä tätäkin kautta <3

 6. T.A T.A

  Olipas hieno kirjoitus. Sitä lukiessa sai ihan tosissaan taistella kyyneleitä vastaan.

  Onnea! 🙂

  • Kiitos! 🙂 Heh, kyyneleitä vastaan taisteltiin ja hävittiin täällä päässä tätä kirjoittaessa- sitä on selvästi liikkeellä. 😀

 7. Noora Noora

  Kauniisti kirjoitettu 🙂 Myöhästyneet synttärionnittelut Ilona!

  Ollaan muuten samanikäisiä, tosin mulla synttärit oli jo huhtikuussa 🙂

  • Kiitos! ^^ <3

   Heh, 27 on hyvä ikä, ja 1988 on hyvää vuosikertaa! 😀

Vastaa