Skip to content

Sampar Teemaviikko: Equalizing Foam Peel

Sampar-teemaviikossa siirrytään peruspuhdistuksesta kuorintoihin! Loput testaamani tuotteet ovatkin joko Cosmakeup- sarjaa tai naamioita ja kuorintoja, ja niitä onkin tarjolla vielä useampi. Nyt esitelen kuitenkin kuorinnan, jota olen käyttänyt useamman kerran viikossa! 

Equalizin Foam Peel kuuluu Essentials- sarjaan, ja sopii kaikille ihotyypeille. EFP levitetään iholle naamion tapaan, se puhdistaa kuten kuorinta ja huuhtoutuu iholta perusputsarin tapaan. EFP on bio-entsymaattinen kuorinta, jonka pitäisi toimia kahdessa minuutissa. Se sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä ja entsymaattisia uutteita, ja kuorii ihon äärimmäisen hellävaraisesti. Vaikuttavina aineina on mm. laventeli, salvia, kynteli, timjami ja rosmariini, ja näiden takia kuorinta tuoksuukin varsin mausteiselta. 


EFP on pakattu hennon vaaleanpunaiseen ilmatiiviiseen pumppupulloon. Annostelu on ollut välillä hiukan hankalaa, sillä pumpun suuaukko on niin syvällä että tuote meinaa välillä väkisinkin valua pulloa pitkin vaikka kuinka yrittää varoa. Ajan kanssa opin onneksi välttämään sotkut…


EFP levitetään kostealle iholle 2-3 kertaa viikossa silmänympärysihoa välttäen. EFP:n annetaan vaikuttaa iholla kaksi minuuttia, vaahdotetaan sitten veden kanssa ja huuhdellaan lopuksi huolellisesti pois. Lopputuloksena pitäisi olla kirkkaampi, pehmeämpi puhdistettu iho.


EFP:n mausteinen tuoksu tuntui aluksi hiukan oudolta- lähinnä siksi etten ole oikein tottunut vastaaviin ihonhoitotuotteissa. Kun tuoksuun vähitellen tottui, tuli siitä miellyttävä ja kiva pieni lisä. Itse kuorinta on kirkasta ja kellertävää, ja aika juoksevaa. Se levittyy iholle vaivatta, ja tuntuu todella miellyttävältä kahden minuutin vaikutusaikana. Vaahdotus on hauska lisä lopussa, ja Samparin koulutustilaisuudessa sain sellaisen kuvan että se on myös tärkeä osa tuotteen käyttöä, ja tehostaa sen vaikutusta. 


Olen käyttänyt EFP:tä kolme kertaa viikossa puhtaasti siksi että sen jättämä jälki on niin upeaa. Iho on EFP:n jäljiltä kirkas, puhdistettu ja pehmeä, ja kuorinnan vaikutus säilyy hyvin seuraavaan kuorintaan asti. Olenkin halunnut ylläpitää tätä saavutettua jälkeä, ja siksi kuorinnasta on tullut viikoittainen rutiini. Välillä kolmas kerta on unohtunut, mutta se ei ole suoranaisesti haitannut tai heikentänyt ihon kuntoa- ainakaan niin paljon että olisi tullut kriisi. 

EFP syrjäytti kertaheitolla muut käyttämäni kuorinnat, ja raukat ovatkin unohtuneet peilikaapin perälle tämän jatkaessa voittokulkuaa. Välillä toki kaipaan rakeisia kuorintoja, mutta tämä ajaa saman asian niin hellävaraisesti ja huomaamattomasti että kyseinen kaipuu häviää ennen kuin se ehtii kunnolla edes alkaa. 

Hintaa EFP:llä on 63 euroa. Kyseessä on siis hiukan hintavampi tuote, mutta 50ml:n pullo kestää todella kauan. Omassa käytössäni ollut putkilo on kestänyt kolmen käyttökerran viikkotahdilla hyvin, ja jäljellä on vielä ainakin puolet. EFP:n jättämä jälki on kuitenkin sellaista, että tulen itse ostamaan enemmän kuin mielelläni uuden tuubin kun tämä loppuu- näin hyvinvoivasta ihosta maksan enemmän kuin mielelläni. EFP on luultavasti se tuote jota suosittelisin ihan kaikille- myös niille, joilla ei ole ennestään kokemusta Samparin tuotteista. Tämä voisi olla hyvä aloitustuote!

Miltä vaahtoava, mausteilta tuoksuva kuorinta kuulostaa?


Postauksen tuote saatu testiin blogin kautta. 

7 Comments

 1. Kuinka usein koulutuksessa suositeltiin kuorinnan käyttöä? Epidermis (ihon päälimmäinen kerros) uusiutuu neljässä viikossa, joten kannattaa ehkä välillä kuoria vain kerran viikossa. Koska tässä ei ole rakeita vaan entsyymejä, se voi toimia myös niihinkin ihosoluihin, jotka eivät vielä olisi irtoamassa. Entsyymit tuhoavat ihon proteiineja, eli k

 2. Nyt en tiedä jäikö viestini kesken, kun se ilmeisesti lähetti sen. Piti vaan sanomani, että entsyymit tuhoavat ihon proteiineja eli käytännössä ihon rakennetta. Siksi kannattaa välillä jättää ylimääräiset kuorinnat välistä. Yleensä ihon kunnosta riippuen 1 kuorinta viikossa tai kahdessa riittää. Mutta jos koulutuksessa sanottiin Samparilta toisin, niin enpä käy siitä vastaan väittämään. 🙂

  • Tämä on mulle ihan uutta tietoa-onpa mielenkiintoista! Sekä koulutuksessa että tuotteen ohjeessa neuvottiin käyttämään tätä kaksi-kolme kertaa viikossa, itse pullossa lukee kaksi kertaa. Se ei ole ainakaan omalla kohdallani tuntunut liialta, mutta voisin ehkä kokeilla välillä vähentää tuohon yhteen kertaan viikossa! Onpa kiva että sulta löytyy tällaista tietoa! ^^

 3. Myy Myy

  Mä olen kanssa kovasti tykännyt tästä! 🙂

  • Tää on kyllä ihan mahtava!

 4. Tämä on maailman paras! <3 Tuoksu on ihana, muistuttaahan se mua tallista ja hevosista jostain kumman syystä 😀 Mun kuivalle iholle kerta viikossa ei ole yhtään liikaa, ja iho on tosi pehmeä jälkeenpäin.

  • Hahaa, hevoset ei kyllä ole tulleet mulle mieleen! Mutta tää on aivan mahtava ^^

Vastaa