Skip to content

RCMA, se paras väritön irtopuuteri

Olen värittömien irtopuutereiden harras fani, ja vannoin pitkään Sensain klassikkopuuterin nimeen. Pidän Sensaista edelleenkin ihan suunnattomasti, mutta kaupungissa on nyt uusi puuteri joka on syrjäyttänyt tuon vanhan suosikin ihan kokonaan. Kyseessä on somessa huimasti hypetetty RCMA:n No-Color Powder, joka on valitettavasti juuri niin hyvä kuin kaikesta hypetyksestä voi päätellä.

ESAF_RCMA_POWDER_1

RCMA on vanhan linjan maskeerausmerkki, joka on perustettu 1962 palvelemaan TV:n, elokuvien ja lavameikkien parissa työskentelevien meikkitaiteilijoiden tarpeita. Yrityksen johdossa on tänä päivänä alkuperäisen perustajan lapsenlapsia, jotka ovat hyvin tarkkoja merkkinsä laadusta. Tuotteet valmistetaankin tästä syystä pienissä, helposti valvottavissa erissä. RCMA on tunnettu erityisesti meikkipohjistaan, joita löytyy mm. Beautylishin valikoimista!

Merkin irtopuuteri on väritöntä mutta purkissa valkoiselta näyttävää. Puuteri on todella hienojakoista ja pärjää hienoudessaan vanhalle suosikilleni Sensaille. Puuteri on väritöntä ja kevyttä (eikä siinä ole lainkaan pigmenttiä tai fillereitä!), ja se levittyy iholle helposti ja kevyesti. Kevyellä annostelulla puuteri kiinnittää meikin ja jättää ihon kevyen mattaiseksi, mutta kuitenkin jollain taikakeinolla puuteroimattoman näköiseksi! RCMA jättää jälkeensä kauniin ja todella luonnollisen pinnan ilman pelkoa jauhoisuudesta tai kuivan näköisestä ihosta. RCMA:n irtopuuteri sopii myös mainiosti baking -tekniikkaan! ”Leivon” itse yleensä melkeinpä joka päivä silmien alusen, ja RCMA on siinä jo vakiotuote. Se kiinnittää paksunkin peitevoiteen niin ettei peitevoiteen kertymistä ryppyihin sun muihin tarvitse pelätä. Oma suhteellisen helposti rasvoittuva ja kiiltelevä ihoni on pysynyt tämän kanssa siistinä ilman ihmeempiä korjailuja koko päivän. Pidän  aina varalla mukana puuteripaperia jolla saan poistettua mahdollisen kiillon kasvoilta, mutta sitäkin joutuu käyttämään yleensä vain kerran. Kuivaihoisemmilla luulen että RCMA voisi pysyä hyvänä ihan koko päivän!

ESAF_RCMA_POWDER_3

Itse puuteri lähentelee täydellisyyttä, mutta sen ihmeellisen mallinen purnukka aiheuttaa hiukan päänvaivaa. Annostelureikäset ovat aivan valtavat, ja sen takia puuteria pääsee helposti valahtamaan ulos hiukan liian suuri määrä. Kevyttä läppäkantta ei voi oikein mitenkään käyttää alustana puuterin annosteluun, joten olen päätynyt käyttämään aina jotain muuta alustaa jolle ripottelen hiukan puuteria, ja josta sitten otan sitä siveltimeen. Alustana on toiminut käsipaperi, tyhjä (ja puhdas!!!) lautanen ja tyhjentynyt irtopuuterirasia. Uhrasin lopulta tyhjentyneen MACin irtopuuterirasian RCMA:lle, jotta puuterin käyttö olisi helpompaa. Naputtelin RCMAta aika reilun määrän tyhjään puuterirasiaan, josta sitä on nyt huomattavasti helpompi käyttää.

ESAF_RCMA_POWDER_2

RCMA on valitettavan huonosti saatavilla, mutta ainakin Beautylish myy sitä ja toimittaa myös Suomeen. Tätä kirjoittaessani tuotetta oli vielä Beautylishillä varastossa! Puuteria saa muutamassa eri koossa, eli tässä hassussa maustepurkissa tai jättimäisessä, ammattitasolle tarkoitetussa purnukassa. Beautylish myy myös usemman purnukan settejä! Yksi purkki maksaa 12$, eli tuote on ihan naurettavan edullinen. Vaikka mukaan heittäisi postikulut (n. 15$ Beautylishillä) on tuote niidenkin kanssa halvempi kuin moni täällä kotimaassa myytävä markettiversio.

Omasta mielestäni RCMA:n puuteri on niin hyvä, että kärsin mieluummin huonosta saatavuudesta ja kömpelöstä pakkauksesta. Itse puuteri on niin hyvä (ja sitä saa niin halvalla niin paljon) että nuo viat tuntuvat loppupeleissä pieniltä!

Käytättekö te mieluummin irto-vai kivipuuteria? Vai peräti meikkipuuteria?

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

9 Comments

  • BeautyBlender tai joku muu meikkisieni on kyllä ihan paras irtopuuterin levitykseen! Mä levitän sillä aina irtopuuterin silmien alle 🙂

 1. Mä olen miettinyt tätä, kun kaikki tubettajat hehkuttaa ja on niin halpa, mutta oon aika kiintynyt tohon värittömään Joe Blascooni, niin en ole saanut perusteltua tämän tilaamista. 😀 Mä tykkään kiinnittää usein peitevärin silmien alle irtopuuterilla, mutta muuten saatan sitten käyttää kasvoilla kivipuuteria, vähän fiiliksen mukaan.

  • No eihän sulla ole silloin mitään syytä tai tarvetta! 😀 Jos sulla on joku mikä toimii hyvin, niin miksi turhaan vaihtaa?

   Mä oon tehnyt vähän samalla tavalla viime aikoina, irtopuuteria silmien alle ja kivipuuteria kasvoille!

 2. Sanna R Sanna R

  Camera ready cosmeticsin sivuilta saa tuota myös tilattua, tällä hetkellä hinta on 10,60€ ja halvimmat postarit 8,84€. En ole vielä tuota puuteria kokeillut, mutta pian se on kai pakko tilata, niin paljon hyvää tuosta olen kuullut/lukenut 🙂

  Aiemmin käytin vain ja ainoastaan kivipuuteria sen helppouden vuoksi, mutta noin vuosi sitten havahduin irtopuuterin keveyteen tai siihen, että sillä saa meikin kiinnittettyä helpommin ohuella puuterihunnulla, kun taas kivipuuterin kanssa saattaa välillä käydä överit ja naama näyttää liian pakkeloidulta. Nykyään käytän vaihtelevasti irto- ja kivipuuteria riippuen siitä, kuinka paljon peittoa haluan puuterin lisäävän vai haluanko vain kiinnittää meikin ohuelti.

  • Onpa hyvä tietää että tätä saa muualtakin, toi verkkokauppa on mulle ihan vieras!

   Irto-ja kivipuuterin jättämällä jäljellä on kyllä todella suuri ero! Mä teen kyllä samaa, vaihtelen vähän päivän tarpeen mukaan niiden välillä. Silmien alle laitan kyllä aina irtopuuteria!

  • Suosittelen lämpimästi! Sekä kokeilemista että jonkun vanhan puuterirasian säästämistä tätä varten 😀

 3. Päivi Päivi

  Just lähti Beautylishille tilaus 🙂 Kätevää kun tullit ja alvitkin maksettiin samalla 🙂 Ja testiin oli ihan pakko ottaa vielä Jeffree Starin mattapuna 😉

Vastaa