Skip to content

Ratkaisu finnikatastrofiin

Mun iho on ollut viime aikoina ihan kiitettävässä kunnossa. Ihan tarkkaa syytä en osaa sanoa, mutta luulen että reilusti lisääntyneellä liikunnalla, Cliniquen Mild Clarifying lotionilla ja Philosophyn seerumilla on tekemistä asian kanssa. Uskallan myös epäillä että Herbinan superhalpa mutta huippuhyvä kosteusvoide (jota olen käyttänyt yövoiteena) on osasyyllinen. Noin kuukausi sitten tilanne oli kuitenkin ihan eri! Toivuin tällöin sinnikkäästä flunssaputkesta, ja naama tuntui ottavan flunssailusta itseensä niin että se katsoi aiheelliseksi räjähtää täyteen pientä röpelöfinniä. Sellaista jota ei voi sörkkiä oikein mitenkään mutta joka kuitenkin näkyy meikinkin alta ihan selkeänä tekstuurina kasvoissa, ja joka saattaa lopulta kehittyä kipeäksi. Niitä paljon? Hip hurraa. Kokeilin hiukan epätoivoisena kaikki vanhat luottokikat jotka ovat yleensä toimineet erilaisissa finnikriiseissä, mutta nyt mikään (edes se rakas Clinique) ei tuntunut auttavan. Uusia finnejä tuli sitä mukaa kun niitä katosi.

ESAF_IHOKRIISIN_PELASTAJAT_1

Kun vanhat uskolliset ei tehonneet, oli pakko keksiä jotain muuta. Kaivelin jemmoja (en halunnut lähteä tällaisen takia heti kaupoille) ja otin uudelleen käyttöön Samparin Nocturnal Rescue Maskin (jonka muistelin olleen oikein kiva) ja Lieracin Kerolyyttisen liuoksen. Lieracia olin käytellyt jo aikaisemmin ja säästellyt tämänkaltaisiin kriisitilanteisiin, sillä tämä on kuulkaa aika tujua kamaa. Tää tuntuu kasvoilla, niinku oikeesti TUNTUU. 😀 Ei mitenkään epämiellyttävästi, mut kuitenki. NO, otin nämä kaksi tehokäyttöön niin että putsasin illalla meikinpoiston jälkeen naaman Lieracilla ja laitoin yöksi Samparin (tämäKIN on yönaamio. Sampar todella hallitsee nää yöjutut!) naamion. Vaikutus alkoi näkyä jo yhden yön jälkeen, ja parissa yössä naama oli rauhoittunut kokonaan.

Pääsin testaamaan tätä tehokaksikkoa uudemman kerran kun punaiset päivät osuivat kohdalle ja hormonipommi sai naaman taas kapinoimaan oikein kunnolla. Tulos oli ihan yhtä hyvä kuin aiemmallakin kerralla, ja naama rauhoittui parissa päivässä. Jatkossa otan tuon Lieracin nesteen käyttöön jo ennen kuin hormonimyrsky saa naaman kukkimaan, sillä epäilen vähän että tuo neste voisi vähän estää sitä hormonifinnipuutarhan syntyä.

ESAF_IHOKRIISIN_PELASTAJAT_2

Sanon pari sanaa molemmista tuotteista vielä erikseen. Sampar on ollut esillä täällä jo kaaauan sitten, ja merkki on edelleen minulle kovin mieluinen. Tämä Nocturnal Rescue Mask on epäpuhtaan ihon tuotteeksi todella jännä, sillä tuoksu ei ole sellainen minttuisen raikas ja kihelmöivä kuin monissa muissa. Tässä on aika ruusuinen ja kukkaistyyppinen tuoksu, ja pehmeä geeli tuntuu iholla rauhoittavalta ja lempeältä, ei sellaiselta kihelmöivältä kuten monet aknetuotteet. NRM levitetään illalla naamalle ja pestään aamulla pois. NRM ei ainakaan tuotekuvauksen mukaan lupaa poistaa epäpuhtauksia, vaan enemmänkin häivyttää ihohuokosia, häivyttää mustapäitä ja ehkäisee ja hoitaa punaisuutta ja jälkiä. Itse huomaan kuitenkin myös ihan selvän vaikutuksen myös epäpuhtauksien kohdalla!

ESAF_IHOKRIISIN_PELASTAJAT_3

Lieacin Kerolyyttinen liuos taas tuntuu iholla tuon Samparinkin edestä. Liuos tasoittaa ja heleyttää ihoa, mutta myös avaa ihohuokosten tukkeumat ja puhdistaa ja desinfioi ihoa. Tämä ei ole omasta mielestäni mikään kuivan ihon tuote, sillä liuos on todella vahvaa ja kuivattaa ihoa helposti. Olen käyttänyt liuosta myös yksittäisiin onglemakohtiin, ja sen avulla epäpuhtaudet ovat kyllä lähteneet nopeasti ja tehokkaasti häviämään. En kuitenkaan käytä tätä päivittäin, vaan enemmänkin silloin kun on tarvetta. Vaikka mun iho on suhteellisen rasvainen, on tämä sille silti vähän liian vahvaa ihan jokapäiväiseen käyttöön. Kokeilin, naama kuivui korpuksi. Olen kuitenkin käyttänyt tätä epäsäännöllisen säännöllisesti niin paljon että pullo on yli puolessavälissä, ja kohta pitää varmaan hakea uusi pullo valmiiksi varastoon. Tästä tuli aika äkkiä mun luottotuote pahimpiin finnikriiseihin.

Tällä kombolla aion nitistää naamakriisit jatkossakin. Onko teillä jotain luottotuotteita finnikriiseihin?

Samparin tuote saatu blogin kautta.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

9 Comments

 1. Mä koputan puuta, että mulla ei ole vuosiin ollut mitään tosi pahaa finnikriisiä, pelkään mitä vaihdevuodet tuo joskus sitten uudestaan, iskeekö teini-ikä takas… Yon-Kan ja Kiehl`sin puhdistavat yönaamiot ovat käytössä, kun iho tuntuu tukkoiselta.

  Mun kasvoja alkoi ihan kihelmöimään, kun ajattelin lukiessa juttua miltä toi Lierac tuntuu iholla. 😀 Mutta ne osaa noi aknejutut!

  • Onnekas mokoma! Mut joo, Lierac todella, TODELLA osaa noi aknetujut 😀

 2. Oikeesti niin iso kiitos, kun kannustit mua ostamaan ton Lieracin. En enää luopuisi! (Paitsi sitten jos ja toivottavasti kun finnitön aikakausi mun naamalla alkaa!)

  • Ilo on täysin mun puolella <3

 3. Jaahas, tuo Lierac on varmaan saatava kans kotiin. Mulla kun tätä aknea tuntuu olevan aina vaan 😛
  Mukavaa viikonloppua!

  • Suosittelen lämpimästi! Koko toi epäpuhtaan ihon sarja on ihan mielettömän hyvä. Jos ton yhdistää saman sarjan päivävoiteeseen, nii pitäis aknen lähteä aika vauhdilla. 😀

 4. Lierac Suomi Lierac Suomi

  Hei, kiva huomata, että olette löytäneet Lierac Prescription tuotteet. Ne ovat äärimmäisen tehokkaat aikuisen epäpuhtaan ihon hoitoon.
  Keratolyyttistä nestettä on tosiaan tarkoitus käyttää korkeintaan kerran päivässä, iltaisin, epäpuhtaille ihoalueille. Jos ainoastaan yksittäiset näppylät vaivaavat niin silloin kannattaa käyttöön ottaa Prescription Anti-blemish anti-dual phase -täsmähoitotuote. Päivittäiseen kasvojen puhdistukseen, Prescription tuotteiden rinnalle suosittelemme Demaquillant Purete -puhdistusgeeliä, jolla voi puhdistaa vesiliukoisen silmämeikinkin.
  Ihanaa alkanutta viikkoa!
  Lierac Suomi

 5. sh sh

  Miten tuota Samparia käytetään? Puhtaalle iholle yksinään vai tuleeko sen päälle vielä yövoide?

  • Mä olen käyttänyt ihan puhtaalle iholle yksinään! Jos iho on ollut kuivempi, niin olen laittanut kevyen seerumin alle. Päälle en kuitenkaan ole laittanut mitään muuta!

Vastaa