Skip to content

Parantavaa voimaa hiuksille

Olen meikkieni ja ihonhoitotuotteideni suhteen kovin tarkka. Voisin jopa väittää että nirso. Hiusteni suhteen en ole kuitenkaan jaksanut höösäillä moneen vuoteen, sillä ne tulevat toimeen aika vähällä huolenpidolla ja kestävät suhteellisen kovaakin rääkkiä ennen kuin ne alkavat osoittaa mieltään katkeilemalla. Myönnettäköön että sekä muotoilu- että hoitotuotteeni hiuksille ovat pääasiassa kampaamosettiä, mutta olen aika surutta käytellyt myös markettituotteita ilman että olisin nähnyt sen suurempaa eroa. Toki kampaamotuotteet ovat olleet pääsääntöisesti aina hiukan parempia, mutta myös markettipuolen tuotteilla on tullut kovin miellyttäviä tuloksia.

Hiukseni ovat suhteellisen paksut (niiden paksuutta päivitellään joka kampaajareissulla, mutten oikein osaa itse mieltää näitä paksuksi. Sisareni hiukset kun ovat noin kolme kertaa omiani paksummat) ja laadultaan aika jäykät ja suorat. Kunto on ollut vuosikausia hyvä, eikä useamman vuoden ensin vaalennus- ja sitten tummennuskierre näytä tehneen juuri vahinkoa. Kihartelen, suoristelen ja föönaan hiuksiani suhteellisen säännöllisesti, mutta pidän huolen siitä että muistan myös hoitaa ja helliä niitä öljyillä, naamioilla ja muilla tököteillä. Lämpösuojaa käytän aina.

Mikä muuttui? Periaatteessa ei mikään, mutta sitten kuitenkin jokin. Hiuksiini tehtiin värinpoisto jokin aika sitten, ja vaikkei se tehnyt suurta vahinkoa hiuksilleni, teki se silti jotain. Tyvi on edelleen hyvässä kunnossa, samoin pituus. Latvat ovat leikkauksesta huolimatta kuitenkin kovin kuivat ja koppuraiset, ja takkuuntuvat aivan eri tavalla kuin ennen. Hiukseni eivät ole juuri koskaan takkuuntuneet, ja yhtäkkiä ne ovat kunnon solmuilla. En kestä. Lisäksi hiukseni ovat olleet jo jonkin aikaa sen pituiset että ne saa kiinni. Pidänkin hiuksia kotona pääsääntöisesti koko ajan ponnarilla (kiitetty olkoon InvisiBobble). Pidin hiustenhoitorutiinejani jo ennestään mukiinmenevinä, mutta nyt olen alkanut kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota käyttämiini tuotteisiin ja siihen miten hiuksiani käsittelen. Blogin kautta on tullut testattavaksi muutama ihanuus, ja aika kiitettävän läjän aarteita olen ostanut myös itse. Naureskelimmekin miehen kanssa kuinka kylpyhuoneestamme löytyy molemmille vähintään 3 shampoo+hoitsikka-tuoteparia…

Tämän pitkän mutta tarpeelliseksi kokemani sepustuksen jälkeen pääsemme päivän aiheeseen. Tutustuin L’Anzaan jokin aika sitten pr-tilaisuudessa, ja olin aika lailla heti myyty. Avataanpa merkin historiaa alkuun lyhyesti! (lyhyemmin kuin tuo aloitus, lupaan) L’Anza on ehdottomasti laatutietoisen ja paljon vaativan käyttäjän merkki. Merkin ideologian keskeisiä osia ovat hiusten hoito, korjaus ja suojaus. Jokainen tuote korjaa ja parantaa hiusta jollain tavalla, ja merkin laajasta valikoimasta tuntuu löytyvän jokaiselle hiustyypille jotain. L’Anzalla ollaan myös kiinnostuneita luonnosta, ja pakkaukset valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Pakkaukset kelpaavat kierrätykseen myös uudestaan. Tuotteita ei testata eläimillä, ja L’Anza löytyy myös PETAn listalta! L’Anzan tuotteissa käytetään paljon kasviperäisiä materiaaleja, ja L’Anzalla pidetään huolta siitä että käytettyjen materiaalien alkuperä on mahdollisimman vähän luontoa kuormittava.

esac_lanza_healing_strength_1

Lähdin etsimään itselleni sopivaa tuoteperhettä hiusteni nykyinen kunto mielessäni. Hiukseni ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta tuntuvat varsinkin latvoista haurailta. Valintani kohdistuikin lopulta Healing Strength- sarjaan, jonka kuvattiin sopivan kaikille hiustyypeille, mutta erityisesti heikoille ja hauraille hiuksille. Vaikuttavana aineena mainittu valkoinen tee kuulosti kovin houkuttelevalta (kyllä, olen näin helppo) ja lupaus vahvemmista ja parempikuntoisista hiuksista sai silmäni kiilumaan.

esac_lanza_healing_strength_2

White tea shampoon taistelupariksi valitsin saman sarjan Manuka Honey- hoitoaineen. Hunajainen hoitoaine lupaili samaa kuin shampookin. Vaikuttavan aineen, Manuka-hunajan, kerrotaan olevan täynnä ravitsevia ja korjaavia ainesosia. Kun vielä luin että se toimii erinomaisena hiusten selvittäjänä, olin täysin myyty. Olisiko tässä sotkuisille ja kärsineille latvoilleni pelastus?

esac_lanza_healing_strength_3

Olin myyty jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Siinä määrin että tiesin välittömästi että tulisin ostamaan näitä aarteita lisää. Shamppoo vaahtosi vaivattomasti ja runsaasti, ja vaahto oli kermaista. Jotenkin ylellisen tuntuista. Makean trooppinen tuoksu on omaan makuuni just eikä melkein, ja olenkin haistellut hiuksiani kovin onnellisena aina suihkun jälkeen. Tuoksu myös pysyy hiuksissa pitkään- ei häiritsevästi, mutta kuitenkin selvästi havaittavasti. Itse tykkään siitä että shampoon tuoksu jää hiuksiin, joten tämä ei haittaa minua ollenkaan. Shamppoo tuntui pesevän hiukset tehokkaasti, vaikka hiuksissa olisi ollut paljonkin muotoilutuotteita. Joudun monesti pesemään hiukseni useampaan kertaan (tai käyttämään syväpuhdistavaa) että hiukset tuntuvat oikeasti puhtailta, tämän kanssa kerta on riittänyt. Hiukset eivät kuitenkaan jää natisevan puhtaiksi, mistä tulee iso plussa. Natiseva tunne hiuksissa- en tykkää.

Hoitoaineessa oli sama, miellyttävä ja ylellisenoloinen kermainen koostumus. Myös hoitoaine tuoksui makealta ja huumaavan ihanalta, mutta kuitenkin sopivasti erilaiselta kuin shamppoo. Hoitoaine jätti hiukset silkkisen pehmeiksi, ja selvitti takut ja sotkut juuri niin hyvin kuin lupasi.

Olen käytellyt nyt tätä unelmakaksikkoa jokusen viikon, ja huomaan hiuksissani ihan selvän eron. Hiukset ovat selvästi kiiltävämmät ja vahvemmat, latvat tuntuvat paremmilta (kyllä ne edelleen kärsineet ovat, mutta paremmat silti) ja hiukset näyttävät ja tuntuvat huomattavasti paremmilta ilman muita hoitotuotteitakin. Myös joku aika sitten laitettu värikin on pysynyt hyvänä- tiedä sitten onko siitä kiittäminen tätä duoa vai ihan vaan kampaajaa. Hyvä silti! Viihdyn suihkussa (ja kylvyssä kun siihen on mahdollisuus) muutenkin mainiosti, mutta tämä duo on tehnyt suihkuhetkistä entistä ihanampia. Nyt hiustenpesua oikein odottaa, kun tiedää että pääsee käyttämään näitä aarteita.

esac_lanza_healing_strength_4

Minulla on tähän mennessä ollut vain yksi Holy Grail-tuote hiuspuolelta, ja se on KMS:n föönaussuihke. No, nyt löytyi kaksi lisää. En olisi ikinä uskonut että voisin rakastua näin palavasti shampoo-hoitsikkapariin, mutta niin kävi. Hintaa näillä L’Anzan aarteilla on noin 30e/puteli, eli ihan halvasta lystistä ei ole kyse. Molemmat ovat kuitenkin todella riittoisia, ja yksi puteli vaikuttaa riittävän varsin pitkäksi aikaa. Minulla on jemmassa vaikka kuinka monta vaihtoehtoa odottamassa käyttöönottoa kun tämä kaksikko loppuu, mutta aion silti ostaa näitä lisää. En halua olla ilman.

Onko L’Anza teille tuttu merkki? Tämä kaksikko oli ensikosketukseni merkkiin, mutta nyt käytössä on muutama muukin ihanuus!

Haluaisitteko kuulla hiusjutuista enemmänkin? Toivottavasti, lisää on nimittäin tulossa!

Postauksen tuotteet saatu blogin kautta.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogilistalta!

9 Comments

 1. Tosi kiva lukea välillä hiusjuttuja! ?

  • Jee! ^^ Niitä tuleekin sitten lisää! Yllättävän kiva tätä oli kirjoittaakkin 😀

 2. Liisa Liisa

  Nää kuulostaa kivalle, mutta tuo pakkaus on jotenkin hirveän halvan näköinen. Byhyy. Mutta mä kyllä hinkkaan nää päänahkaani kun tuun teille kesällä! IT’S A DEAL THANKYOU! <3 :DD

 3. Mulla on kans toi hoitoaine. Mukavan riittoisa! Nää korkeat pullot vaan kaatuvat kylppärin hyllyllä aika helposti 😀

  • Se on ihan älyttömän riittoisaa! 😀 Mut joo, korkeat pullot… Kovin on kaatuilevaisia.

 4. Meillä on tätä sarjaa töissä myynnissä + pesupaikkatuotteina, ja oon tykännyt käyttää näitä asiakkaille. Varsinkin se punaisessa pullossa oleva hoitsikka on aivan huippuhyvää tosi huonokuntoisille hiuksille! Mun suosikki on se kimallusgeeli, muita muotoilutuotteita en oo tainnut pahemmin käyttää 🙂

  • SE KIMALLUSGEELI EN KESTÄ!! Se on IHANA!! :DDD Käyttäisin sitä jo vaan sen kimalluksen takia, mut se on vielä muutenkin hyvää 😀

 5. minnis minnis

  Sain lahjaksi L’anzan shampoon ja hoitsikan joskus ja ihastuin kyllä todella kovasti! Ihan huippuriittoisaa vaikkakin kallista. Jälleenmyyjistä jäin kaipaamaan tietoa, tuntuu että tätä myydään harvoissa paikoissa tai sitten en vain osaa etsiä.

  • Onpa kiva kuulla että tykkäsit! Onneksi tuo riittoisuus hiukan kompensoi näiden kallista hintaa. Hyvä että kysyit jälleenmyyjistä! Lähdin kysymyksesi perusteella etsimään tarkempaa tietoa. L’Anzaahan maahantuo IDHair Finland. Hiuksillesi.fi-verkkosivulta voi tilata L’Anzan tuotteita, ja ainakin hakusanoilla L’Anza kampaamo löytyi runsaasti tuloksia googlen haussa! PK-seudulta L’Anza-kampaamoita näytti ainakin löytyvän, mm. Dynastia!

Vastaa