Skip to content

Onko selektiivinen kosmetiikka arjen luksusta ja muita syvällisiä ajatuksia

Selektiivinen kosmetiikka on minulle arjen pientä luksusta. Se on nykyään myös osa kovin rakasta harrastusta, mutta se tuo arkeen myös oman pienen kultareunaisen lisänsä. En haudo tai säilö selektiivisiä aarteitani käyttämättöminä, vaan yritän kovasti pitää huolen siitä että ne pääsevät käyttöön- sitä varten ne olen ostanut. Nykyisillä kokoelmillani osa ihanuuksista jää väkisinkin vähemmälle käytölle, mutta niitä kuitenkin käytetään.

esaf_guerlain_meteorites_blush_1

Moni selektiivisen kosmetiikan pakkaus on itsessään jo niin kaunis että kelpaa keräilykappaleeksi, jollaisia osa näistä aarteista itselleni onkin. Kaunis tuote on kuitenkin ihana ottaa aamuisin esille ja käyttöön, ja selektiivisen kosmetiikan tuntu ja tuoksu (ne Guerlainin meteoriitit, mmmmmm…) tuovat arkiaamuunkin pientä juhlan tuntua. Moni markettituote peittoaa seleverrokkinsa mennen tullen laadussa, mutta saatan silti sortua käyttämään sitä kalliimpaa versiota- ihan vain pakkauksen takia.

esaf_arjen_luksusta_1

Nämä ajatukset hiipivät mieleeni jo viime viikolla, kun loppukevään kiireisin rupeama alkoi häilyä uhkaavasti välittömässä lähitulevaisuudessa. Seuraavat viikot tulevat repimään minusta irti ihan kaiken, ja voimat tullaan imemään aivan loppuun. Jos toukokuun alkaessa olen suunnilleen pystyssä, olen onnellinen. Olen suunnitellut lähitulevaisuuden aikataulut niin että levolle ja itsestäni huolehtimiselle jää aikaa. Olen kerännyt ympärilleni asioita ja tavaroita joista tiedän saavani iloa ja energiaa, ja järjestänyt edes hiukan aikaa ystäville ja lähipiirille jotta jalat pysyisivät maan pinnalla ja mieli saisi edes välillä levätä. Visuaalisena ihmisenä nautin suunnattomasti siitä että ympärilläni on kauniita asioita joista saan energiaa, ja osittain juuri siksi selektiivinen kosmetiikka viehättää niin kovin. Samaan syssyyn menevät kauniit tekstiilit, astiat, sisustustuotteet ja taide, joita olen kerännyt kotiimme kiitettävästi. Valmistaudun omaan henkiseen taistooni keräämällä ympärilleni kauniita asioita, koska tiedän saavani niistä energiaa. Arjen luksusta, totta himputissa!

esaf_arjen_luksusta_3

Toisaalta, arjen luksus on aika laaja käsite, ja kosmetiikka, sekä selektiivinen että marketti, on vain pienen pieni osa sitä. Minulle arki itsessään on jo luksusta. Sekä minä että mieheni nautimme nimenomaan tavallisesta ja tylsästä arjesta-lomat ovat kivoja lisiä, mutta se perusarki on parasta. Se on meille tärkeintä, ja siitä minä nautin eniten. Siihen perusarkeen luksusta tuo oman rakkaan hymy ja nauru, lähipiiri, ystävät jotka ymmärtävät ja jaksavat odottaa kun omat aikataulut kaatuvat niskaan, oma rauha ja yksinäisyys, välillä ihan täydestä hiljaisuudesta nauttiminen, hyvä kahvi, namijäätelö ja vaikka hyvä sää. Olen oppinut repimään ilon irti sieltä mistä sitä saa- on muuten hyvä taito. Pienikin ilo on iloa, ja sitä minulle tuottaa edellämainittujen asioiden lisäksi kosmetiikka. Seleversio on sitä arjen luksusta pakkauksillaan, laadullaan ja yleisfiiliksellään, markettipuoli taas yllättävälläkin huippulaadullaan.

Ensi viikosta (okei, on tämä tuleva viikonloppukin aika persiistä) alkaa raskain ajanjaksoni vuosikausiin, mutta olen varautunut. Tiedän että pärjään. Olen koonnut ympärilleni onnellisia muistoja, rakkaita ihmisiä ja iloatuovia asioita.

Millä te psyykkaatte itseänne kovien koitosten edellä? Entä mitä mieltä olette- onko selekosmetiikka arjen luksusta, vain ihan vaan tuhlausta? Mielipiteitä, kiitos!

…Tajusikohan kukaan tästä postauksesta mitään? Ajatuksenvirta, sitä on jännä lukea.

Supermoodin seerumi saatu blogin kautta.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogilistalta!

4 Comments

  1. Ihana teksti 🙂 Selekosmetiikka voi mielestäni olla arjen luksusta tai toki joillekin jopa ihan sitä ”tavallista arkea”, tulotasosta riippuen. Oma mielipiteeni on se, että jokainen ihminen saa käyttää tienaamansa rahat juuri siihen mihin haluaa. Toinen on säästäväisempi ja satsaa isoihin hankintoihin, toinen taas tykkää ostaa itselleen vähän jotain pienempää ekstraa – oli se sitten selekosmetiikkaa tai vaikkapa vaatteita. Niin kauan, kun niitä ”ei välttämättä niin tarpeellisia, mutta kuitenkin niin ihania” arjen hankintoja ei tarvitse ostaa velaksi, niin go for it! Pieni hemmottelu on jokaiselle paikallaan – varsinkin kun ne hemmotteluun käytetyt rahat on itse kovalla työllä ansainnut 🙂 Itsekin palkitsen itseäni aina välillä isommilla kosmetiikkahankinnoilla tai uusilla vaatteilla. Enkä välttämättä siksi, että tarvitsisin vaan siksi, että olen ne ansainnut!

    • Kiitos! ^^ Ihan oikeassa olet! Jokaisen kulutustottumukset on niin omanlaisiaan, ja jokainen käyttää rahansa tasan miten haluaa. Itsensä hemmottelu on hyvästä, sillä jaksaa aika pitkälle.

  2. Mä olin aivan liekeissä, kun pari vuotta sitten päätin oikein panostaa kunnon kynsilakkaan ja kiikutin supermahtavaa Dioria kassalle. Kotona lakka osoittautui kuitenkin niin huonoksi ostokseksi, että mieluummin pysyttelen jatkossakin edullisempien, hyväksihavaittujen, merkkien parissa. :DD

    • Selepuolen kynsilakoissa on harmittavan paljon eroja! :/ Varsinkin juuri noiden kalliimpien joukossa. Diorilla, Chanelilla jne on ihan mahtaviakin lakkoja, mutta joukkoon mahtuu sitten ihan täysiä susia- niin kuin kaikilla merkeillä, halvemmilla ja kalliimmillakin.

Vastaa