Skip to content

Nudepaletit- kun maailma ei riitä

Vaikka rakastan palavasti kirkkaita, värikkäitä luomivärejä ja niiden loputtomia mahdollisuuksia, on sydämessäni silti aivan erityinen paikka nudepaleteille. Tästä syystä nudepalettikokoelmani on kasvanut varsin kiitettäväksi. Tässä postauksessa on esillä vain Urban Decayn Naked-paletin jälkimainingeissa lanseeratut yksilöt- muita nudepaletteja löytyy kätköistäni vielä pilvin pimein. Pysytään nyt näissä nimenomaan nude-teemalla markkinoiduissa.

Nudepaletteja on viime vuosina tuntunut ilmestyvän kuin sieniä sateella. Siitä voisi päätellä että neutraalit ja luonnolliset meikit ovat alkaneet nostaa päätään, mutta toisaalta paleteista löytyy myös voimakkaita harmaan, mustan, vihreän ja ruskean sävyjä. Voisi siis kuvitella että monipuolisuus ja helppokäyttöisyys ovat kovassa huudossa, perusmeikkaaja kun pärjää yhdellä nudepaletilla aika pitkälle. 

Kuten näkyy, löytyy kokoelmistani kaikki Urban Decayn Naked-paletit (joita muuten markkinoidaan yhdessä nimellä The perfect threesome. Hihhih) sekä niiden lisäksi kolme muuta nudepalettia. The Balmin Nude’tude-paletin sain testiin Beautifyltä, ja siitä olen kirjoittanut tarkemmin täällä. Nude’tude on paleteista erilaisin ja omaperäisin, muut seuraavat aika tarkkaan Urban Decayn ideaa ja sävyjä. Coastal Scentsin Revealed-palettia olin ehtinyt kuolailla jo pidempään, ja kun Emma päätti hankkiutua eroon omastaan, iskin haukkana paikalle. Viva La Divan paletin olen saanut testattavaksi blogin kautta, ja se oli laadultaan todellinen yllätys- en olisi uskonut niin halvan paletin olevan niin hyvä. 

Ihka ensimmäinen nudepalettini oli Urban Decayn Naked 2. Ensimmäisen Naked-paletin alkuhuuma meni minulta ohi, mutta kakkospaletin kohdalla olin jo kärryillä ja tilaamassa sitä ensimmäisen aallon mukana. Naked 2 onkin paleteista kaikkein käytetyin- joistakin väreistä näkyy jo pohjakin. Nykyään paletti tosin on ollut vähemmällä käytöllä, sillä viime aikoina sen kylmät sävyt ovat hävinneet muiden Naked-palettien lämpimille sävyille. Tämä on kuitenkin ensimmäiseni, ja siksi hyvin rakas.  

Naked 2:sen jälkeen hankin hiukan nurinkurisessa järjestyksessä alkuperäisen Nakedin. Naked oli osana häämeikkiäni, joten silläkin on jo jonkinasteista tunnearvoa! Nakedin sävyt olivat mukavaa vaihtelua Naked 2:sen viileille sävyille, ja sen sisältämät vihreät ja kultaiset olivat alusta saakka suosikkejani.

Nakedin jälkeen kokoelma kasvoi The Balmin Nude’tudella viime syksynä. Nude’tude oli äärimmäisen tervetullutta vaihtelua, sillä se oli väreiltään ja ulkoasultaan ihastuttavan erilainen kuin Urban Decayn paletit. Paletin laatu on ihan huippua, ja sen veikeä ulkomuoto jaksaa ihastuttaa vieläkin. Muista paleteista poikkeavat sävyt ovat kauniita, ja erityisesti tummemmat mattasävyt ovat i-h-a-n-i-a. 

Naked 3 saapui täydentämään kokoelmaa vuodenvaihteessa. Vaaleanpunaisen eri sävyihin painottunut paletti on aikaisempiin Naked-paletteihin verrattuna omaan silmääni hiukan vaaleampi. Paletista löytyy sekä kylmiä että lämpimiä sävyjä, mutta luen sen silti ensisijaisesti lämpimäksi paletiksi. Olin riemuissani siitä että Urban Decay jatkoi Naked 2:n pakkauksen linjaa,sillä metallinen rasia on kivan jämäkkä eikä aukeile itsekseen jos sen heittää mukaan meikkipussiin. (nyt kun kaksi palettia on yhteensopivia, alkuperäisen Nakedin pahvinen pakkaus ärsyttää. Ärsyttää suunnattomasti.)
Paleteista toiseksi uusin on Viva La Divan Nudie-paletti, joka on väreiltään aika lailla identtinen alkuperäisen Nakedin kanssa. Myös Viva La Divan pahvipakkaus on kuin suoraan Nakedista kopioitu, vain väri ja pintamateriaali on vaihtunut. Viva La Diva on näistä kuudesta tällä hetkellä ainoa jota saa Suomesta, joten se on nakumeikkejä hetinyt-idealla kaipaaville paras vaihtoehto. Nudie-paletin värien laatu yllätti minut, sillä en odottanut kovin paljoa ns.halpismerkiltä. Värit ovat kuitenkin runsaspigmenttisiä ja pehmeitä- vain muutama murustaa ja pöllyää hiukan. Nudie-paletista on ehditty myös julkaisemaan jo kakkosversio, jota itse en ole ehtinyt sen tarkemmin tutkimaan.

Viimeisin mutta ei vähäisin lisäys kokoelmaan on siis Coastal Scentsin Revealed-paletti. (sainpas juuri tietää että Coastal Scentsiltä on tullut Revealed 2-paletti, joka on IHANA. UPEA. JÄRJETÖN. Paletissa on Naked 3:n idealla vaaleanpunaisia, mutta myös upeita viininpunaisia ja muita tummia sävyjä. Ooooh. Saatoin tilata, kun hintaa oli merkin omilla sivuilla huimat alle 20$) Paletista löytyy 20 UD:n Naked-palettien linjaa mukailevaa sävyä. Sävyt ovat oikeastaan aika identtisiä UD:n vastineiden kanssa, mutta ne on järjestetty hiukan eri tavalla, jolloin se ensi silmäyksellä näyttää hiukan erilaiselta. Fiksua, senkin ketut. Värien laatu on pikasörkkimisen perusteella hiukan parempi kuin Viva La Divan vastineessa, mutta en uskalla sanoa vielä suoraa laatuvertausta UD:n paletteihin. Vaatii nimittäin lisätestausta. 

Kaikissa kuudessa paletissa on jonkin verran laatueroja, mutta suurimmat erot löytyvät hinnoista. Urban Decayn Naked-paletit kustantavat +-50€ ostopaikasta riippuen, The Balmin Nude’tuden tullessa perässä noin 35€:n hintaluokassa. (Feeluniquella 34jotain!) Omat Urban Decay-palettini olen tilannut joko Beautybaysta tai HQHairilta, molemmat postittavat Suomeen ilman erillisiä postikuluja. 

Viva La Divan Nudie maksaa muistaakseni alle 20 €, ja se on näistä kuudesta helpoimmin saatavilla. Viva La Divaa myydään Kickseissä, joten tätä ei tarvitse tilata ulkomailta. Halvin Nudie ei kuitenkaan ole, sillä Coastal Scentsin omilla sivuilla Revealed-paletit maksavat 19,95$, mikä on todella vähän 20 väristä. Alkuperäinen Revealed on vielä tällä hetkellä tarjouksessa n.11$, eli lähes puoli-ilmainen. Coastal Scentsin halvimmat postikulut ovat hiukan suolaiset n.15$, mutta vaikka paletin tilaisi tuolla n.20$ hinnalla postareineen, on yhteissumma silti alle 30 e-eli vähemmän kuin kaksi Nudie-palettia. Revealed-paletteja löytyy myös esim.ebaysta! 

Tällä aloituksella onkin hyvä lähteä tarkkailemaan näitä kuutta (ja sitä tilattua Revealed 2sta) palettia ja niiden eroja! Alan vähitellen testailla kaikkien palettien sävyjä rinnakkain, ja tulen kirjoittamaan erikseen palettien laatu-ja värieroista. 

Löytyykö teidän kokoelmistanne jokin näistä paleteista? Jaksatteko vielä innostua nudepalettien sävymaailmoista?


37 Comments

 1. Naku 1 möin aikoinaan pois mutta 2 ja 3 ovat ahkerassa käytössä. Mites ne Coastal scentsit alkoi nyt kiinnostaa..ou nou :O

  • No niinpä, mites nyt yhtäkkiä! 😀 Mä en jaksa odottaa omaa kakkosRevealediani, enkä pysty pitämään näppejäni erossa tosta ykkösestä :’D

 2. Mä olen aikoinaan hamsteroinut Cliniquen vanhoja paletteja ja nehän ovat kaikki aika neutraaleja. Ja jääneet käyttämättä tämän meneillään olevan värimanian jaloissa. Yhtään nakua en omista, mutta ylpeänä mainitsen Kryolanin ison neutraalien värien paletin, jota joskus leikkisästi nimitin Köyhän naisen Naked:ksi – se on erittäin käyttökelpoinen. 🙂

  • Vanhemmat Cliniquet on todella olleet aika neutraaleja, käytin lukioaikoina ja sen jälkeen niitä aika paljon! Mulla on ainakin toistaiseksi nämä nudet ja värikkäät onnellisessa yhteiselossa, katsotaan milloin kelkka kääntyy. Se Kryolanin paletti vaikuttaa ihanalta! *innostuu*

 3. Alkuperäisi Nakuja en ole raaskinut kovan hinnan takia hankkia (ehkä vielä joskus..), mutta Viva la Divan molemmat Nudiet löytyvät. Ykkösversioon olen todella tyytyväinen, aivan ihania sävyjä ja laatukin yllättävän hyvä. Kakkonen sensijaan on ollut vähän pettymys. Osa sävyistä on melko heikkopigmenttisiä ja väriä irtoaa napeista vain kovalla työllä. Harmi :/ Tuo Coastal Scentsin paletti kiinnostaisi, jospa jossain vaiheessa sen raskisi tilata 🙂

  • Alkuperäisissä Nakuissa monelle se hinta on vaikuttava tekijä, ja ne jää ostamatta. Jos ne kuitenkin kiinnostaa, niin suosittelen kyllä jossain vaiheessa hankkimaan jonkun niistä- kun saa Nude-paletin käsiinsä, tietää kyllä aika tasan tarkkaan mistä siinä maksaa, laatu on ihan huippua.

   Onpa harmillista että siinä kakkos-Nudiessa on heikkolaatuisia sävyjä! Coastal Scentsiä suosittelen kyllä kokeilemaan, se on laadultaan ja hintatasoltaan aika kivasti VLD:n ja UD:n välillä!

 4. Oaaah!! Kuola valuu. Mulla on tulossa blogipostaus ihan kohta yhdestä ihan jäätävän loistavasta nudepaletista, pysy kuulolla! Vie vertoja Nakedeille. Ja maksaa alle kympin. Oh yea. Ei mut ihan totta, ei enempää himotuksia nudepaleteista, koska joku raja näilläkin : D Ei saa ostaa enää yhtäkään tälläistä!

  • OO mikämikämikä paletti, miksi mä en tiedä siitä enempää? WTF.

   Ja mitään rajoja tai limittejä, gotta catch them all!

 5. Mulla on molemmat nakedit ja rakastan niitä ihan älyttömästi! 🙂 en oikein osaa värikkäitä silmämeikkejä käyttää joten nää on ollut mulle ihan huippu ostoksia! 🙂

  • Ne on kyllä ihan ehdottomia aarteita! Ja vaikka sävymaailma pysyykin siellä neutraalilla puolella, on mukana myös vaaleanpunaisia, kultaisia ja vihreitä, eli aika monipuolista jälkeä saa halutessaan!

 6. MS MS

  Kiva kokoelma sulla! 🙂 Nudepaletit on musta aivan ihania ja aina niin käyttökelpoisia. Mulla on viime vuosina värikkäiden luomivärien käyttö jäänyt vähän vähemmälle, mutta toki työssä tulee loihdittua muitakin kuin nudemeikkejä. Nude tuntuu silti nykyään olevan ”kova sana” 😀 Omassa meikissä suosin nudensävyisiä luomivärejä, ainakin arjessa. Tosin nyt kesällä oon villiintynyt värikkäistä rajauksista 😉 Näistä paleteista multa löytyy Naked2 ja Naked3 (joista olin unohtanut Naked2:n olemassaolon. Kävin tarkistamassa juuri äsken, haha).

  • Kiitos! 🙂 Hahaha, mulla on käynyt kanssa niin että Naked3:n takia Naked2 jäi vähän unholaan 😀 Arkeen nudemeikit on kyllä ihan täydellisiä- ja noilla mainitsemillasi värikkäillä rajauksilla saa niihin kivasti vaihtelua!

 7. Myy Myy

  Mulla on vain alkuperäinen Naked ykkönen. En ehkä ikinä pysty ostamaan kakkosta ja kolmosta, just ton erilaisen rasian takia. 😀

  • JES, en ole ainoa jota se häiritsee. 😀 Jos saisin päättää, uudistaisin sen ykkösenkin rasian niin että ne mätsäisi. Ja sit ostaisin itselleni uuden ykkösen ihan vaan että olisi mätsäävä setti. :’D

 8. Mä käytän oikeastaan pelkästään nudeja sävyjä töissä, joten iskee kyllä nämä muhun. Mulla on noista vain Naked (alkuperäinen). Ja otsikon takia mulla soi Garbagen The World is Not Enough.

  • Haha, se oli tarkoitus! Mulla oli aika vahvat Bond-vibat kun kirjoitin tätä 😀 Sulle sopii nudet JA värit niiin hyvin!

 9. Oi mikä nudekokoelma! Mä olen koonnut itseäni himottavat nudesävyt Inglotin Freedom Paletteihin, ja en pysty koskaan perustelemaan itselleni näiden nakukopioiden hankkimista 😀

  • Hehee, hyvä että pystyt hillitsemään itseäsi noin! Mä annoin sormen, ja nää vei koko käden-eikä paluuta ole. Freedom paletit on kyllä ihania! Mä oon vähän päinvastaisesti koonnut niihin enemmän värejä 😀

 10. Multa löytyy tuo Viva La Divan Nudie, ja sekin tuli blogimiitistä. Mä kun en harrasta hirveästi juuri mitään ”turvallisia” meikkejä 😉 Mutta täytyy kyllä sanoa että on tuo Nudie pari kertaa ollut käytössä, ja oon kyllä tykännyt siitä 🙂

  • Mutta sulle sopiikin niin täydellisesti kaikki vähemmän turvalliset meikit! <3 Nudie on kieltämättä kiva, ja sellainen perusturvallinen paletti!

 11. Naked 1 on mun käytetyin paletti. :p

  Eihän tuosta sun satsista puutu kuin Cliniquen ja LORACin Unzipped Nude-paletit. 😀

  • Haha, totta! Multa siis oikeasti PUUTTUU vielä jotain! 😀 Oh Lorac, niitä haluaisin kokeilla :B

 12. Mulla on toi nudie, miitistä saatuna ja tykkään siitä kyllä… ehkä tässä joku päivä vois harkita kolmenkimppaa 😉

  • Hehee, kannattaa! 😀

 13. Mahtava postaus! Minun nude-palettini näin äkkiseltään muisteltuna ovat Naked-paletit, sekä Sleekin Au Naturel. Olen edelleen täysin rakastunut Naked-kolmoseen, se on jotenkin ihan järisyttävän upea. Kaikkia Nakuja kyllä vaalin ja käytän aktiivisesti. Mua alkoi nyt kiinnostaa tuo Revealed 2, se näyttää todella kätevältä ja kauniilta!

  • Kiitos! Naked 3 on kyllä todellinen aarre, siinä on jotain lumoavaa! Revealed 2 on kyllä todella kiinnostava :B En jaksa odottaa että mun tilaus tulee kotiin asti :’D

 14. Multa löytyy Urban decayn naked 2 paletti. Ihan paras 🙂 olen käyttänyt sitä lähes joka meikissäni. Mutta salaa haaveilen kyllä joko naked paletista tai naked 3:sta. Mutta pakko hillitä itseni, olen ostellut aleista jo kiitettävästi kaikkea kosmetiikkaa 🙂

  • Heh, onneksi kumpikaan noista Nakuista ei ole ihan lähiaikoina katoamassa valikoimasta! Jommalla kummalla voit joskus hemmotella itseäsi 🙂 Naked 2 on kyllä ihana, ja todella monipuolinen!

 15. Nudet on kyllä ihania 🙂 Aina välillä tulee se nudemeikki-vaihe, sitten taas väri-meikkivaihe. Mulla on Naked 2 ja 3, hassua että harmittelen 1:sen puuttumista vaikken koe edes kamalan suurta paloa kuin vain muutamaa sävyä kohtaan 😀 Jokin keräilijäluonnetta silti vaivaa, että kolmesta puuttuu yksi.

  • Niin on! Se on se keräilijäluonne-jos jotain on saatavilla kolme, niin ne kolme on pakko omistaa. Se yhden puuttuminen häiritsee ihan sietämättömän paljon 😀

 16. Mä tykkään ekan Nakedin pakkauksesta eniten. _Vaikka_ siitä tipahti peilikin irti. 😀 Ne kaksi muuta näyttää ja tuntuu musta siltä, että pöllin ne veljenpojan legolaatikosta.
  Mikä ihmeen Naked-paletin vihreä??? Siellä mitään vihreää. Mun silmiin. Kyllä ihmisten värinäkö on hassusti erilainen. 🙂
  Loracin Unzipped sekä Pro -paletti on mun ikuisuusostoslistalla. Ajattelin, että synttärilahjaks saattaisin syksyllä Nordstromilta ne tilata. Pro-paletti on kyllä siellä aina back orderina (mitä oon käyny kattomassa), ei koskaan in stock.
  Oisin muuten jo kutsunu sut kyläilemään, mutta meidän kämpässä ei taho jaksaa olla vaatteet päällä. Mut mennäks vaik kaupungille joku päivä?

  • No onhan siellä joku vihreäruskeasysteemi! Mä nään vihreää vähän kaikkialla :’D oliskohan se ollu kakkosessa se vihertävä? En jaksa nousta sohvalta katsomaan. Mä melkein pyysin Pro 2:sta synttärilahjaksi mieheltä! Siinä oli jotenkin kivan erikoiset värit,mutta UDn väripläjäys voitti.

   JOOOOOO mennään kaupungille!! Loppuviikosta? Meille saa tulla vilvoittelemaan, ilmastointilaite pitää kämpän viileenä :’D

  • Mä harkitsin sellasta laitetta jo itsellenikin, mutta pankkitili väitti vastaan.
   Joo! Mulle on tulossa kaveri yöksi keskiviikkona, mut se ei varmaan viihdy pitkään, jos lämpötila ei ala laskea – radikaalisti. 😀

  • Haha 😀 To tai pe? Pääsen töistä neljältä, niin rynnin sit suoraan keskustaan!

 17. mäki himoitsen kaikki nude paletteja, mutta koittanut vielä tyytyä naked2:seen, itellä kummiskaa ei olisi käyttöä useammalle 😀

  Pret-a-Porter-Sini

Vastaa