Skip to content

Muumimukimania

Puhutaanpa välillä jostain muustakin kuin meikeistä. Puhutaan muumimukeista! Minut paremmin tuntevat tietävät että olen kova muumifani. Olen ollut sitä aina. Yksi kalleimpia aarteitani on Kuinkas sitten kävikään- kirja Tove Janssonin omistuskirjoituksella. Olen pienempänä saaaaaaattanut piirrellä muutamalle sivulle autuaan tietämättömänä kirjan arvosta, mutta rakas se on silti. Kahlasin lukioikäisenä läpi kaikki saatavilla olevat vanhat Muumi- sarjikset, ja samoihin aikoihin innostuin mukeista. En ole koskaan pitänyt itseäni muumimukien keräilijänä, mutta kuluneen vuoden aikana olen joutunut tunnustamaan että kyllähän mä näitä keräilen. En kaikkia, en missään nimessä. Mukissa pitää olla jotain spessua tai tunteisiin vetoavaa että ostan sen, ihan kaikki ei kelpaa. NO. Tänä keväänä sellaisia mukeja tulee KAKSI.

Toisen niistä kahdesta sain jo, kiitos Miehen. Vouhotin hirmuisella riemulla tästä uudesta Pidetään Ruotsi siistinä- kamppismukista (pääasiassa Niiskuneidin MAINION ilmeen takia, johon samaistuin ihan täysillä) ja Mies päätti sitä vouhkaamista hetken kuunneltuaan tilata mukin vaimolleen lahjaksi. Hyvä mies. Olen juonut äkäisen Niiskuneidin kanssa aamukahvini koko viikon ajan, ja kahvi on maistunut aivan erityisen hyvältä!

ESAF_MUUMIMANIA_1

Seuraava pakkosaadahetinyt- muki on maaliskuun puolella ilmestyvä Esi-isämuki! ESI- ISÄ! Esi-isä oli yksi lempparihahmoistani sekä sarjakuvissa että piirretyssä sarjassa- Esi-isä oli jännä ja söpö ja se tykkää kattokruunusta! Muki on niin minun näköiseni että sattuu. Se on musta, siinä on pieni karvainen otus joka hypeltää asioita, se on muumiteemainen. Kaikkea mitä Ilona voisi pyytää. Tulen ostamaan näitä ainakin kaksi, se on saletti!

ESAF_MUUMIMANIA_2

Kuva

Muumimukeista on intoiltu viime aikoina myös naapuritontilla. Vieläpä juuri näistä samoista! Great minds think alike, sanon ma.

Palataan kosmetiikkaan loppuviikosta, jookosta. Nyt painelen kuumaan suihkuun, keitän iiiiison mukin teetä ja menen kerrankin oikein hyvissä ajoin nukkumaan. Tunnen kuinka flunssa uhkaa painaa päälle, ja en nyt vaan SUOSTU tulemaan kipeäksi. En sitten millään, liikaa kivoja asioita tapahtumassa! En suostu. Pitäkää peukkuja, pliis!

Muumimukit, jei vai ei?

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

20 Comments

 1. Joo, Muumit! Ihan sama, mihin niiden kuvia painetaan, mä avaan kukkaronnyörit. Tykkään astioista ja niitä on kertynyt, mutten ihan pääse sisään siihen maniaan ja kulttihommaan. Tai siis, ne on astioita. Astioita kuuluu käyttää.
  Esi-isä on kyllä saatava. Ja just markkinoille tulleet Ystävyys-astiat, koska Kuka lohduttaisi Nyytiä.<3

  • Joo, sama!! Käytettäväksi ne on tehty, joten käyttöön ne menee. Ei niistä muuten ole iloa!! Mä käytän niitä kaikkia. Huolella joo, mut käytän. Ja voi ei Nyyti!!! Se on saatava!

 2. Helmi Helmi

  Täälläkin hyllyt notkuu mukeja (ja pussilakanoita)! Mutta minäkään en halua kaikkia, vain ne mitkä miellyttävät silmää. Se uusi Tuutikki on myös kiva, vaikken koskaan lapsenakaan pitänyt Tuutikista hahmona, mukissa on kivat värit ja tanssiva Pikku Myy. Myös se uusin talvimuki on mahtava, mikä olisi parempaa kuin kattokruunussa hengaileva esi-isä!
  Ja todellakin muumimukeista kuuluu juoda kahvia eikä säilöä vitriinissä tarroineen.

  • Pieni valikointi on kyllä näiden kanssa hyvä asia, muuten näitä olisi aivan liikaa. 😀 Se Tuutikkimuki on kieltämättä aika kiva! Tuutikki ei ollut pienenä munkaan lemppari, mutta tää uuden mukin design jotenkin kultaa muistoja. 😀

 3. Riia Riia

  Toi esi-isä muki on niiiiiin saatava. Mä bongasin ton ekan kerran ihan pari päivää sitten ja oon hypettänyt sitä kaikille läheisille nonstoppina siitä lähtien. Saa nähdä kuinka monta sen mulle ostaa ihan vaan siitä syystä että lopettaisin vauhkoamisen siitä. 😀
  Mulle kyllä riittää ihan yksikin tosin.

  Muumimukeja on kertynyt aika monta. Kieltämättä yli tarpeiden. Mutta on ne vaanniin ihania. Lemppareina ton tulevan esi-isän lisäksi hemuli ja viljonkka. Niihinkin pystyn niin samaistumaan….

  • Ne ON vaan niin ihania! Mä tilasin oman esi-isäni tänään, kun tiesin että lähipäivinä ei ole mitään menoa mihinkään missä niitä myytäisiin. Enkä halua joutua tappelemaan omastani kaupassa :’D Toivottavasti saat vähintään sen yhden esi-isän itsellesi! <3

 4. Esi-isä muki huutaa niin sun nimeä!!! <3 Mut on se mustakin älyttömän suloinen.

  • No niin huutaa!! Mutta mun yksilö on onneksi nyt matkalla. ^^

 5. E-S E-S

  Oi, enpäs tiennyt tuollaisesta Esi-isämukista… Se näyttää siltä että minuakin voisi kiinnostaa. En mitenkään fanaattisesti ole muumimukeja keräillyt, mutta löytyy niitä meidänkin kaapeista viitisen kappaletta. 🙂

  • Tätä mukia on selvästi markkinoitu aika hissukseen! Vasta nyt helmikuussa siitä alkoi näkyä enemmän juttua somessa. Tämä on selvästi aika monia puhutteleva!

  • JOOO!!! Mä nauroin tolle aika makeasti, suht noloa. 😀

 6. Ilona, laita hankintalistalle myös Muumilaakson Marraskuu-kirja! Ahmin sen kerralla, kun eilen aloitin sen lukemisen. Myös Esi-isä mainitaan kyseisessä kirjassa! ;)<3

  • Listalla on, kiitosta vaan! 😀 Jo pelkästään Esi-isän maininta on syy hankkia kirja.

 7. Noora Noora

  Ehdottomasti joo Muumeille <3 Tosin sellaista mukien keräilyä en ymmärrä, jossa mukeja ei käytetä ollenkaan. No, kai ne silloin on omistajalleen enemmän keräilyesineitä kuin astioita, mutta eikö siinä mee mukin tarkoitus vähän hukkaan? Itseltäni löytyy Muumi-mukeja ehkä viitisentoista (+ kulhoja ja lautasia) ja kyllä, ne kaikki ovat käytössä. Jos joku menee joskus rikki niin sitten menee, se on elämää 🙂 Tuo Esi-isä on kyllä kieltämättä tosi hellyyttävä!

  • Oikeassa olet! Keräilijöitä tietty on monenlaisia, ja jollekin se ilo tulee siitä katselusta vaan. Mä kyllä henk. koht haluan käytellä omia muumimukejani ahkerasti <3 Onneksi melkein kaikista saa uuden tilalle jos jokin menee rikki! Ja jos ei saa, no, niin kuin sanoit, se on elämää. Ja Esi- isä! Se on <3.

 8. Mä yritän epätoivoisesti pitää muumimukien määrän tusinassa. Ihan en oo onnistunut sillä nyt on 13 😀

  Toi esi-isämuki on kyllä mahtava!

  • Yrityksestä kuitenkin papukaijameerkki! 😀 Mulla oli jossain vaiheessa tavoitteena ostaa VAIN pinkkejä tai vaaleanpunaisia muumimukeja. Tämä tavoite on sittemmin hävinnyt täysin. 😀

 9. Myy Myy

  Esi-isä pitää saada!

  • KYLLÄ! Mä tilasin omani, enkä malta odottaa sitä :B

Vastaa