Skip to content

Murad Blemish Control Starter Kit-apua epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle

Ihoni on aina ollut enemmän tai vähemmän rasvoittuva ja epäpuhdas. Lyhyitä parempia kausia on ollut jonkin verran, mutta olen kuitenkin tottunut siihen että finnejä on ja naama rasvoittuu nopeasti ja kiilto tunkee meikin alta viimeistään neljän tunnin jälkeen. Viime syksynä iholleni tehtiin pika-analyysi PR-tapahtumassa, ja muistan vieläkin kuinka analyysin tekijä totesi ”Sun ihossa on kyllä tosi paljon epäpuhtauksia. Siis tosi, TOSI paljon”. Kyllä, niin on. Deal with it, ajattelin silloin. Mennäkesänä ihoni kunto huononi kuitenkin oikein urakalla. Keväällä apua tuonut Sampar ei enää riittänyt yksinään pitämään ihoani kurissa, vaan naama alkoi vähitellen muistuttaa enemmän ja enemmän kraateria. Veikkaan että tilanne oli useamman sattuman summa- muutto, uusi työ, lämpimät kelit ja yleinen stressi olisivat yksinäänkin riittäneet aiheuttamaan iholle ongelmia, ja yhdessä ne muodostivat todellisen jättipotin. Kipeitä, syvällä muhivia paiseita alkoi olla ympäri naamaa, ja niihin ei tuntunut tehoavan Basiron, Samparin HG-tuotteet tai Cliniquen MCL. Luottotuotteiden tuodessa vain väliaikaista apua aloin harkita Roaccutan-kuuriakin, mutta hylkäsin sen pian tajutessani ettei kuuri oikein sopisi tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. 

Vaihtoehtoja puntaroidessani muistin että ihanainen Bunny on vannonut Muradin nimeen jo pitkään. (Bunny jakaa mielipiteitä-itse tykkään kovasti, toisille Bunnyn energia on vähän liikaa. Meitä on onneksi joka junaan) Pikaisen videokertauksen, muutaman muun arvostelun lukaisun ja googlehaun jälkeen olinkin tilannut itselleni Blemish Control Starter kitin Feeluniquelta. Vasta jälkikäteen tajusin että Muradia saa myös Suomesta- oh well, tiedänpähän hakea täydennykset kotimaasta. Suomessa Muradia maahantuo Carpelan Cosmetics, ja Muradia voi tilata mm. heidän verkkokaupastaan. Blemish Control Kit maksaa verkkokaupassa 43€-kohtuuhinta varsin pitkään kestävistä näytekokoisista tuotteista. 
IMG_8665
Blemish Control Starter Kit sisältää neljä matkakokoista tuotetta Muradin Blemish Control-sarjasta. Blemish Control-sarja sisältää aika laajan valikoiman tuotteita, ja aloitussetti antaa niistä aika hyvän kuvan. Muutama tuote setin ulkopuolelta jäi kyllä kiinnostamaan, mutta aloitussetillä pääsee jo pitkälle. 
IMG_8666
Muradin pakkaukset ovat todella siistejä ja kliinisen oloisia. Sarjat on erotettu toisistaan värikoodein- Blemish Control-sarjan tuotteissa on sinistä, Pore Reform- tuotteissa pinkkiä, C-vitamiinisarjassa oranssia, ja Age Diffusing-sarjan tuotteissa virkeää limeä. Muuten Muradin pakkaukset ovatkin aika samannäköisiä- värikoodi onkin varsin kiva idea erottamaan muuten yhtenevät tuotteet toisistaan. Omaa silmääni selkeä ja kliininen tyyli miellyttää kovasti. Puhdistustuotteet on numeroitu käyttöjärjestyksen mukaan-periaatteessa tarpeellista, periaatteessa ei. Osan järjestys on itsestään selvä, osa saattaa kaivata hiukan ohjeistusta. Ainakin Blemish Control- sarjassa on useampi tuote samaa käyttötarkoitusta varten, joten numeroinnin ansiosta välttyy ainakin ostamasta esimerkiksi kahta kakkosvaiheen tuotetta turhaan. 


IMG_8673
Blemish Control Starter Kitin mukana tuleva ykkösvaiheen tuote (Cleanse/tone)  on Clarifying Cleanser-puhdistusgeeli. Clarifying Cleanser lupaa poistaa iholta epäpuhtaudet ja bakteerit kuivattamatta tai ärsyttämättä sitä. Clarifying Cleanserin sisältämät yrttiuutteet ja salisyylihappo puhdistavat ja supistavat ihohuokosia. Geeli kuorii ihoa hellävaraisesti ja ehkäisee ihohuokosten tukkeutumia. Clarifying Cleanser sisältää salisyylihapon lisäksi mm. hopeaa, mentolia ja vihreän teen uutetta. 

Clarifying Cleanser pesee ihon tehokkaasti puhtaaksi jättämättä kuitenkaan natisevaa tuntua. Olen käyttänyt CC:tä ihonpuhdistuksen kakkosvaiheena- meikit poistan joko L’Orealin puhdistusöljyllä tai Garnierin misellivedellä. CC on siis saanut hoitaa ihon lopullisen, huolellisen puhdistuksen, ja onkin hoitanut sen paremmin kuin hyvin. Clarifying Cleanser vaahtoaa kevyesti, ja jättää iholle hiukan viileän, raikkaan tunteen. 


IMG_8675

Exfoliating Blemish Treatment Gel on kakkosvaiheen (target/repair) tuote. Geeli (omasta mielestä enemmän seerumi kuin geeli, mutta miten vaan) levitetään puhdistetulle iholle. Tuotteen voi levittää koko kasvoille tai vaan valituille ongelmakohdille. EBTG sisältää mm. salisyylihappoa ja retinolia, ja luulenkin että erityisesti EBTG on auttanut vähentämään kaikkein kipeimpiä ja syvällä muhineita finnejä. Täysikokoinen EBTG on Blemish Control-sarjan kalleimpia tuotteita, mutta myös yksi pitkäkestoisimmista tuotteista. Tuotetta tulee täysikokoisessa pakkauksessa paljon, ja sitä kuluu kerralla todella vähän.

IMG_8676
Blemish Control-setin kolmosvaiheen tuote (hydrate/protect) on Skin perfectin lotion-kosteusvoide. SPL:n pitäisi rauhoittaa ihoa ja ehkäistä sen rasvoittumista. Hyaluronihappoa, retinolia, C-ja E-vitamiinia sisältävä kosteusvoide on sopinut sekä päivä-että yökäyttöön. SPL imeytyy nopeasti ja sopii hyvin myös meikin alle.


IMG_8679
Setin neljäs tuote, toinen kakkosvaiheen tuote on Blemish Spot Treatment. BST on tarkoitettu erityisesti pienille alueille käytettäväksi täsmätuotteeksi, jota voi lisäillä useampaan kertaan päivän mittaan. Itse olen laittanut sitä ongelma-alueille aamuin illoin ennen kosteusvoidetta, ja joskus satunnaisesti päivän mittaan. BST on rauhoittanut tulehdukset ja näpyt kuivattamatta ja ärsyttämättä ihoa. 


Setin takakannessa luvattiin näkyviä tuloksia muutaman päivän/viikon kuluessa- itse näin ensimmäiset selvät vaikutukset parissa päivässä. Iho oli jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen kirkkaamman ja paremman näköinen, mutta muutaman päivän kuluessa epäpuhtaudet tuntuivat katoavan täysin. Ihon rasvaisuuskin alkoi vähentyä, ja nyt naamani ei rasvoitu enää ollenkaan niin paljon kuin ennen. Parin viikon kuluttua minua ei uskottu kun kerroin ihoni huonosta tilasta- kevyt meikki oli riittänyt piilottamaan jäljelle jääneet pienet virheet niin hyvin että ihoni näytti hyväkuntoiselta. Tämän keskustelun jälkeen marssin tilaamaan kaikista muista paitsi Blemish Spot Treatmentista (se kun riittää tällaisenaankin pitkäksi aikaa) täysikokoiset versiot. Matkakokoisistakin on vielä yli puolet jäljellä, nämä nimittäin ovat todella, TODELLA riittoisia. Setin tuotteet riittävät reilusti yli kuukaudeksi, eli niiden avulla ehtii muodostamaan aika hyvän kuvan siitä toimivatko tuotteet omalla iholla vai ei. Yksittäisten, täysikokoisten tuotteiden hinta lähtee n.40€:stä ylöspäin, joten Starter Kitin reilu neljän kympin hinta on todella edullinen laatuun ja käyttöikään nähden. 

Luulen että kirjoitan tarkemmat arviot ainakin kolmesta setin tuotteesta hiukan myöhemmin, sitten kun olen ehtinyt käytellä tuotteita vielä toisenkin kuukauden. Tähänastisen kokemuksen perusteella voin kuitenkin suositella Blemish Starter Kittiä jokaiselle epäpuhtauksista ja rasvaisesta ihosta kärsivälle. Starter kitillä on helppo kokeilla sopivatko sarjan tuotteet omalle iholle, ja toimivatko ne toivotulla tavalla. Meinasin itse ostaa suoraan täysikokoiset tuotteet, mutta niiden yhteenlaskettu hinta pisti onneksi miettimään ostoa hiukan pidempään- yli sadan euron hutiostos ei oikein houkutellut. Kokeilusetin reilu 40e ei yhtäkkiä tuntunutkaan niin pahalta- varsinkaan kun tuotteet riittävät aika pitkäksi aikaa. Monella tuotemerkillä on vastaavia settejä, mutta niiden tuotteet ovat huomattavasti pienempiä eivätkä kestä lähellekään niin kauan kuin Blemish Control kitin versiot ovat kestäneet. 

Onko Murad teille tuttu merkki? Olen alkanut vähitellen päästä kärryille, ja mitä enemmän merkistä opin, sitä enemmän haluan kokeilla tuotteita. Päädyin jo ostamaan meikinpohjustajankin… Mistä Blemish Control-tuotteesta haluaisitte kuulla enemmän?

14 Comments

 1. Tämä vaikuttaa ehdottomasti testaamisen arvoiselta jutulta! Mulla on älyttömän rasvainen akneiho, joka on välillä paremmassa ja välillä huonommassa kunnossa. Tällä hetkellä leuka on finnien peitossa, niin vois olla oivallinen aika kokeilla tätä sarjaa. Kiitos vinkistä. 🙂

  • Eipä kestä! Oon itse tykännyt tästä todella paljon- eikä ole kuitenkaan kuivatellut ihoa niin kuin moni vastaava sarja yleensä on ainakin omalla kohdallani tehnyt!

 2. Hellurei! Ajattelin ilmoitella sinullekin,että olen mukana L’Oréal skin perfection challengessa.( http://www.yourskinperfection.fi/profile/2010 ) Ja jotenkin epähuomiossa profiiliini on laitettu omaksi blogikseni tämä sinun blogi…:o Laitoin viestiä sinne, jospa asia saataisiin korjattua pian! Toivottavasti et pahastu tästä!
  Mukavaa jatkoa!:)

  • Kiitos vinkistä! Eipä tuo minua haittaa-linkki kun oli jo korjattukin. Sinullehan se on ollut ikävämpää! Onneksi on kuitenkin jo kunnossa 🙂

 3. Voi että, olisikohan tämä se, joka pelastaisi mun finninaaman? En vain mitenkään raaski ostaa mitään enää, kun tuntuu ettei mikään auta. Mulla on antibiootti kuuri nyt menossa ja odotellaan, josko sekään auttaa. Olen jo toivoni menettänyt 🙁 Mutta kiitos vinkistä 🙂

  • Voisipa hyvinkin olla! Pidetään nyt alkuun peukkuja antibioottien puolesta kun ne kerran on käynnissä- toivotaan että sieltä löytyisi apua!

 4. Oikeesti. Tää on niin rakkautta. Ei oo paluuta enää.

  • No niinpä. Ihan parhautta.

 5. Anonymous Anonymous

  Miten luulisit tuon toimivan kuivalla akne iholla? (:

  • Paha ihan suoralta kädeltä sanoa, mutta luulen että ainakin hyvän kosteutuksen kanssa tämä voisi käydä! Omaa ihoani tämä setti ei ole kuivattanut kuten monen muun vastaavan sarjan tuotteet ovat aiemmin tehneet, mutta jos iho on valmiiksi kuiva, kannattaa kokeilla aluksi varoen. Ja huolehtia riittävästä kosteutuksesta, varsinkin öisin! Muradilta löytyy myös Pore Reform-sarja, joka on enemmän sekaiholle ja saattaa olla hiukan hellempi. Acolta löytyy myös epäpuhtaan ihon tuotesarja, josta olen pitänyt kovasti!

 6. Kati Kati

  Mielenkiinto heräsi! Mulla ei oikeastaan tule finnejä, mutta iho on rasvoittuva ja ihohuokoset laajentuneet. Tosin ihoni on pintakuiva, eli mitenhän kuivattavia nämä tuotteet ovat?

  Ja sitten tuosta putsarista kysymys: maistuuko se joltain? Mulla on nimittäin ollut Muradin anti age -putsari ja se oli niin kauhean makuinen, että oli pakko heittää pois (onneksi se oli vain saatu näytteenä jonkin tilauksen yhteydessä). En sitten tiedä, olisko se päässyt pilaantumaan..

  Tuollainen kokeilupakkaus ei olisi kyllä yhtään pahan hintainen 🙂

  • Oma ihoni on ajoittain varsin pintakuiva, eivätkä nämä Muradit ole kyllä sitä kuivattaneet. Olen tosin pitänyt huolen siitä että muistan kosteuttaa ihoa aamuin illoin- sillä on kyllä varmasti ollut myös vaikutusta. Moni muu akneihon sarja on kuitenkin myös kuivattanut ihoani, eikä näistä ole tullut minkäänlaista kuivaa tuntua iholle.

   En ole oikein maistellut tuota putsaria, mutta se tuoksuu sen verran mentholille että luulisin sen myös maistuvan siltä jos sitä sattuu suuhun menemään. 😀

   Nämä kokeilusetit ovat kyllä käyttöikäänsä nähden todella edullisia!

 7. Itse olen käyttänyt Muradilta vain Escential C-sarjaa. Varsinkin kasvovesi ja seerumi olivat sellaisia, joista pidin kovasti. Pitäisi varmaan taas kokeilla sarjaa monen vuoden tauon jälkeen.

  EDIT. Tosi kiva kuulla oikein painotettuna oman ihon epäpuhtauksista. :/

  • Joo, tosi kiva :/

   Murad on kyllä tehnyt näiden perusteella muhun aika hyvän vaikutuksen- nyt tekisi kovasti mieli kokeilla jotain muutakin! 😀

Vastaa