Skip to content

Mun meikkipöytä

ESAF_POYTA_WOW_1

Tänään näette jotain mulle pyhää ja hyvin yksityistä. Mun meikkipöydän nimittäin. Pidin viime perjantaina meikkipöydänsiivoussulkeiset jotka kestivät aamuneljään lauantaina, ja totesin muutama päivä sen jälkeen että pöytähän olisi suorastaan kuvattavassa kunnossa nyt. No, otin sitten kuvat. Mun meikkipöytä on ollut koko syksyn täydessä kaaoksessa, kun olen kiireessä laittanut kaiken vähän minne sattuu ja sinne päin. Ainoat siistit ja jatkuvasti järjestyksessä olleet asiat olivat siveltimet ja meikkisienet, kaikki muu oli… No… Sekaisin. Nyt pöydällä vallitsee järjestys (vaikkei ehkä kuvista uskoisi) ja tiedän ihan tarkkaan jokaisen tuotteen sijainnin. Ja mikä parasta, tuo järjestys on pitänyt! Olen pistänyt joka aamu kaikki käyttämäni tuotteet takaisin paikoilleen ennen kotoa poistumista jotta sotkua ei pääsisi syntymään uudelleen.

ESAF_POYTA_WOW_2

Pakko muuten sanoa että pöydän siivoaminen oli ihan älyttömän terapeuttista. Kävin rauhassa läpi ihan kaiken, sekä pöydällä olleet tavarat että sen alta löytyvän Helmer- lipaston sisällön (kuvia Helmerin sisällöstä vilahti Instagramissa ja Facessakin) ja ihmettelin ja tutkin ja hypistelin kaikki kivat asiat. Samalla ehdin pohtia ja ajatella kokoelmaani, blogia, sen jatkoa ja elämää yleensä. En mene näihin sen syvemmin, mutta totean että pitkällisen itsetutkiskelun ja pohdiskelun jälkeen into bloggaamista kohtaan löytyi entistä vahvempana ja toleranssi omaa viime aikojen saamattomuutta kohtaan sen kun laski. Haluan edelleen tehdä tätä, ja haluan tehdä tätä kunnolla. En niin kuin nämä menneet kuukaudet.

ESAF_POYTA_WOW_3

Mutta siihen pöytään, ja sen ”järjestykseen”! Keskellä on Ikeasta alun perin vaatelipastoon hankittu lokerikkosysteemi, jonka siirsin meikkipöydälle muutettuamme putkiremontin jälkeen kotiin. Lokerikon isommissa osioissa on pystyyn aseteltuna useammassa rivissä eniten käyttämiäni paletteja. Niiden päältä löytyy muutama joka päivä käytössä oleva paletit, mm. Tartelette ja Naked Basics. Suoraan lokerikon oikealla puolella on rivissä meteoriitit sekä erilaiset irtopuuteripohjat. Vierestä löytyy myös päivittäin käytössä olevat siveltimet (joita putsataan päivittäin, ei hätää) sekä purkillinen korkkaamattomia ripsivärejä. Kyllä, korkkaamattomia. Näiden viereltä löytyy palaset- lokerikko, ihan ensimmäiseni! Sain lokerikon siskoltani, ja sain otettua sen kunnolla käyttöön vasta kun nyt siivosin pöydän kunnolla. Palaset- lokerikko kätkee sisäänsä suosikkihuulimeikkejäni, poskipunia sekä korostustuotteita. Lokerikon päällä on päivittäisessä käytössä olevia kasvovoiteita sun muita, sillä laitan päivävoiteen aina meikkipöydän ääressä, en kylppärissä. Samasta kohdasta löytyy myös huulirasvoja sekä silmätippoja. Lokerikon takana kurkkii Too Facedin viime joulun aarre, karuselli. Karusellin päällä istuu lapsuuden rakas kaveri, kukallinen norsu. Kaukana taustalla suattaapi kurkkia muutama My Little Pony…

ESAF_POYTA_WOW_4

Lokerikon vasemmalta puolelta löytyy kaikki meikkipohjan muut tuotteet, eli koko joukko meikkivoiteita sekä loput suht usein käytössä olevista kasvotuotteista, eli lisää poskipunia ja varjostustuotteita. Meikkivoiteet ja nämä muut jutut olen kasannut Hennesin mustiin kangaspussukka- asioihin.

ESAF_POYTA_WOW_5

ESAF_POYTA_WOW_6

Itse lokerikossa on palettien lisäksi eniten käyttämäni nestemäiset meikkipohjatuotteet, kulmatuotteet, ripsivärit ja rajauskynät, peiteaineet sekä joukko huulijuttuja. Lokerikon takana kurkkii huolisyöppö, jonka pohjattomaan kitaan heitän silloin tällöin lapulle kirjoitetun huolen. Sinne ne yleensä jäävät. Huolisyöpönkin sain siskoltani!

ESAF_POYTA_WOW_7

Etualalla näkyvässä oranssissa Iittalan purkissa on pinsettejä, pinnejä ja minulle rakas koru. Koru on siellä, koska siitä se on helppo napata tarvittaessa mukaan- ja koska sen näkeminen siellä tekee minut iloiseksi. Oranssin purnukan päällä on yleensä meikkipeilini, kuvia varten otin sen pois koska peili heijasti hölmönä kameran kanssa heiluvan kosmebloggaajan liian tarkasti.

ESAF_POYTA_WOW_8

Ylläolevassa kuvassa pöydällä näkyy poikkeuksellisen paljon turhaa sälää! MAC ja Colourpop taisivat olla kyseisenä päivänä silmillä, ja Cliniquen voidetta olin juuri lätkinyt naamalle. Siveltimenpuhdistuspurnukka, tuo violettikantinen, ja Lokkitanen huulirasva ovat juuri siinä missä niiden kuuluukin olla. LVn seerumin ja Lushin seerumipalan siirsin myöhemmin oikeille paikoilleen kylppäriin. Invisibobbleja meiltä löytyy pitkin kämppää muutenkin, koska niitä käyttää minun lisäksi myös Mies. Mies tosin käyttää vain mustia, koska ne ovat ilmeisesti miehekkäämpiä kuin esim. korallinväriset.

ESAF_POYTA_WOW_9

Lopuksi vilautan vielä pöydän vieressä oikealla olevan kynsilakkani (okei, osan niistä) sisäänsä kätkevän kakkos- Helmerin päällistä, jolta löytyy kaikki puhtaat siveltimet, pinnejä, talouspaperia, topspuikkoja ja sivellinputsaria. Ihan takana näkyy likaisten siveltimien purnukka.

Ehdin pöytää järjestäessäni turhautua ja ahdistua hiukan, kun tuntui siltä että järjesteltävä ei lopu IKINÄ. Kun sain homman valmiiksi, tajusin miten onnelliseksi nämä hassut pikku purnukat minut tekevät. Nämä ovat minun harrastukseni, nämä ja tämä blogi, ja näistä en luovu.

Miltä teidän meikkipöytänne näyttää? KERTOKAA!

Luulenpa että tähän postaukseen sopii Elisan lanseeraama #jopa300 häshtäg.

Osa kuvissa näkyvistä tuotteista saatu blogin kautta.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

18 Comments

 1. Siis toihan on ihan minimalistinen versio siitä mitä se oikeesti on 😉

  • Ei, tää on ihan tosinta totta! Mä OIKEASTI siivosin, ja nyt se kasa on hävinnyt laatikoihin ja jemmoihin! 😀

 2. Niina Niina

  Mulla ei ole tilaa varsinaiselle meikkipöydälle, vaan käytössä olevat meikit ja siveltimet ovat eteisen lipaston kolmessa laatikossa ja nostan siveltimet ja muut härpäkkeet meikatessa lipaston päälle ja käytän eteisen isoa peiliä ja käsipeiliä tarpeen mukaan. Valaisimessa on päivänvalotyyppinen lamppu.

  Saattaa kuulostaa simppeliltä, mutta se että saa mahtumaan kaiken (ehkä jopa lisääntyvän :D) tavaran kolmeen laatikkoon, vaatii ajoittaista uudelleenjärjestelyä. Varsinkin, kun laatikot ovat matalia, tuo on joku Ikean lipasto, en muista nimeä. Sattumalta löysin äskettäin yhden jättimäisen muovisen ruokailuvälinelaatikon, joka toimii suht hyvin ylimmäisessä lipaston laatikossa pienempien meikkien tilanjakajana. Kaikenlaista on kokeiltu, semmoista palapeliä 🙂

  • Päivänvalolamppu on äärimmäisen hyvä meikatessa! Mulla on kanssa tuossa pöydällä aika viileänsävyinen päivänvalolamppu, se helpottaa paljon.

   Ja ei kuule kuulosta yhtään simppeliltä! Päin vastoin, kuulostaa piinaavan tutulta 😀

 3. Noora Noora

  OMG 😀 On siinä ollu järjestelemistä – melkoinen kosmetiikkameri 😛

  Mulla kokoelma on huomattavasti pienempi. Kylppärin kaapissa on kahdessa rottinkikorissa kaikki kynsilakat, kahdessa muussa korissa kaikki avaamattomat vartalo- hius- ja meikkituotteet (okei, ihan kaikki ei mahdu koreihin). Kylppärin peilikaapista puolestaan löytyy yksi Palaset-lipasto, joka kätkee sisäänsä kaikki rajauskynät, poskipunat, korostustuotteet, ripsarin jne. jne. Kaikki mitä päivittäisessä meikissä käytän lukuunottamatta huulituotteita ja luomivärejä. Irtoluomivärejä varten on sitten musta puinen korulipas ja luomiväripaletit pyörivät yhdessä kylppärin kaapissa ihan vaan siististi hyllylle pinottuna. Huulipunia ja -kiiltoja varten on kaksi eBaysta ostettua ”telinettä”, nekin peilikaapin sisällä, tosin ihan kaikki eivät mahdu siihen. Siveltimille on oma purnukka + lisäksi täysin puhtaat ovat Zoevan sivellinpussukassa. Lisäksi isäni on tehnyt mulle vielä sellaisen hienon pienen laatikoston, jossa on sitten aina juuri sillä hetkellä käytössä olevat luomiväripaletit, loput huulipunat ja -kiillot, meikkivoiteet + peiteaine sekä muuta pientä sälää. Onhan sitä jo tässäkin 😀

  • Hahaa, tässä TODELLA oli järjestelemistä! :’D Ihan kamala homma, mutta omalla tavallaan todella ihanaa ja palkitsevaa. 😀

   Ja OO, sun meikkisysteemi kuulostaa tosi pätevältä ja fiksulta! Ja siltä että ne saa kivasti piiloon tarvittaessa, se on aika iso plussa. :’D Mä en saa omiani mitenkään jemmaan. :’DDD

 4. mses mses

  Nämä meikkipöytien esittelypostaukset ovat hauskoja! Saa ideoita, miten oman pöytänsä saisi paremmin haltuun. Sitä vielä kaipailisin näihin, että millainen valo teillä on meikkaamiseen? Minulla on hirveitä ongelmia löytää kunnon valaisinta tähän puuhaan.

  • Onpa kiva kuulla! ^^ Mulla on ihan tavallinen pöytälamppu pöydällä, mutta siinä on kirkas luonnonvalolamppu. Se on aika iso etu meikatessa, värit toistuu edes hiukan paremmin kasvoilla. 😀

 5. Sun pöytä näyttää kieltämättä kiehtovalta! Niin paljon erilaisia purkkeja ja muita ja todella helposti saatavilla! Mä postasin mun uuden meikkipöydän blogiini juuri maanantaina, voit kurkata miltä se näyttää, jos haluat. Siinä näkyy myös kaikki mun meikit. Niitä on kyllä tosi vähän, mutta yritän kyllä kartuttaa kokoelmaa koko ajan! Sulla on kyllä paljon ammattimaisempi pöytä!

  • Hehee, kiitos! 🙂 Pitääkin mennä kurkkaamaan miltä sun pöytä näyttää! En kyllä sanoisi vielä tätä omaa viritelmääni ammattimaiseksi, mutta kiitos! 😀

 6. MÄ NIIN HALUAN SUKELTAA TONNE.

  • Se olisi oikein!! SUN PITÄÄ SITÄ VARTEN TULLA KÄYMÄÄN.

 7. Niin missä se pöytä siis olikaan? :DD no ei vuan, ihania aarteita kuvissa vilahtelee! Toi järjestely on sekä tuskastuttavaa että mukavaa. Kokonaan uuden harrastuspisteen kokoaminen oli mahtavaa mutta sikäli hankalaa, että halusin että mahdollisimman suuri osa kamoista on laatikoissa eikä pöydän päällä, jotta mulla olis oikeesti tilaa tehdäkin jotain. Sit piti pelata tetristä kaikenmaailman pikkulaatikoiden kanssa. Ja nyt sitten olen toki siinä tilanteessa, että meikit ei enää mahdu niille varattuun tilaan vaikka muutosta on kolme kuukautta 😀 uusiksi menee..

  • Tuolla jossain se on, usko pois! :’D SE SUN PÖYTÄ OLI IHANA!! Niin siisti ja hallittu jajajajaja!!! Ja ahahaa, toi ”meikit ei enää mahdu niille varattuun tilaan” taitaa olla meidän kaikkien kirous…

 8. Ihana kosmetiikkameri! Mulla on onneksi niin vähän pöydällä tilaa, että on pakko pitää meikit pöydän laatikoissa. Mutta kosteusvoiteita, huulivoiteita ja muita ihme purkkeja silti pöydälle päätyy pyörimään 🙂

  • On vaan fiksua jos ne pysyy siellä laatikoissa! 😀 Mä haaveilen sellaisesta pöydästä jonka laatikoihin saisin nää kaikki niin että pöytä olisi siisti ja tyhjä- mutta sellaista ei taida olla…

 9. Kaikista maailman ihmisistä just sun meikkipöytä jostain kumman syystä kiinnosti mua eniten, joten kiitos tästä. :’D

  • Tämä on kunnia. 😀

Vastaa