Skip to content

Meikkipohjan päivitystä+tutorialintapainen

Lupailin postausta meikkipohjasta, ja tässä tulisi! Varoituksen sana, kuvia on aikasta paljon. Olen viime aikoina vaihdellut käyttämiäni meikkivoiteita aika runsaasti, lähinnä siksi että voin vihdoin tehdä niin. Olen käytellyt Clarisonicia joulukuun loppupuolelta saakka, ja se alkaa näkyä ihoni kunnossa. Se on kirkkaampi, puhtaampi ja muutenkin paremmin voivan näköinen. Peitettävää ei ole enää lähellekään niin paljon kuin ennen, joten olen alkanut käyttämään reilusti kevyempiä meikkivoiteita peitevoiteen ja kevyen puuteroinnin kera. Tätä uudempaa meikkipohjasysteemiä käydään tällä kertaa läpi, joten mennäänpä eteenpäin! 

Kurkataan aluksi keskeisiä välineitä. Kulmakivinä toimivat MACin Prep&Prime BB-voide, ProLongwear-peiteaine ja Chanelin Vitalumiére- irtopuuterimeikkivoide. Apujoukkoina toimivat MACin 24-hour extended eye base, rakas musta Beautyblenderini sekä Coastal Scentsin ihastuttava pinkki kabukisivellin. 
IMG_3024
Ja sitten se paljas naama. Kuten näkyy, punoitusta ja peitettävää on edelleen, mutta onneksi hiukan vähemmän. Samalla näette ahkeran valvomisen mukanaan tuomat silmänaluset sekä kulmat ihan au naturel-tilassa. 
IMG_2874
Lähdetään liikkeelle kosteutuksella! Olen kiinnittänyt siihen ihan erityistä huomiota näin talviaikaan, kun normaalisti aika rasvainen ihoni tuppaa muuttumaan pintakuivaksi ja hiukan herkemmäksi. Yksi tuhti voide riittäisi, mutta käytän mieluummin kahta. Strobe cream tuo kivaa hohtoa kasvoille (kyllä, meikki tulee päälle, mutta kyyyyllä se sieltä läpi paistaa) ja kosteuttaa sopivasti. Oil control lotionia laitan lähinnä poskille, nenään ja otsalle- eli niille alueille jotka tuppaavat päivän aikana rasvoittumaan ja alkavat kiiltelemään. 
IMG_2875
Sillä aikaa kun kosteusvoiteet imeytyvät naamaan pohjustan silmät (vaikkei silmämeikkiä täll kertaa nähdäkkään). Viime aikoina olen käyttänyt ahkerasti uutta tuttavuutta MACilta tutun ja turvallisen UDEPP:n sijaan. MACin 24-hour extended eye base on osoittautunut todelliseksi tähtituotteeksi, ja taitaa pitkällä tähtäimellä tulla syrjäyttämään UDEPP:n ainakin omassa meikkivalikoimassani ihan kokonaan. 
IMG_2880
Kun naama on kosteutettu ja valmisteltu, on meikkipohjan aika. Paksummat ja peittävämmät meikkivoiteet levitän yleensä meikkisienellä tai siveltimellä, mutta tähän käytän sormia. Prep&Prime BB-voide levittyy kauniisti ja saumattomasti kasvoille ihan sormipelillä. Nopeaa ja helppoa- siksi siitä on tullutkin ihan erityinen suosikki. Aamutorkuttaja täällä hei…
IMG_2882
Kuten näkyy, BB-voide tasoittaa ihoa sopivasti, mutta jättää sen kuitenkin varsin kevyesti meikatuksi. Peitettävää on vielä silmien alla, suun ympärillä ja nenän pielissä. 
IMG_2885
Sitä varten on onneksi ProLongwear. Ostin ensimmäisen putelin tätä ihmeainetta syksyllä, ja olen jäänyt koukkuun. Uusi on jo hankittu varalle, tämä ei saa loppua ikinä. Omani on sävyä NW15, ja käytän sitä sekä yksinään että osana muuta meikkiä. Taputtelen PLW:n suunnilleen oikeaan kohtaan sormin, ja levitän ja häivytän rakkaalla Beautyblenderilläni. 
IMG_2890
Aloitan yleensä silmien alta, ja häivytän ensin kaiken paikalleen siltä alueelta. Sen jälkeen läiskin jäljellä olevan peiteaineen nenänpieliin, suun ympärille ja tarvittaessa leukaan ja poskille. 
IMG_2895
Sama häivyttely beautyblenderillä, ja valmista on! Jälki on peittävää, mutta silti raikasta. Iho ei tunnu tukitulta, raskaalta tai ylimeikatulta. Pohja ei kiillä ilman puuteriakaan, ja kelpaisi tällaisena lyhyempään päivään. Koska luvassa on yleensä kuitenkin useamman tunnin rupeamia, puuteroin pohjan. 

IMG_2899
Koska kaipaan iiihan hiukan lisäpeittävyyttä, puuteroin pohjan meikkipuuterilla. Käytössä on viime aikoina ollut Chanelin Vitalumiére-irtopohja, joka on samaan aikaan peittävä ja kevyt. Se jättää sopivasti hiukan mattaisen pinnan, mutta antaa ihon kuitenkin hehkua ja kuultaa. 
IMG_2902
Puuteroitu! Ja melkein valmis! Iho näyttää heti puuteroinnin jälkeen aika matalta, mutta kun Chanel asettuu iholle, se jättää ihanan ja kuulaan pinnan. 
IMG_2908
Sitten varjostetaan! Olen käytellyt useampaa eri tuotetta kevyiden varjostusten tekoon, mm. Lumenen ihanan vaaleaa aurinkopuuteria, erilaisia luomivärejä ja vaikka mitä. Viimeisin varjostusrakkauteni on Sauceboxin Etude-paletista löytyvä Cream Dream. Se vaalea nappi siellä kulmassa. Mariela Sarkiman Cailapille suunnittelema poskipunasivellin on oma lempparini varjostusten tekoon, joten se oli tässäkin käytössä. MACin varjostussivellin olisi kyllä tulossa-katsotaan peittoaako se tämän!
IMG_2911
Sitten poskipunaa. Hourglassin UPEA poskipunatrio on ollut ihan vakiokäytössä siitä saakka kun sen sain käsiini (kiitos vielä, Saara <3), ja se oli käytössä tälläkin kertaa. Käyttöön pääsi kuvasta katsottuna vasemman reunan ihana Luminous Flush. 
IMG_2913
Melkein valmista! Jos nyt kuvasta mitään näkee… Mutta siellä on poskipunaa ja varjostusta! On! 

IMG_2915
Loppusilaukseksi sipaus MACin todellista aarretta, Perfect Toppingia. Kuten näkyy, olen ehtinyt käyttämään sitä aika urakalla. PT on päätynyt kasvojen lisäksi myös osaksi silmämeikkiä, koska se on upea. UPEA. 

IMG_2917
Ja nyt! Nyt olisi valmista! Perfect Topping pääsi kevyesti poskipäille, nenälle ja amorinkaarelle. 

Tällä yhdistelmällä olen mennyt viimeiset pari viikkoa ilman suurempia muutoksia. Parina menneenä päivänä MACin BB:n on korvannut Guerlainin uusi Baby Glow- meikkivoide, joka on IHANA. Minulla on siitä näytepurnukka, ja se alkaa osoittamaan uhkaavia merkkejä loppumisesta- kohta on suunnattava kaupoille, haluan lisäääää. 

IMG_2920
Jotta ylläoleva kuva saisi mahdollisimman paljon kontrastia, näytän vielä millainen lopputulos oli silmä-ja huulimeikin viimeistelyn jälkeen. Ero on aika huomattava, mutta tykkään molemmista kuvista. Silmämeikitön versio on sellaisenaan jotenkin ihana ja kevyt! 

IMG_2956
Jaksoiko joku loppuun asti? Meinasin aluksi tehdä tästä videon, mutta jänistin ihan loppumetreillä. Päätin sitten kuvata tuton vähänniinku jos olisin kuvannut videota-baby steps ja silleen. Ehkä sen videon kuvaaminen ei ensi kerralla ole niin pelottavaa!

Blogiin on tulossa lähiaikoina muutoksia, ja yksi niistä on toivottavasti parempilaatuiset kuvat. Jatkuva säätö valaistuksen kanssa sai minut repimään pelihousuni (putkirempan ajan evakkokämpässä ei luonnonvaloa ole lähellekään samalla tavalla kuin omassa kodissa, ja se näkyy) ja nyt ring light on laitettu tilaukseen. Himoitsemani yksilöä ei ollut valmiina varastossa, joten pidetään peukkuja että sitä tulisi mahd. pian. Tarvetta olisi! Haaveilen jo siitä etteivät valo-olosuhteet rajoita enää meikkihetkiäni! Enemmän meikkejä blogiin, joooo!

Millainen teidän luottomeikkipohjanne on? Onko lempparituotteita? Ehkä jotain näistä? 

12 Comments

 1. Sun iho on todella hyvässä kunnossa 😮 Mun alkoi kiukutella heti kun palasin töihin 1,5 viikon saikun jälkeen. Epäilen, että siellä on edelleen hometta, iho kuivuu ihan kamalasti, kutisee, punoittaa ja pukkaa ikään kuin pientä, ihonalaista näppyä 🙁 Mietinkin juuri, että miten raasua voisi auttaa… Olen käyttänyt viimepäivät taas meikkipohjana Lumenen Longwear Blurria (en pohjusta, en korosta, en peitä, koska olen laiska), mutta olen ennenkin epäillyt sen ärsyttävän ihoani pidemmän päälle… mutta en vielä osaa sanoa. Kokeilut jatkuvat. Vaihdoin tyynyliinaa taas, olen naamioinut itseäni jne jne… ehkä jokin vielä auttaa.

  • Onpa harmi jos työilma vaikuttaa noin paljon! 🙁 Mullakin iho kuivahtaa pintakuivaksi tosi herkästi, pitää näin talvisin rasvailla aika ahkerasti. Nyt tää on kunnossa sen rasvailun+Clarisonicin ansiosta. Kyllä se joku apu löytyy!

 2. Sitä piti myös sanoa, että sun iho on todella hyvässä kunnossa, heleä ja tasainen. 🙂

  • Ihana kuulla! ^^ Sitä kyllä päivitteli mieskin, ja se ei sano yleensä ikinä mitään. 😀

 3. Hyvän tuton olet tehnyt.
  Mun luotto juttu meikkipohjassa on no 7 Intelligent Colour voide , joka muistuttaa hieman bb voidetta, mutta siinä on silikonia joten tekee todella tasaisen pohjan.
  Sun iho on muuten tosi kauniissa kunnossa!

  • Suurkiitos! ^^ En ole tuota No7:aa kokeillut, selvästi pitäisi!

 4. Toi Hourglass. Oi kateus on nyt kovana.

  • Auttaako jos kerron että se on ehkä_parasta_ikinä?

 5. Tämä oli kiva postaus, kiitos 🙂 Tosin mielelläni olisin kyllä katsellut myös videopostauksen, joten niitä odotellessa 😉

  Itselläni tällä hetkellä luottotuotteina Lumenen meikinpohjustaja+bb-voide. UDEPP silmille, Macin ProLongwear peiteaineena ja NYXin meikkivoidepuuteri viimeistelyyn. Varjostuksia, poskipunaa, highlighteriä jne. sitten fiiliksen mukaan 🙂

  Tuo Macin peiteaine on huippua, MUTTA.. itselläni kun peitettävään ei mitenkään älyttömästi ole, niin yhdellä painalluksella tulee ainetta pullosta ihan liikaa. Harmittaa, kun melkein puolet tavarasta menee aina roskiin, kun sitä ei mitenkään saa säännösteltyä kerralla vähempää :/

  • Sitä odotellessa! 😀 Kyllä se tulee, nyt on ring light tilattu, niin valoasiat on sen tullessa kunnossa. Enää pitää opetella käyttäytymään…

   ProLongwearin annostelussa olisi kyllä parantamisen varaa! :/ Siitä saa vähänkin kerralla ulos, mutta hirveellä jännityksellä ja säädöllä. :’D Oon estänyt hukkatavaraa käyttämällä sitä välillä meikkivoiteen seassa/sijasta, niin saa sen yhden painalluksen käytettyä kokonaan.

 6. Ihanaa jälkeä, joskin noin kaunis lähtötilanne auttaa varmasti. 🙂 Huomaa kyllä eron omaan naamaani, sillä itse laitan vain putsatulle ja kosteutetulle naamalleni bb:n ja puuterin. En osaa noita korostus- ja varjostustuotteita tai peitevärejä, joten jos joskus päädyt tekemään tästä rutiinistasi videon, niin ainakin minä katson silmä kovana ja korvat höröllä. ^^

  • Kiitos kaunis! ^^ Kyllä se video on selvästi tehtävä, sitä on nyt niin kovasti pyydetty. 😀 Eli tulossa on, kunhan kerään rohkeuteni ja saan tilaamani ring lightin! 😀 Oon todella laiska korostusten ja varjostusten kanssa, joten mun tyyli on kyllä laittaa ne, mutta niin helposti kuin vaan mahdollista. 😀

Vastaa