Skip to content

Meikitön naama

Julkaisin tänään päivemmällä Instagramissa kuvan meikittömästä, suihkunraikkaasta naamastani. Julkaisusta tuli niin hyvä ja levollinen olo että päätin jakaa kuvan täälläkin. Blogini keskittyy niin voimakkaasti meikkeihin ja meikillä kuorrutettuihin kasvoihin että on todella virkistävää näyttää mitä kaiken sen meikkikerroksen alta löytyy. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun blogissa näkyy meikitön naama, olen julkaissut useammassa tutorialissa vastaavia aiemminkin. Tämä oli kuitenkin jotenkin erityinen. Hiukan suttuinen ja hämärä kännykkäkuva, vielä peilin kautta otettuna, vangitsi kuitenkin jotenkin minun olemukseni aika täydellisesti. Kuvakulma ei ole niin harkittu ja imarteleva kuin meikkikuvissani yleensä, hiukset ovat märät ja sekaisin (ja PITKÄT! Suoraksi harjattuna ne ulottuvat pitkälle yli hartioiden, ensimmäistä kertaa aika hitsin pitkään aikaan. Olen vähän kahden vaiheilla sen suhteen annanko näiden nyt kasvaa vai pätkäisenkö taas), ihon epäpuhtaudet näkyvät jonkun verran, pyöreys paistaa kasvoista ja näkyvästä yläkropasta ja kasvoilta paistaa silti hyvin minulle ominainen hymy. 
Tällainen Ilona löytyy kaiken meikin ja puunauksen alta, ja tästä Ilonasta minä pidän kovasti. Tämä Ilona on minulle ihan yhtä erityinen ja rakas kuin meikattu versiokin, enkä pidä kumpaakaan toista parempana. En meikkaa tehdäkseni itsestäni kauniimpaa tai parempaa, meikkaan koska pidän siitä. Meikin tarjoamat lukemattomat vaihtoehdot kiehtovat, ja rrrrakastan niiden tarjoamia värejä, tekstuureja ja mahdollisuuksia. Rakastan erilaisia purnukoita ja rasioita, niiden kiilteleviä pintoja ja upeita sisuksia, ja kerään niitä suunnattomalla innolla. Ne eivät kuitenkaan koskaan tule olemaan niin tärkeitä kuin se pinta jolle ne päätyvät- omat kasvoni. Kasvoni ovat muuttuneet vuosien saatossa kovasti- poskien kuopat ovat olleet aikanaan huomattavasti syvemmät ja leuan piirteet reilusti terävemmät, mutta niinä vuosina en pitänyt itsestäni lähellekään niin paljon kuin nyt. Nyt voin rehellisesti sanoa olevani täysin sinut itseni kanssa. Hyväksyn omat epäkohtani ja heikkouteni täysin, ja olen niistä tietoinen. Osalle aion tehdä jotain, osa saa olla. Tämä olen minä, ja minä olen kiva. Takana on vuosien epävarmuudet, ongelmat ja kriisit, ja niiden kautta olen kasvanut juuri tällaiseksi kuin nyt olen. Meni todella kauan että pystyin hyväksymään itseni, mutta se oli sen arvoista. Tämän olotilan soisin ihan kaikille! Mama RuPaulin sanoin, ”If you can’t love yourself HOW THE HELL you gonna love somebody else”!

Tällaista syvempää harkintaa lauantaiyöhön. Nuhakuumeflunssatauti selvästi pistää runosuonen sykkimään! Olkoon tämä postaus suklaakauramuffinsien lisäksi tämän päivän suurin saavutus- muuten olenkin viettänyt suurimman osan ajastani sohvalla peittovuoren alla. Koko ajan on niin pirun kylmä.

35 Comments

 1. Ihana Ilona <3 Katoin jo päivällä FB:ssä tän kuvan nähdessäni, että näytät kyllä upealta meikkittömänäkin!

  • Kiitos ihana! ^^ <3

 2. MS MS

  Ihana postaus! <3 Saman tien kulkeneena voin kertoa, että kun vihdoin saavuttaa sen pisteen, että hyväksyy itsensä juuri sellaisena kuin on, eläminen helpottuu huomattavasti. Mullakin on ollut mielessä kirjoittaa tästä aiheesta postaus… Ehkä se vielä ilmestyy blogiini jossain vaiheessa. Pikaista paranemista kuumeflunssaiselle! 🙂

  • Suurkiitos! Olisi tosi kiva lukea sunkin postaus aiheesta! 🙂

 3. Minua jaksaa aina hämmästyttää ihmisten luonnollinen kauneus. Meikin tarkoitus on kaiketi pelkistäen ja kärjistetysti ilmaistuna tehdä meistä kauniimpia ja niinhän se toki tekeekin, mutta todella usein se ihminen itsessään siellä meikin alla on melkeinpä kauniimpi silti. Oikeasti olen sitä mieltä, että meikittömiä kasvoja ja meikattuja kasvoja ei voi yksi yhteen vertailla ja näin ollen sanoa, että jompi kumpi olisi kauniimpi koska molemmissa se kauneus on niin omanlaistaan.

  Ihana kuva ja ihana, kaunis Ilona!

  • Suurkiitos, ihana Mohn! <3 Oikeassa olet!

 4. Sun iho näyttää tosi hyvältä meikittä, en todellakaan näe niin paljoa peitettävää kun meikkipohjapostauksissa olet maininnut 🙂 Ihana hyvän mielen postaus!

  • Kiitos! 🙂 Nyt se alkaakin olla huomattavasti paremmassa kunnossa! Ihana kuulla että tästä tuli hyvä mieli ^^

 5. Heh, ja mä kun kerrankin meikkasin blogikuviini…! Ihan hyvännäköinen olet ilman mitään!

  • Kiitos kaunis, samoin <3

 6. Suklaakauramuffinssit ja ihana Ilona <3 Oikein hyvä ja ajattelemaan laittava postaus! 🙂

  • Kiitos, ihanainen Elisa! 🙂

 7. Kati Kati

  Oletpa kaunis ilman meikkiäkin!

  Toivon, että pystyn joskus samaistumaan kirjoittamaasi tekstiin itsensä hyväksymisestä. Valitettavasti vielä en voi hyväksyä esim. meikitöntä kuvaani – tosin jotenkin olen ”turtunut” siihen, eli en nyt kuitenkaan saa mitään hysteeristä kohtaustakaan 😉 Mutta ehkä joskus vielä osaan arvostaa itseäni juuri sellaisena kuin olen – enkä nyt tarkoita vain ulkoista pintaa.

  • Kiitos! 🙂 Itsensä hyväksyminen voi olla pitkä ja kivinen tie, mutta sen kyllä tietää kun sen päähän pääsee. Toivotaan että saat kokea saman lähitulevaisuudessa!

  • Kati Kati

   Kiitos tsempeistä! Tätä itseni hyväksymistä koetan nyt opetella terapiassa, johon mulla on aikaa keskittyä tällä hetkellä masennuksen takia s-lomalla ollessani.

   Olen tänä vuonna löytänyt blogisi, ja se on tuonut mulle paljon iloa. Ei pelkästään upeiden meikkikuvien ja inspiraationlähteenä toimimisen vuoksi, vaan siksisin, miten tuntematon ihminen (=sinä) voi vaikuttaa niin ”omanlaiselta” ja kivalta. Nyt varmaan ihmettelet, mitä tuo horisee 😀 No, tarkoitan sitä, miten ihmeellistä on, että jostain ihmisestä tulee pelkkien tekstien kautta sellainen kuva, että tuo on kiva ihminen ja tuon kanssa tulisi varmasti toimeen tosielämässäkin.

  • Ei kestä! Hyvä että saat aikaa ja tukea, sillä on varmasti merkitystä!

   Nyt en löydä edes sanoja sille miten ihana on kuulla että olen voinut tuottaa sinulle omilla höpinöilläni iloa. Ymmärrän kyllä ihan tarkkaan mitä tarkoitat, samaa olen ajatellut monista kollegoistani, ja onneksi olen ollut heidän suhteen oikeassa 😀 Kun tätä tekee ihan itsenään ja kirjoittaa aika tarkkaan sitä miltä itsestä tuntuu, välittyy lukijalle aika oikeanlainen kuva itsestä. Yritän pitää lipun korkella jatkossakin! 😀

 8. Tää saattaa tuntua nyt enemmän loukkaukselta kuin kehulta, mutta ota se kuitenkin kehuna koska myös tarkotettu sellaisena: näytät paremmalta ilman meikkiä kuin meikattuna! 😀 (toki olen aina pirun kateellinen sun silmämeikeistä…)

  • Hani et sä mua pysty loukkaamaan 😀 Suurkiitos, ihana! <3 Meikkaan sut anytime 😀

 9. Tämä oli ihana postaus. Erityisesti tuo viimeinen kappale sykähdytti. Itsellä on vähän sama juttu. Kovasti olen ollut epävarma, ja olen yrittänyt muuttaa itseäni. Joku joskus sanoi minulle kriiseissäni, että ikä auttaa olemaan itselleen armollisempi. En siihen silloin uskonut, mutta nyt uskon. Esim. joskus nuorena treenasin hulluna ja soimasin itseäni päiväkausia jonkun herkun syömisestä, mutta tänään töissä kailotin lähes ylpeänä siitä, miten paljon pitsaa olin eilen syönyt iltapalaksi – kun toinen oli juuri kertonut juosseensa maratonin 😀 Tämä nyt oli vain yksi pieni esimerkki, sellainen jonka voin julkisesti mainita.
  Olet kertakaikkisen ihana, upea ihminen <3 Ja mielettömän kaunis ilman meikkiä. Olen tosi iloinen, että olen tutustunut sinuun :’)

  • Voi ihana Päivi! <3 Ihan mielettömän ihanaa kuulla että pystyin sykähdyttämään- ja että olet kokenut samaa. Sitä ”ikä opettaa”-settiä ei millään meinaa nuorena uskoa, mutta näin vanhempana kyllä tajuaa miten oikeassa sen sanoneet ovat olleet 😀

   Suurkiitos ihanista sanoista, olen niin kiitollinen ja onnellinen siitä että olen saanut tutustua sinuun, ja voin kutsua sinua ystäväkseni! :’) Olet upea <3

 10. Myy Myy

  En osaa sanoa mitään fiksua, joten peukku ja <3!

  • Peukku ja <3 myös sinne!

 11. Olet kyllä upea ilman meikkiäkin.♥♥
  Samaa opetellaan täällä, rakastamaan itseäni sellaisena kuin olen. Upea teksti ja sai ajattelemaan 🙂

  • Kiitos! 🙂 On ihana kuulla että tämä saa ajattelemaan. Välillä tie itsensä löytämiseen/hyväksymiseen voi olla pitkä ja kivinenkin, mutta se kyllä kannattaa kulkea!

 12. Aivan ihana postaus! Olet upea nainen! <3

  • Suurkiitos <3 Ihania me ollaan kaikki!

Vastaa