Skip to content

MAC-maanantai: Nutcracker Sweet- kokoelma

MACin joulukokoelmat on olleet pitkään mun suosikkeja. Viime vuoden kokoelma oli poikkeus sääntöön, sillä se ei kiinnostanut tippaakaan. Muut ovat kuitenkin saaneet mut hykertelemään onnesta, ja odotinkin innolla mitä tänä vuonna tulisi tarjolle! Kun näin ekat tiiserikuvat instassa (instasta löytää kuvia uusista kokoelmista jo kaaaauan ennen julkaisua) villiinnyin ihan totaalisesti kun tajusin että tän kokoelman teemana on PÄHKINÄNSÄRKIJÄ, mun ehdottomia suosikkibaletteja!!! Oon kaukana (tositositositosiTOSI kaukana) ballerinasta, mutta oon rakastanut koko pienen ikäni balettia ja oopperaa katsojan roolissa! Aikuisiällä oon oppinut arvostamaan molempien puvustusta ja lavastusta järjettömän taitavien tanssijoiden lisäksi. NO, aiheeseen. Olin siis aivan suunnattoman onnessani kun Pähkinänsärkijä, mun lapsuuden jouluajan perinne, oli meikkikokoelman teemana! Käytiin suht usein katsomassa Pähkinänsärkijä-baletti joulun alla kun olin pieni. Jos ei käyty live-esityksessä, se löytyi videolta. Tän kokoelman värikkäät ja leikkisät pressikuvat vei mut suoraan lapsuusmuistoihin! Oon tykännyt aivan erityisen paljon näiden pakkauksista-kultaa, vaaleanpunaista, violettia ja mustaa, AI ETTÄ! Köynnöskuvioita? Kyllä kiitos! Uskallan väittää että tää menee mun MAC-kokoelmien top 3-listalle.

Ajattelin alkuun että haluan kokoelmasta ihan kaiken, mutta päädyin lopulta karsimaan ostokseni kolmeen eri tuotteeseen/settiin. Tässä olisi ostoksia!

esaf_mac_sweet_nude_lip_bag_2

Aloitetaan siitä viimeisimmästä ostoksesta. Tämän tilasin Viilankantoluvan Petran kautta Selfridges-verkkokaupasta! Ostan yleensä KAIKKI MAC-juttuni Suomen tiskeiltä, mutta tilailtiin Petran kanssa sellaisia juttuja jota Suomesta ei saa, ja Pete otti ja suositteli mulle tätä. Oli kuulemma ihan mun värit. No, olihan siinä.

esaf_mac_sweet_nude_lip_bag_3

Sweet Nude lip bag-setti sisältää kolme eri tuotetta, Pro Longwear-rajauskynän, Vamplify-kiillon ja cremesheen-huulipunan! Rajauskynä on In control, tummahko, rusehtava malva. Vamplify-kiilto on Tuned In, ihana vanhan roosan sävyinen nudesävy. Cremesheen-laatua oleva huulipuna on näistä suosikkini, keskivaalea malva nude!

esaf_mac_sweet_peach_duo_1 esaf_mac_sweet_peach_duo_2

Loput jutut ostin sitten tiskiltä! Tai no, Myy kävi hakemassa nämä mun puolesta, mutta kuitenkin. Sweet Peach Face Compact oli mun ostoslistalla ihan alusta asti. Peach- duosta löytyy vaalealle iholle TÄYDELLINEN korostuspuuteri Tutu, sekä todella luonnollinen poskipuna At Dusk!

esaf_mac_sweet_peach_duo_3 esaf_mac_sweet_peach_duo_4

Olen käyttänyt näitä kahta päivittäin siitä saakka kun sain nämä itselleni. At Dusk syrjäytti kertaheitolla mun aiemman suosikkiposkipunan (sekin on muuten aiemmasta MACin joulukokoelmasta, nimeltään Modest Blush) ja Tutusta tuli mun lempparikorostustuote. Oon saattanut kulkea töissä pienenä diskopallona kun oon vedellyt tutuhurmioissani kunnon korostusöverit, mutta kerrankos sitä. Tää on tainnut valitettavasti jo loppua ainakin Helsingistä! Jos olisin ollut fiksu olisin ostanut näitä saman tein kaksi, koska nää on niin ihania ettei varakappaleesta olisi haittaa.

esaf_mac_sweet_smoky_eye_compact_1 esaf_mac_sweet_smoky_eye_compact_2

Tässä kokoelmassa julkaistiin kolme erilaista luomiväripalettia, ja arvoin tosi pitkään tän Smokyn ja Warm-paletin välillä. Päädyin kuitenkin Smokyyn, koska mulla on aiemmilta vuosilta hyvin samansävyinen paletti kuin tän vuoden Warm. Lisäksi tää Smoky oli jotenkin tosi houkutteleva murretuilla roosan sävyillään!

esaf_mac_sweet_smoky_eye_compact_3

Paletissa on yhdeksän sävyä, ja mukana on sekä mattaa että hohtavaa. Osa sävyistä oli tosi hyviä, osa surullisen huonoja. Huonotkin on kyllä toimineet käytössä hyvin eli ei ne täysin toimettomiksi jää, mutta kyllä ne pienen pettymyksen tuotti. Olin kyllä varautunut siihen koska olin lukenut muutaman arvostelun ennen kuin ostin tän, mutta oli harmi todeta ne oikeiksi. Onneksi tässä on kuitenkin niin monta hyvää, ettei ne pari huonoa haittaa.

esaf_mac_sweet_smoky_eye_compact_4

Too-dle-oo on ihana jo hassun nimensä takia, mutta se on myös tosi hyvä korostussävy! Deception on ollut mulla eniten käytössä, se on jotenkin tosi jännä. Äärimmäisen hyvä arkimeikkisävy! Sweet Dreams oli ihan jees tälleen swatchissa, mutta meikissä se oli jotenkin… Eh. Ihan jees.

esaf_mac_sweet_smoky_eye_compact_5

Kid on ihan mahtava! Tykkään just tällaisista sävyistä mun arkimeikeissä, joten tää on ollut ahkerassa käytössä. Dewdrop on nätti ja perushohtava sävy, ja Cake & Biscuits on mahtava varjostussävy Kidille.

esaf_mac_sweet_smoky_eye_compact_6

Swiss Chocolatesta tykkäsin ihan possusta, joten oli aika pettymys swatchata sen jälkeen Dance in the dark. Oikeesti, ei näin. Licorice Lane oli kans aika meh. Nää kaksi vikaa oli ne todelliset pettymykset, mutta kyllä niilläkin on meikkailu onnistunut. Jos nää pari olisi olleet edes hiukan parempia, olisi tää ollut mun mielestä kertakaikkisen mainio paletti. Oon tyytyväinen että ostin tän, mutta ei tää mun suosikki-MACia ole. Ulkoasu on onneksi syötävän suloinen!

Oon kaiken kaikkiaan tosi tyytyväinen näihin ostoksiin. Mulla on ollut tapana ostaa jokaisesta MACin joulukokoelmasta jotain (hullu keräilijä ja silleen), ja nää kolme juttua oli nyt sellaisia jotka päätyi suoraan arkimeikkiarsenaaliin. Aiempien vuosien jutut on olleet ihania mutta vähän erikoisia, eivätkä ne siksi ole niin ahkerassa käytössä. Nää on! Annie ehdotti muuten että tekisin jutun mun MAC-kokoelmien lempparituotteista! Sellainen on nyt työn alla, mutta se vaatii aika paljon pohdintaa. Olin eka työntämässä siihen about kaiken, mutta yritän karsia nyt vaikka top 5 tai top 10 tuotetta. On sitten ainakin haastetta!

Oletteko te tehneet joulukokoelmaostoksia?

4 Comments

 1. Ton poskipuna highlighter -duon voisin minäkin ottaa, ihana!!! <3

  • ilona ilona

   Se on ihan mieletön! Harmittaa etten ostanut varakappaletta :’D

 2. Zzetah Zzetah

  Vähän katselin siveltimiä, mutta en sitten tiedä ovatko ne vaivan väärtejä. Ne on niin jotenkin pikkuisia… Kuosi toki on kaunis tässä kokoelmassa!

  • ilona ilona

   Ne kokoelmasiveltimet on tosi pieniä! Kävin hypistelemässä niitä pisteellä, ja vaikka ne on tosi nättejä ei ne kyllä tuntuneet mitenkään erityisen käteviltä. Matkustaessa varmasti tosi käteviä, mutta mä en jotenkin osaisi toimia niin pienten kanssa :’D

Vastaa