Skip to content

MAC- maanantai: Meikkivoiteista parhain

Taas on MAC- maanantain aika! Tätä postausta olenkin hautonut jo pidemmän aikaa. Olen meinannut julkaista sen jo useampaan otteeseen, mutta jäänyt odottamaan parempaa hetkeä. No, nyt kun MAC- maanantai on virallisesti aloitettu, on mielestäni mainio hetki esitellä ehdoton suosikkimeikkivoiteeni, MACin Pro Longwear Waterproof Nourishing Foundation. Nimihirviö? Kyllä. Holy Grail- tuote? Kyllä. Teille joille HG- termi ei ole tuttu, selvennettäköön että Holy Grail- tuote on sellainen jota ilman et halua enää olla. Se on paras mahdollinen, täydellisyyden huippu. Niitä voi olla vain yksi, niitä voi olla useita- ihan käyttäjästä kiinni.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_9

Pro Longwear waterproof nourishing julkaistiin jo hyvän aikaa sitten keväällä, ja hankin omani aika pian julkaisun jälkeen. Sain oman tuubini käsiini kauneusbloggaajien Turkumiitissä toukokuussa, ja olen käyttänyt tätä aarretta aika lailla päivittäin siitä lähtien. Satunnaisia syrjähyppyjä on tullut tehtyä, mutta hyvin, HYVIN vähän. Toimivaa on turha vaihtaa jne. Meikkivoide on jakanut mielipiteitä omassa lähipiirissäni- osalle tämä on ollut yhtä täydellinen täsmätuote kuin minulle, osalla meikkivoide ei ole toiminut lähellekään niin hyvin. Tiedän että tästä meikkivoiteesta on tullut jo muutama postauskin- nyt on omani vuoro.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_10

Meikkivoide lupaa paljon. Sitä voi kuvausten mukaan käyttää sekä meikkivoiteena että peitevoiteena, ja sen luvataan kestävän iholla hyvänä täydet 24 tuntia. Lupaavaa, eikö? Lisäksi öljytön koostumus on vedenpitävä, ja sen pitäisi kestää sekä sade että kyyneleet. Peittävyyttä voi säädellä puolipeittävästä täysin peittävään, ja koostumuksen pitäisi olla myös hiukan hoitava ja näinollen myös kuivalle iholle sopiva. Aika hyvältä kuulostaa, eikö? Itse olin näiden lupausten perusteella aika innoissani, ja kävin pyytämässä meikkivoiteesta näytteen Helsingin MAC-tiskiltä. Nimihirviömeikkivoiteesta on saatavilla aika monta sävyä, ja ne eroavat jonkin verran muiden meikkivoiteiden sävyistä. Oma valintani oli HYVIN vaalea NW15, joka oli toista vaaleaa vaihtoehtoa, NC15:sta, vaaleampi. NC15 oli selvästi keltaisempi ja hitusen tummempi. Ehdin jo epäillä että NW15 olisi liian vaalea, mutta onneksi epäilin turhaan. NW15 on TODELLA vaalea, mutta aika täydellinen sävy omalle kalpealle iholleni.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_11

Ihoni on ollut kesällä suhteellisen hyvässä kunnossa. Satunnaisia epäpuhtausryppäitä on ollut siellä täällä, mutta muuten iho on voinut suht hyvin. Punoitusta on ollut jonkin verran, ja ihohuokoseni nyt ovat aina varsin näkyviä. Peitettävää on löytynyt joka aamu enemmän tai vähemmän. Pelkkä meikkivoide ei ole riittänyt ainoanakaan päivänä, vaan peitevoide on pitänyt ottaa käyttöön joka päivä. Siis siihen saakka kun otin Pro Longwearin käyttöön.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_2

Allaolevassa kuvassa näkyy oikealla puolella ihan paljas naama, vasemmalla puolella meikkisienellä levitettynä Pro Longwear koko naamalla.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_3

Ja hiukan lähempää. Kuten näkyy, Pro Longwear peittää punaisuuden, epäpuhtaudet ja tasoittaa ihon pintaa. Niin, ja peittää tummat silmänaluset.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_4

Jjjjja vielä läheltä, ihan vain pelkältä meikkivoideosalta, ilman puuterointia. Iho näyttää edelleen suhteellisen luonnolliselta, mutta pinta on tasainen.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_7

Pro Longwear Waterproof Nourishing tuntuu tehokkaasta peittävyydestään huolimatta iholla kevyeltä, eikä se jätä maskifiilistä naamalle. Jälki on omalla ihollani tasaista, ja häivyttyy vaivatta. Meikkivoide peittää todella, TODELLA tehokkaasti, ja se toimii yksinään myös peitevoiteena. Tätä käyttäessä voi halutessaan jättää ihan huoletta peitevoiteen pois käytöstä, sillä meikkivoide ajaa kerrostettuna myös peitevoiteen hommat. Kerrostettunakin meikkivoide tuntuu iholla miellyttävältä.

Olen käyttänyt Pro longwearia sekä yksinään että useampaan eri pohjustajaan tms sekoitettuna. Jokainen kombo on toiminut moitteettomasti ja kestänyt yhtä hyvin kuin pelkkä meikkivoide yksinään, mutta parhaita yhdistelmiä ovat olleet meikkivoide+ MAC Strobe cream tai meikkivoide+ MAC Face&Body. Molemmat ovat toimineet kuin unelma, ja niiden kanssa jälki on ollut hiukan kevyempää ja luonnollisempaa- kuitenkin aivan yhtä kestävää.

Niin, se kesto. Omassa käytössäni Pro Longwear waterproof nourishing on kestänyt moitteettomasti ihan koko päivän, eikä lisäpuuteroinnille ole ollut pahemmin tarvetta. Kovimman tulikokeen meikkivoide kohtasi heinäkuun alussa kun olin juhlimassa ystäväni häitä aurinkoisessa ja kuumassa Suomenlinnassa. Meikkivoide kesti koko päivän, ja jouduin lisäämään hiukan puuteria tasan kerran koko pitkään yöhön kestäneen päivän aikana. Kestipä meikkivoide ne muutamat päivän aikana vuodatetut onnenkyyneleetkin! Vedenkestävyyttä en ole pistänyt sen pahemmalle testille, sillä yleensä jos vettä tulee, olen joko suihkussa tai sateessa. Jos olen sateessa, suojaan yleensä itseni jotenkin. Kokeilin kuitenkin meikkivoiteen vedenpitävyyttä pestessäni käsiä aamulla meikkivoiteen levityksen jälkeen, eikä se kyllä liikahtanutkaan kämmenselältäni ennen kuin hinkkasin sitä saippualla. Eli kaipa se kestää myös vettä. Onko joku muu kokeillut tarkemmin? 24 tunnin kestävyydestä en myöskään osaa sanoa, sillä en ole joutunut sellaiseen tilanteeseen jossa meikkivoide olisi nassullani niin pitkään. Pisin taisi olla tuo hääpäivä, jolloin meikkivoide kyllä oli naamallani n. 16 tuntia, ja hyvin kesti.

ESAF_MAC_PROLONGWEAR_NOURISHING_FOUNDATION_12

Lopuksi vielä kuva meikkivoiteesta osana valmista meikkiä! Meikissä ei ole käytetty peitevoiteita tai pohjustajia, pelkästään meikkivoidetta. Päällä MACin Prep+Prime irtopuuteri+poskipunat jne, mutta ei värillisiä puutereita. Ihan vaan väritön. Ja jälki on tätä.

Omalla kohdallani Pro Longwear waterproof nourishing foundation on lunastanut kaikki lupauksensa. Olen vaikuttunut ja vakuuttunut, ja ensimmäinen tuubini tätä ihmeainetta lähenee uhkaavasti loppuaan. Olen ostanut jo uuden varalle, koska tämä ei saa loppua. Olen kuitenkin myös kuullut että tämä on tummunut monen iholla, eikä meikkivoide ole levittynyt siististi tai pysynyt iholla rullaamatta. Kannattaa siis ehdottomasti pyytää tästä näyte, jos se vain on mahdollista. Vaikka tämän pitäisikin sopia melkeinpä kaikille ihotyypeille, on kaikki lopulta omasta ihotyypistä kiinni. Joillekin kuivaihoisille tämä on käynyt, joillekin ei, samoin rasvaisemman ihotyypin omaavien kanssa- osalle käy, osalle ei. Minulle tämä sopii täydellisesti, siinä määrin että ostin uudestaan. En muista ostaneeni samaa meikkivoidetta IKINÄ tätä ennen uudestaan, joten tietynlainen merkkipaalu on nyt ylitetty.

Hintaa tällä HG- meikkivoiteella on reilu 35 euroa, ja sen tulen pulittamaan jatkossakin ihan mukisematta.

Oletteko te kokeilleet tätä MAC- uutuutta? Jos, niin mitä piditte?

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

22 Comments

 1. Huh, johan on vertailukuvat! Näyttää tosiaan sopivan sun iholle kuin valettu. 🙂 Mä tein ristiretken kevyemmän meikkipohjan maailmaan ja ensikokemalta tykästyin, vaikka olen jo pienen ihmisiän rakastanut superpeittäviä pohjia. Onneksi omista kokoelmista löytyy vaihtoehtoja molempiin. 🙂

  • Niin tää kyllä sopii! ^^ Olen kovin onnellinen. Mä olen harkinnut samaa hyppyä tuntemattomaan noiden kevyempien pohjien kanssa, ja olen jo pyöritellyt muutamaa käsissäni. Ehkä mä vielä joku päivä… Face&Body huutelee kovin houkuttelevasti tuolta pöydältä.

 2. Näin ton vertailukuvan instagramissa ja oli pakko näyttää kaverillekin, kun olin niin vaikuttunut lopputuloksesta! 😀 Peittävä, mutta samalla todella luonnollinen – miten se on edes mahdollista!? Pakko varmaan käydä pyytämässä itsellekin näyte ja toivoa parasta. Mä olen viime syksystä asti harrastanut yhden illan meikkivoidejuttuja, kun mikään ei tunnu enää sopivan mun iholle. Onneks se onkin nyt sen verran hyvässä kunnossa, että voi pitääkin vähän taukoa näissä etsinnöissä. 😀

  Ihana toi viimeinen kuva, tosi raikas meikki!

  • Hahaa, onpa hauska kuulla! 😀 Oon noista vertailukuvista kauhean iloinen, ne onnistui hyvin ja on todella totuudenmukaiset ^^ En tiedä mitä taikuuksia MACilla on tehty että ne on tällaisen aarteen onnistuneet kehittämään, mutta oon onnellinen että onnistuivat. 😀 Pyydä ihmeessä näyte! Se kannattaakin pyytää, koska monella meikkivoide on saattanut tummua kasvoilla hiukan.

   Ja kiitos! 🙂

 3. Näyttääpäs se hyvältä sulla! Ois voinut toimia mullakin samalla tavalla.. Mulle NC20 olisi ollut ihan passeli, mutta jätin ostamatta kun ei vaan levittynyt nätisti mun iholle, ei millään konstilla.

  • On kyllä harmi ettei toiminut sulla hyvin! 🙁 Onneksi oli kuitenkin vaan testeri, eikä täysikokoinen!

 4. Kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta 😀 Täytyy varmaan hakea testeri…

  • Totta se on! MAC-tiskille näytettä pyytämään, mars! Tää on aarre. <3

 5. Koskahan mä muistaisin poiketa hakemassa testerin? Tätä pitäisi kyllä kokeilla!

  • ASAP? 😀 Testiin vaan!

 6. Myy Myy

  Mä en ihan lämmennyt tämän tunnulle. Käytin näytteen peitevoiteena, mutta jotenkin koko naamalla ei toiminut. 🙂

  • Harmi! 🙁 Onneksi tää menee myös peitevoiteesta! 😀

 7. Wow! Taidankin ensitöikseni muutettuani takaisin Tampereelle suunnata askeleeni stockan MAC-tiskille 🙂

  • Suosittelen lämpimästi! ^^ Kannattaa pyytää ensin näyte, että voit olla varma että tuli oikea sävy, ja saa samalla kokeiltua että meikkivoide käy varmasti omalle iholle!

 8. Päikkis Päikkis

  Pakko käydä hakemassa näyte!! Itselläni on tosi paha aikuisiän akne ja tällä hetkellä on käytössä Shiseidon meikkivoide, joka toimii ihan ookoo. (Siis hyvä muttei täydellinen…) Mitä puuteria käytät meikkivoiteen päälle? Irtopuuteria? Minkä merkkistä? Itselläni käytössä Clinique, joka on myös ihan ookoo mielestäni, mutta voisin vaihtaa välillä merkkiä.

  • Mulla on tällä hetkellä käytössä MACin Prep+Prime- irtopuuteri! Sitä ennen oli Sensai, joka on edelleen mun ehdoton suosikki, mutta tää MACin on hyvää vaihtelua! ^^

 9. Mä en ole VIELÄKÄÄN valmis postaamaan tästä. 😀 Joinain päivinä tää on parasta ikinä, joinain taas täysin p****estä. En ole vielä keksinyt mikä se taika mun ihollani on, kokeilut jatkuu!

  • Voi ei!! Miten outoa!! Toivottavasti toi nyt asettuisi ja tajuaisi käyttäytyä sun iholla niin että se olis koko ajan ihan parasta!

 10. Malle Malle

  Mä rakastuin tähän meikkivoiteeseen ihan satasella. Ennen mulla oli MAC:n ”tavallinen” Pro Longwear mutta se ei tuntunut yhtään näin mukavalta iholla. Tykkään myös enemmän tästä putelista, koska pumppupullo oli aina likainen ja tuuttas tavaraa ympäri kylppäriä :). NW15 on kerrankin tarpeeksi vaalea sävy mullekin!

  • Sama täällä! Tää tuntuu iholla niin kevyeltä, että on vaikea käsittää että kyseessä on kuitenkin superpeittävä meikkivoide! 😀 Ja KYLLÄ tolle putelille, tuubi on niiiiin paljon parempi! Pysyy huomattavasti helpommin siistinä, ja saa joka kerralla sopivan määrän tuotetta.

   Olin kanssa todella positiivisesti yllättynyt siitä että tästä oli oikeasti saatavilla vaaleita sävyjä! Sellasia kunnon kalmoja. 😀

Vastaa