Skip to content

Koti-ikävä

Voi putkiremontti minkä teit. Remonttia on nyt takana jo kuukauden päivät, ja koti-ikävä alkaa olla aika piinaava. Oleskelemme remontin ajan lähietäisyydellä asuvan äitini nurkissa, ja yhteiselo on mennyt ihan siedettävästi- kaikilla on omat huoneet, ovet saa kiinni eikä tekemisissä ole pakko olla. Koti on kuitenkin aina koti, ja juuri nyt sinne on ihan pirun ikävä. Haaveilen harva se päivä omassa keittiössä hääräilystä, suihkuhetkistä (uudessa ja remontoidussa <3) kylpyhuoneessamme ja ihan vaan löhöilystä olohuoneessa. Ja siitä että kotona saa välillä olla YKSIN. Ihan yksin. Erakkoluonteeni kaipaa aika ajoin täyttä eristäytymistä muusta maailmasta, ja täällä se ei oikein tahdo onnistua. Snif.

esaf_koti_ikava_1

On remontissa kuitenkin puolensakin. Asunto päivitetään kunnolla, sähköt uusitaan ja patterit vaihdetaan sen lisäksi että keittiö ja kylppäri pistetään kokonaan uusiksi. Tiedän että keittiöön on laitettu ihanat valkoiset mattalaatat (tiililadonnalla, ah), ja että kylpyhuoneesta tulee miljoona kertaa vanhaa parempi. Plussaa myös siitä että huoneisiin tulee lisää pistorasioita- vanhassa talossa kun niitä oli noin yksi per seinä, jos sitäkään. Valaisimia ja elektroniikkaa suosivalle pariskunnalle se ei ihan riittänyt, ja jatkojohtoja oli ihan joka nurkassa. Nyt nekin vähenevät!

esaf_koti_ikava_6

Myös sisustusta saadaan laittaa hiukan uusiksi. Makuuhuone oli aika ahdas ja täynnä, ja remontin myötä sieltä lähtee ainakin iso vanha Billnäs- lipasto (joka on kyllä IHANA, mutta vei tuhottomasti tilaa. Siirtyi perheessä eteenpäin) ja mustat yöpöydät. Makuuhuoneeseen tulee näillä näkymin jo seinällä olleen Marimekon Nanuk- kankaan lisäksi minulle äärimmäisen rakas Babar- taulu lapsuudestani. Valkoinen kirjahylly on makkarissa pakosta, mutta lisäksi säilytystilaa (ja väriä) tullaan saamaan vihreästä Helmermäisestä mutta korkeasta arkistokaapista. Värejä? Meillä? Kyllä vain.

esaf_koti_ikava_3

Vaihtoon lähtee myös sohva. Olohuonettamme hallitsi remppaan asti lapsuudenkotini valtaisa vaalea kulmasohva, joka siirtyy näillä näkymin äidilleni. Jättiläinen korvataan näillä näkymin tummanharmaalla divaanivuodesohvalla. Harkitsimme ihan tavallista divaanisohvaa, mutta hintaero vuodesohvaan oli niin pieni että tulemme todennäköisesti päätymään siihen. Onpahan sitten yökyläilijöille tilaa! Saatamme myös viihtyä mieheni kanssa olkkarissa löhöilemässä, joten sängyksi aukeava sohva on todennäköisesti eniten meidän käytössämme…

esaf_koti_ikava_5

En jaksanut alkaa viime muuton yhteydessä päivittämään ikkunoiden verhosysteemejä, joten olohuoneessa ja keittiössä mentiin sälekaihdinlinjalla ja makuuhuoneessa kovin turvallisilla harmailla hiukan rouheilla puuvillaverhoilla. NYT kuitenkin haluan päivittää koko asunnon verhojärjestelmät uusiksi. Tasolla tekstiilisuunnittelija potenssiin kaksi. Haluaisin vaihdattaa verhokiskot nykyisistä alkuperäisistä ainakin kolmikiskoisiin, ja laittaa ikkunoihin valoverhon, pimennysverhon ja jonkun kauniin, mahdollisesti kuvioidun ja hyvinlaskeutuvan verhon. Onneksi tuttavapiirissä on ammattiompelijoita, ulkoistan homman ihan mielelläni muille. Kiskot ja kokonaisuuden aion kuitenkin suunnitella itse! Katsotaan millainen ikuisuusprojekti tästäkin tulee… Makkariin haluaisin ihan koko helahoidon, olohuoneeseen jotain kevyttä, ja keittiöön todennäköisesti laskosverhot. Olen ehtinyt katsella verhokankaitakin jo valmiiksi, mutta vähän kyllä houkuttelisi jonkun oman painokuosin käyttö. Tulisi ainakin uniikkia! Jos oppariin tulevat printit onnistuvat niin että olen itsekkin tyytyväinen, niistä voisi löytyä potentiaalinen verhokangaskin. Silkkiverhot eivät kuulosta nääs ollenkaan pahalta…

esaf_koti_ikava_2

Myös meikkipisteeni kaipaisi päivitystä. Jos ei pöytä, niin säilytysjärjestelmäni ainakin. Olohuoneeseen ei mahdu suunnattomia lipastoja meikeille (kovin väärin, I know), joten mitään massiivista en voi kehittää. Ideoita otetaan kuitenkin vastaan!

esaf_koti_ikava_4

Postauksen kuvituksena on käytetty Instagram-kuvia kämpästämme viime muuton ajoilta. Superhieno T-paita on minun käsialaani, taisin olla suunnilleen kolmevuotias. Äiti valotti piirroksistani painokaavion, ja sitten tehtiin sukulaisille superhienoja T-paitoja by Ilona. Suunnittelija jo nuorena! Kyseinen paita on ollut keittiössämme seinällä esillä, ja menee sinne takaisin heti kun pääsemme takaisin asuntoon.

Onko siellä muita kotihiiriä? Tällainen pidempi poissaolo kodista muistuttaa siitä miten hyvin siellä viihdyn.

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogilistalta!

18 Comments

 1. Mua hirvittää jo nyt viiden vuoden päässä siintävä putkiremppa. En vaan halua olla omasta kotoa kauan poissa 🙁 Toivon mukaan myymme tämän asunnon ennen sitä! Mä olen kaikkien himatuikkujen äiti, en vaan tykkää olla pois kotoa kovin kauan <3

  Ihana toi paita, olet ollut taitava piirtäjä jo noin pienenä 🙂

  • Kiitos!:D

   Kyllä se koti vaan on <3. Toivottavasti saatte myytyä asunnon ennen remppaa, se on aika persiistä se ruljanssi!

 2. Kyllä koti vaan on aina koti! Itsekin jouduin muuttamaan muutama vuosi sitten puoleksi vuodeksi takaisin vanhempien nurkkiin ja vaikka kiitollinen sai ollakin, että muuttuneessa elämäntilanteessa tällainen ratkaisu onnistui, niin kyllä se aika vain hermoja koetteli ja loppujen lopuksi oli ihana päästä muuttamaan uuteen, ihan ikiomaan kotiin.

  Vaadin ehdottomasti muutaman sisustuspostauksen sen jälkeen, kun pääsette remontoituun kotiin muuttamaan! 🙂

  • Ah, kohtalotoveri! Joo, kyllä se oma tila on oma tila. En malta odottaa että pääsen ihan kohta siihen omaan kotiin! Tänään sain vielä tietää että remontti on aikataulussa, eli kaiken pitäisi olla ok ja päästään muuttamaan ajallaan. Jei!

   Lupaan että väkerrän sisustuspostauksen kun kaikki on saatu paikalleen! 😀

 3. Mä olen ihan kotihiiri. Saa nähdä koska meille tulee putkiremppa, ei ollut vielä viiden vuoden suunnitelmassa, mutta eiköhän sekin kohta ole siellä. Sitä ennen kämpässä on vaikka ja mitä tekemistä…

  • Jep, aika äkkiä taloyhtiöt voi ottaa sen suunnitelmiin kun tarpeeksi tulee narinaa. Teidän kämppähän on ihana :O

 4. Viihdyn kotona tosi hyvin ja kotona hengailu on vaan lisääntynyt, kun aloitin bloggaamisen ja kynsijutut ja se aikaa vievin harrastus tapahtuu siis siten himassa. Aina on jotakin kivaa tekemistä 🙂 Mulla on hirvee asuntokuume koska haluaisin lisää tilaa, eli oman harrastushuoneen itselleni 😀 harmi ettei budjetti ja unelma-asunto ihan kohtaa toisiaan vielä…tsemppiä loppurutistukseen!

  • Oi, harrastushuone!! Mäkin haluan!! Mulla on vähän sama ongelma, unelma-asunto ei ihan vastaa budjettia. Se on kovin ikävää.

   Haha muuten, kummasti se kotona oleskelu lisääntyy kun on mieluisa harrastus kotona! 😀

 5. Arvaapa oonko mä sisustanut meidän tulevaa kämppää mielessäni uusiksi jo tuhanteen kertaan! 😀 Ihanaa, kun on remontoitu, uutuuttaan hohtava kämppä <3

  • Ah, rempattu kämppä. Parasta. <3 Mut tässähän on nyt ihan mahtavaa se, että voidaan sisustussuunnitella tarvittaessa yhdessä! :DD YHTEINEN IKEAREISSU!

 6. Haleja, mä ymmärrän yksinäisyyden kaipuutasi. Mun päähajoaa välittömästi, jos en saisi viettää aikaa yksin. Yhdessä on mukava olla, mutta ne yksin-hetket on kyllä ihan parhaita. <3

  • Tiesin että jos joku ymmärtää, niin sinä <3 Kyllä sitä omaa rauhaa alkaa kaivata, ja aika äkkiä. Kestän ilman aika pitkään, mutta kyllä se pidemmän päälle alkaa näkymään kireytenä sun muuna.:/

  • Niin kuulostaa- toivottavasti sitten lopulta näyttääkin! 😀 On kyllä jännä ettei niitä pistorasioita ole enempää- varsinkaan uudemmissa taloissa! Meidän talo nyt on vanha, että sen ymmärtää- mutta uudempia ei.

 7. Tsemppiä! Kuulostaa haastavalta tuo oman tilan puute. Itselleni pieni asuntoni on tullut koko ajan tärkeämmäksi ja ylipäätään kodin merkitys on kasvanut iän myötä. Haaveilen tällä hetkellä hieman suuremmasta asunnosta, mutta rakastan kovasti nykyistäkin kopperoani. Koti <3

  • Kiitos! Haastavaa se kyllä onkin, kun ei ole hetkeäkään omaa rauhaa. Oma koti on aina oma koti. <3 Mäkin haaveilen isommasta, mutta toisaalta toi nykyinen riittää meille vielä vuosia joten ei ole tarvetta vaihtaa. Plus toi asunto tuntuu jotenkin niin omalta, niin meiltä, etten kyllä edes halua.

 8. Huomasin merkinnän olennaisimman, eli poni-mukin. Ihana!
  Tsemppiä remppaan!

  • No mutta se ON olennaista! 😀 Kiitos 🙂

Vastaa