Skip to content

Ilona tässä hei- taas

Hei mussukat! Nyt kun Purkkimafia on jo viikon vanha, ja muuttopölyt on saatu karistettua on aika tehdä pieni esittely. Apinoin röyhkeästi fiksuja kanssabloggaajia, jotka ehtivät tekemään esittelypostauksensa ennen minua. Mokomat saivat hyvän idean, niin pakkohan munkin on! Eikö? Joo? Haluan myös uskotella itselleni että siellä ruudun takana on vanhojen, rakkaiden lukijoideni lisäksi myös muutama uusi naama, joten esittelylle on ihan aihettakin. Eiköstä vaan?

No niin, itse asiaan. Olen Ilona, hei! Hauska tutustua. Olen 26-vuotias (kesällä 27 oh noes), asun Helsingissä ja olen loppusuoralla tekstiilisuunnittelijan opinnoissani. Kun valmistun, on ammattinimikkeeni kovin yleispätevältä kuulostava ”muotoilija”. Olen naimisissa lukiorakkauteni kanssa, ja yhteiseloa tulee maaliskuun puolessavälissä täyteen kymmenen vuotta. Avioliitossa on ehtinyt vierähtää jo yli kaksi onnellista vuotta. Sekä minä että mieheni olemme taidealalla, ja tapasimme kuvataidelukiossa (Torkkeli 4ever). Rakkaani on vastuussa kaikista bannereistani (ja muutaman muunkin bannerista köhköh) ja olen mieheni töistä suunnattoman ylpeä. Siitä tulee vielä hyvä graafikko!

Olen nelilapsisen perheen vanhin, ja kanaemo sekä perheelleni että ystävilleni. Huolehdin kaikista ja kaikesta(sen ovat oppineet myös rakkaat mafiasisareni). Olen samaan aikaan seurallinen ja pulppuava suupaltti sekä introvertti vetäytyjä. Kun innostun, minua ei saa hiljaiseksi millään- ja toisaalta, kun haluan olla yksin, minusta ei saa mitään irti. Innostun täysillä, ja kun jotain teen, teen sen satasella. Olen aika jokotai-ihminen, tunteeni ja tekemiseni jäävät harvoin mihinkään keskitilaan. Nautin hiljaisuudesta, läheisten seurasta, hyvästä musiikista, taiteesta ja kosmetiikasta. Rakastan kirjallisuutta,mytologiaa ja historiaa (meinasin lähteä lukemaan taidehistoriaa tai historiaa, näin btw) ja yhdistän nämä rakkauteni myös suunnittelutyöhöni.

esaf_ilona1

Olen myös harras neuloja, ja bravuurini on patenttineule. Rakastan yksinkertaisia ja kekseliäitä neulospintoja, ja yhdistelen mielelläni erikoisiakin materiaaleja toisiinsa. Koko pakan heittää sekaisin mieheltäni peräisin oleva palava rakkaus videopeleihin ja elokuviin, joka tuo ihan tervetullutta kontrastia muuten kovin tasaiseen settiin. Olen harras Tolkien-fani, ja kuulun siihen porukkaan joka lukee LOTRin, Hobitin ja muut kerran vuodessa. Tylypahkalla on aina paikka sydämessäni, Imperiumi on arsesta ja jedit siistejä, Ainoa Oikea Tohtori on nro 10, Sherlock on Benedict, X-menit parhaimmillaan sarjakuvissa, Batman parempi kuin Superman, Elfquestia aloin lukemaan tokalla luokalla ja niin edelleen. Saatan uppoutua videopelin ääreen tuntikausiksi, ja viimeisin aikasyöppö on ollut Dragon Age Inquisition. Olen ehtinyt pelaamaan mokoman läpi kokonaan jo kahdesti, molempiin läpipeluukertoihin meni se plusmiinus sata tuntia per kerta. Tällä hetkellä kesken on kaksi pidemmälle pelattua hahmoa sekä kaksi vasta aloitettua. Voisin väittää että tykkään kyseisestä pelistä. Paljon.

Blogin aloitin melkein kaksi vuotta sitten seurailtuani pidempään sekä suomalaisia että ulkomaisia kosmetiikkablogeja. Ajatus blogin aloittamisesta kyti mielessäni pitkään, ja kun vihdoin päätin että KYLLÄ, MINÄKIN HALUAN TEHDÄ TÄTÄ muhittelin koko blogin ideaa nimestä lähtien mielessäni piiiiiiitkään. Pohdin ystävieni kanssa nimeä lähes syntisen kauan- halusin että se olisi oma, tuntuisi hyvältä, ja kuvastaisi minua. Halusin että nimestä selviää että joo, tää taitaa olla kosmeblogi, mutta siinä olisi silti samalla jotain outoa. Vähän nörttiä. Palasin nimeä varten Tolkienin ääreen, ja lopulta nimi iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Balrog, ei mikään suosikkiotukseni mutta kuitenkin ihan supersiisti keksintö, johon viitataan myös lausahduksella ”shadow and flame”. Eyeshadow and flame. Tanssin pientä riemuntanssia nimen keksiessäni, enkä ole katunut sitä päivääkään. Nimi on niin minua kuin voi olla! Olkoonkin ettei se meinaa aina taipua suomalaiseen suuhun, ja blogista kertoessa nimen saa yleensä sanoa pariin kertaan. Blogin alkuajoilla bloggasin niinkin nerokkaalla salanimellä kuin Iluna. Iluna on oikeastaan vanha lempinimeni, josta on kiittäminen rakkaan ystäväni pientä poikaa. Ilona ei alkuun ihan taipunut pienen suussa, joten olin Iluna. Samoja ongelmia oli pikkuveljelläni kauan, kauan sitten-hän tosin kutsui minua Ylonaksi.

esaf_ilona

Mainitsin jo alussa, että olen aika jokotai-tyyppiä. Kun siis aloitin bloggaamisen, aloitin sen TÄYSILLÄ. Tarkoitan sitä sanan jokaisessa merkityksessä- parhaimmillaan puskin ulos kuusi postausta per päivä. Tahti hiljeni onneksi vähitellen, ja vähitellen päästiin yksi postaus per päivä- tahtiin. Viime syksynä oli hiukan hiljaisempaa ihan puhtaan väsymyksen ja orastavan masennuksen takia, joista mainitsin blogissa jo aikaisemmin. (olen päätynyt höpisemään itsestäni ennenkin, täällä ja täällä) Nyt ollaan onneksi jo kirkkaammilla vesillä, ja tahti on alkanut palailla entiselleen. Se tuntuu itsestänikin hyvältä ja kovin oikealta, koska blogi heijastaa aika hyvin omaa oloani- kun täällä sujuu kaikki, sujuu kaikki muukin.

Blogin sisältö on pysynyt alkuajoista asti aika samana. Meikkejä, meikkejä, meikkejä, ja tuotearvosteluja. Satunnaiset höpinäpostaukset ovat nekin tulleet jäädäkseen, koska pidän niistä itse suunnattomasti. Välillä mukana on myös kynsijuttuja- alkuun niitä oli enemmän, nyt vähemmän. Syynä se etteivät kynteni ole ollenkaan niin kuvauskelpoisessa kunnossa kuin aikaisemmin. Kynnet itsessään ovat ihan buenot, mutta kynsinauhat… Ai apua. Alkuvaiheilla tungin mukaan myös satunnaisia asukuvia, mutta ne saivat jäädä tyylini tylsistyessä entisestään. En painota blogissani erityisesti sele-tai markettipuolta, vaan tasapainoilen aika onnellisesti niiden välissä. Mukana on satunnaisesti myös luonnonkosmetiikkaa sekä indiesettiä (indiesettiä oli alkuun enemmän, nyt vähemmän- ja se harmittaa. Siinä olisi petrattavaa). Jaksan vouhkata omista suosikeistani loputtomiin, ja blogissa onkin paljon intoilua uusista tuotteista sekä ihanista löydöistä. Suhtudun lapsen riemulla kaikkeen uuteen ja ihanaan, ja olen kovin tyytyväinen jos se välittyy myös ruudun toiselle puolelle. Monesti vouhkaamistani asioista ei kuulu pitkään aikaan mitään- syynä on yleensä se että olen innostunut jostain muusta, tai aikaa ei ole vain ollut. En tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta sen voisin luvata että pitäisin huolen siitä että esittelisin blogissani kaikki aarteet joista olen viime syksystä lähtien vouhkannut. Sitä tavaraa nimittäin on paljon, ja ne kaikki ovat ihania.

esaf_ilona_

Tällainen minä olen. Paljon jätän vielä kertomatta, koska paljon haluan pitää ihan vaan itselläni. Paljon jaan kuitenkin myös teidän kanssanne, ja sen teen enemmän kuin mielelläni- niin teen myös ihan tosielämässä kun tapaan uusia ihmisiä. Päästän harvat ihan oikeasti lähelle, mutta haluan olla kaikille avoin ja lämmin. Myös teille. <3

Kiitos kaikille jotka seurasivat mukana bloggerista Purkkimafiaan, ja tervetuloa teille jotka olette tänne vasta löytäneet! Toivottavasti tykkäätte, toivottavasti on kivaa- koska mulla ainakin on.

PS. Jos näette, tulkaa moikkaamaan! Mun perusilme on sanalla sanoen NYRPEÄ (resting bitch face kuvaa täydellisesti mua) mutta oon oikeasti kovin mukava. 😀 Eli jos näette mut haahuilemassa esim. MACin pisteellä (se on valitettavan yleistä) tulkaa nykimään hihasta! Etsitään teille jotain kivaa!

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista, Bloglovinista ja Blogilistalta!

45 Comments

 1. Täällä ainakin yksi melkoisem uusi lukija, ehdin liittyä joukkoon just ennen purkkimafiaan muuttoa 🙂 ihastuin sun blogiin heti! itse pidin pari vuotta sitten lifestyleblogia, joka sittemin jäi. Nykyään tekis niin mieli pistää pystyyn kosmetiikkablogi, rakkaus meikkaamiseen kun on herännyt, mietin vaan, että mistä lukijat 😀 ilman niitä kun ei bloggaus ole oikein mitään

  • Hahaa, ihan mahtavaa kuulla, kiitos! ^^ <3 Hei, blogi pystyyn vaan- lukijoita kyllä tulee, kun homma lähtee käyntiin. 😀

 2. Ylona iiiihhihiiihiiiiii 😀

  Telepatiaa! Melkein samaan aikaan puskettiin ulos esittelypostaukset, reilusti myöhässä tietysti ;D

  • MUODIKKAASTI myöhässä! 😀 Hahaa, katoin kans et nyt ollaan oltu aika samoilla aaltopituuksilla. 😀 Se on kato se kahvi…

 3. Joo, minä olen suht uusi lukija, ehdin mestoille ennen Purkkimafiaa, mutta aikalailla juuri ja juuri! Siksi tämä oli kivaa luettavaa. Kivaa myös siksi, että voin samaistua useisiin juttuihin aivan täysillä. Ja nyt huudan, sori. LOTR! BENEDICT! JOKO-TAI! HISTORIA! MYTOLOGIA! Nerds unite. Ja blogisi nimen alaviitteen hiffasin melko nopsasti. Ja sitten ajattelin Gandalfia. Ja sitten saatoin itkeä. (Plus, resting bitch face, niin tuttu ”ongelma”.. ;D)

  Anteeksi maanisuus, se jatkuu blogini ulkopuolella joskus liikaa.

  http://mennentullen.blogspot.fi/

  • En käsitä miten en ollut sun lukija!! No, nyt oon, hahaa. Kehtaanko myöntää että tirautin pienen kyyneleen nörttisiskon löytämisen takia? Kehtaan. NERDS UNITE. Olet muuten ENSIMMÄINEN IKINÄ joka on tajunnut blogin nimen ihan ite! Papukaijamerkki siitä! 😀 Gandalf <3

   Ihanaa että olet mukana. <3

 4. 27 oh noes….voi sua 😀 hei mulle tulee kesällä 39, että siinä sulle oh noes 😀 😀

  Tämä oli kiva lukea <3 🙂

  • Hahahaa, oh noes! 😀 Ihana kuulla että oli kiva lukea, tätä oli kovin kiva kirjoittaa <3

 5. Voi että miten kiva postaus! Ihana lukea sinusta vähän enemmän 🙂
  Ja voin kyllä sanoa, että tavatessani sinut mielikuvani sinusta muuttui entisestään positiivisempaan suuntaan :)♥ Olen ihana 🙂

  • Itse olet ihana! <3 Ja heh, kiva kuulla että mielikuva vaan parani- se on aina tavoite 😀

 6. Ja siis ihan saletisti kirjoitin äsken väärin, _olet_ ihana piti laittaa x)

 7. Musta ei irti pääse vaikka kuinka yrittäisit muuttaa paikasta toiseen 😀 <3
  Ja saamaa kun Jonna tolle sun 27 oh noes:lle. Oma luku on ihan kaikkee muuta :DD

  • JES! <3 Se on hyvä kuulla ^^

 8. <3 <3 <3

  Sen verran kyllä lisäisin tuohon vikaan lauseeseen, kun menette nykimään Ilonaa siellä MAC-pisteellä niin varatkaa paksu lompakko, saattaa löytyä PALJON kaikkea ihanaa! xx Niin ja aikaa. 😉

  • <3 <3 <3 itelles! <3

   Hahhaaa joo, lompakosta kannattaa löytyä katetta jos multa kysyy MAC-vinkkejä-mä kun en osaa lopettaa..

 9. Oi ihana postaus, ihana tutustua sinuun! Toivottavasti jossain kohtaa törmäillään ihan livenäkin! <3

  • Kiitos, ihana Pirkko! Odotan hartaasti että vielä törmätään-koska se nyt on kertakaikkisen välttämätöntä! Koen suunnatonta hengenheimolaisuutta tässä!

 10. Oot ihana! <3
  Ps. Nyt haluun sanoa sua Ylonaksi 😀

  • Niin säkin! <3 Kannatan ehdottomasti Ylonan käyttöönottoa :DD

 11. Moi Ilona! 🙂

  Iluna on kyllä yks nerokkaimmista salanimistä, joita Ilona voi käyttää. :,D

  • Moi Linda! <3

   Hahaa, se on! 😀 Olen todellinen kettu! 😀

  • Ihana Elisa! <3 Kymppi 4ever!!!!

 12. ai kato joo, se esittelypostaus….:D hupsistaheijakkaa, ehkä munkin pitäis vääntää samanmoinen! Tää oli hyvä!

  • Pitäisi! Kyllä! Mä ainakin haluan lukea! 😀

 13. Ihana Ilona <3 Tolkienit luettuna ja leffat katottuna useampaan kertaan ja silti en tajunnut tota bloginimeä. Tosin en kyllä sitä ole sen kummemmin ajatellutkaan, mutta olishan mun pitänyt arvata, kun sut tuntee 😀

  • Ihana Mari <3 No niinpä, kyllähän se olis pitänyt arvata. Mistä muusta mä nimen repisin? 😀

 14. Voi, ihana esittely! Mahtavaa, että muutkin meikkaa JA pelaa pleikkaa JA on ylpeitä siitä!

  P.S. Mä en kehtaa enää mennä sinne M.A.Cin pisteelle, mua varmaan luullaan kohta myymälävarkaaks, kun pyörin siellä vähän väliä hipsuttelemassa kaikkea.

  • Hihii, kiitos! Ja KYLLÄ, se on mahtavaa! Ja siitä sietääkin olla ylpeä!!

   Hahaa, en oo sitten ainoa. Ihme ettei mua hätistellä sieltä aika ajoin pois, siihen tahtiin luikin siellä niiden ympärillä…

 15. Olet ihana! Kiva kun on muitakin geek – kauneussiskoja. HP, LOTR, DW jne, mutta vielä Elfquest! Kukaan tuttuni ei ole ikinä kuullutkaan siitä. Olen nyt aika täpinöissäni. Tekisi vetäytyä syvälle nörttimaailmaani, mutta koulujutut odottavat.

  • Sinäkin! <3 Ja JES, joku joka tajuaa Elfquestin päälle!!! Kukaan, KUKAAN ei yleensä tiedä sitä! 😀 Mäkin olen täpinöissäni. Taidan mennä lukemaan parisen kappaletta tuota sarjakuva-aarretta, ihan vain tämän löydön kunniaksi.

 16. Kiva oli tutustua suhun paremmin! Moni asia tuli mulle uutena 🙂 Mä ainakin kuulisin mieluusti sun vinkkejä MAC-pisteellä! 😉 Tosin varmaan täytyisi varata ulkomaanmatkan suuruinen budjetti, niinkuin Jonna jo vähän vihjaisi 😀

  PS. Sun mieskö kaikkien noiden upeiden bannereiden takana on? Hei WAU!

  • Mä annan kovin mielelläni vinkkejä MAC-pisteellä! 😀 Se tosin voi olla tuhoisaa seuralaisen lompakolle, mut enihuu… 😀

   Jep, mun miehenihän se! 🙂 Kovin olen tuosta partasuusta ylpeä!

 17. Psst, vähän on kyllä ikävä niitä indiemeikkipostauksia :). Olin niiin innoissani kun aloitit bloggaamisen niillä meikaten, kun Suomessa ei tosiaan montaa niihin keskittyvää blogia ole/ollut. Mutta se on erittäin ymmärrettävää, että innostukset vaihtelee, niin ne tekee itsellänikin.

  • KIITOS että sanoit tuon ääneen! 🙂 Oon kaipaillut niitä itsekkin aika-ajoin, mutta ne jäävät aina vähän jalkoihin. Otan ihan asiakseni korjata tilannetta- oon kuitenkin ostanut muutamia uutuuksia pariltakin merkiltä, mutta niiden käyttöönotto on jäänyt. 😀

 18. Tämän ja kaksi linkkaamaasi postausta luettuani tunnen äärimäisen suurta sielujen sympatiaa sun kanssa 😀 Sellainen, että tähän tyyppiin täytyy tutustua paremmin 🙂 Harmi, ettei ehditty silloin sun pikkujouluissa puhella. Mutta tuleehan noita miittejä vielä 🙂 (Joo, hymiöitä on ihan v-tusti, mutta Liisa on käskenyt mun käyttää niitä enemmän)

  • Hii, ihana kuulla! <3 Oli kyllä harmi ettei ehditty pikkiksissä jutella, mutta miittejä ja tilaisuuksia tulee vielä! No hätä! (hymiöt on jees :B)

 19. Heh hauska tavata toinen Elfquestin lukija, kohtalaisen harvoin tulee vastaan 😀 Ala-asteella aloin lukemaan sarjaa hartaasti kaveriporukan kanssa. Jokainen valitsi mieleisensä hahmon. Itse olin Leetah ja bestis luonnollisesti Illanhämy. Luin nyt kun ilmestyi nuo pokkarit uudestaan kaikki ja jotain olen lukenut myös englanniksi. Paljon tuntuisi olevan materiaalia joka on aika vaikeasti saatavilla Suomesta.

  • Jep, aika harvinaista porukkaa ollaan! 😀 Mä luin joskus vuonna nakki ekan kirjan suomeksi, ja sitten siirryin suosiolla lukemaan sarjaa englanniksi. Elfquestin sivuilla on koko saaga luettavissa sähköisessä muodossa, ihan ilmaiseksi-kannattaa kurkata! Paljon helpompaa kuin silloin aikanaan kun varailin kirjoja pitkin PK-seutua kirjastoihin… Leetah on mun lemppareita! Mut niin on kyllä myös Treestump, Ember, Cutter ja Timmainkin. :B

    • Kannattaa! 🙂 Varoituksen sana tosin- sinne jymähtää aika pahasti. Oon viettänyt siellä tuntikausia viimeksi viime viikonloppuna 😀

 20. Piti oikein tarkistaa et kommentoinko mä tähän jo mutta vissiin en:D Tää oli kiva:)

  • 😀 Eipä se haittaa jos olisit kommentoinutkin jo! 😀 Kiva että oli kiva 🙂

Vastaa