Skip to content

IDUN Minerals-ensikosketus ja meikki

IDUN Minerals oli pitkään minulle täysin tuntematon merkki. Olin lukenut siitä muutamasta blogista, mutta siihen tietoni rajoittuikin. Tiesin että merkin pakkaukset ovat kauniita, ja meikkipohja ilmeisesti hyvä-siinäpä tietoni lyhykäisyydessään sitten olikin. Sitten joku päässäni napsahti, (napsahdus saattoi olla älynväläys, jonka myötä tajusin että merkin nimihän tulee skandinaaviselta jumalattarelta) ja innostuin ottamaan selvää merkistä, sen historiasta, taustasta ja tuotteista ylipäätään. 

Ja minähän selvitin. Google lauloi, päädyin merkin suomenkielisille sivuille ja aloin ahmia sisääni tietoa. Ensimmäiseksi selvisi että IDUN Minerals on ruotsalainen, täysin puhtailla mineraalimeikeillä itseään markkinoiva merkki. IDUNin tuotteista on poistettu nikkeli, kromi ja mikro- organismit. Perustuotteissa ei ole talkkia, öljyä, silikonia, hajusteita, vismuttia eikä säilöntäaineita. Tuotteet ovat orgaanisia ja vedettömiä. Näillä spekseillä tuotteet ovat siis varsin hellävaraisia ja iholle armollisia. 

IDUNin tuotteiden takana on tutkija, apteekkari ja ihoekspertti Marie Lodén. Pakkausten taideteosten takana taas on italialainen taiteilija Patrizia Gucci. Merkin inspiraationa toiminut Idun-jumalatar taas on lyhyesti kerrottuna viikinkiaikainen nuoruuden jumalatar, jonka kultaiset omenat turvasivat jumalten pitkän iän ja ikuisen nuoruuden. Olen rrrrrrrakastanut historiaa ja mytologiaa ihan pienestä saakka, ja erityisesti skandinaaviset myytit ja jumaltarut ovat aina olleet lähellä sydäntäni. IDUN innostikin minua suunnattomasti, sillä meikit+jumaltarut=parhautta. Kirjoittelen Idun-jumalattaresta tarkemmin erillisiin tuotearvosteluihin jos sitä kaivataan, ettei mene koko postaus muinaismytologian läpikäyntiin. Haluaisitteko kuitenkin kuulla lisää Idunista? Idunin koko olemus ja ideologia on sisäistetty todella kauniisti ja oivaltavasti IDUNin tuotteisiin ja koko yleishenkeen, ja kauniit pakkaukset vain korostavat Idunin henkeä entisestään.

Tällä pienellä pohjustuksella päästäänkin itse tuotteisiin. Tekemäni taustatyön perusteella olin riemuissani kun sain valita testattavaksi muutaman IDUN-tuotteen. Okei, ”riemuissani” on ehkä hiukan vähättelevä sana. Innoissani olin joka tapauksessa. Olin kuullut IDUNin meikkivoiteesta paljon hyvää, joten se oli ensimmäinen asia jonka pyysin testattavakseni. Sen lisäksi pyysin kokeiluun myös Hallon-poskipunan sekä Lejongapp-luomiväripaletin. 
IMG_5403
Meikkivoiteesta pyysin itselleni sävyn Jorunn, joka on vaalein saatavilla oleva sävy. Jorunn on ihan oikeasti VAALEA, kalmotason vaalea. Olin varma etten olisi kesällä saanut väriä kasvoilleni, mutta niin siinä vain pääsi käymään. Kevyesti päivettyneet (normi-ihmiselle edelleen kalpeat) kasvot kuitenkin sopeutuivat Jorunniin hyvin, ja oikein ja kevyesti levitettynä hiukan vaaleaa sävyä ei edes huomaa. Meikkivoidetta on todella helppo kerrostaa, ja se peittää jo pienellä määrällä. Iho pysyy kiillottomana, mutta meikkivoide jättää iholle kauniin kuullon. Hohdon. No, tiedätte kyllä. Ei täysmatta pinta, muttei kiiltäväkään. Jälki on todella kaunista, enkä ole saanut samanlaista millään muulla tuotteella!


IMG_5411
Kaikki IDUNin poskipunasävyt näyttivät ihanilta, joten päädyin intuitiolla Halloniin. Hallon on superpigmenttinen ja todella helppo arkisävy, jonka levityksessä piti aluksi olla tarkkana ettei väriä tullut liikaa. Jälki on kaunista, luonnollista ja pienen harjoittelun jälkeen myös kevyttä. 


IMG_5423
Kokeilemistani tuotteista suurimman vaikutuksen teki kuitenkin Lejongapp-paletti. Värit ovat käsittämättömän laadukkaita, ja jopa vaaleassa sävyssä on pigmenttiä pienen kaupungin tarpeisiin. Lejongappin vaalea sävy on ensimmäinen vaalea luomiväri, joka peittää tarvittaessa vaikka mustan rajauksenkin. Haluan tämän vaalean isona, erillisenä nappina-ihan loistava sävy!


IMG_5417
Poskipuniin on muuten painettu Idunin omena-aivan ihastuttava pieni yksityiskohta!


IMG_5431
Tässä vielä vilauksena Lejongappin sävyt. Kolme sävyistä on kevyesti hohtavia mattasävyjä, ja yksi, oikea alanurkka, on kimmeltävä glittersävy. Rrrrrrrrrakastan kylmäsävyisiä paletteja, ja tämä on kuin toteenkäynyt haaveuni. Lejongappilla on tehty arkimeikki jos toinenkin, ja tullaan varmasti tekemään jatkossakin. Vasemman ylänurkan vihreään taittava vaaleanruskea on kokoelmassani oikeasti uniikki sävy, ja se vaatii jo paljon. Lisäksi se on tasan yhtä hyvälaatuinen kuin vaaleakin sävy. 

Käyn jokaisen tuotteen vielä erillisessä postauksessa läpi, jotta kaikki käydään varmasti kunnolla läpi. Nyt kuitenkin esittelen IDUN-tuotteilla tehdyn kaupunkireissumeikin viime sunnuntailta ja jatkan tuotteiden ihastelua itsekseni. Pakko myöntää että vaikken hirmuisesti kiinnitä huomiota tuotteiden INCI-listoihin, IDUNin tuotteiden äärimmäisen lyhyet incit lämmittävät sydäntä. 

Meikin pääosassa oli jo hehkuttamani vaalea sävy, jota on oikeastaan ihan koko luomella. Varjostuksena se ihastuttava glittersävy, ja häivytysvärinä se kaunis vaalea. Ah, tykkäsin tästä kovasti.


IMG_5839
IMG_5848
Meikkipohjan tein Jorunnilla, ja poskille sudin Hallonia. Huulille valitsin Inglotin mattakynän sen kestävyyden ja ihastuttavan syksyisen värin takia. 


IMG_5854
IMG_5859
Onko IDUN teille merkkinä tuttu? Mistä tuotteesta haluaisitte kuulla ensimmäiseksi? 


IDUN Mineralsin jälleenmyyjät löydät täältä!

-UDEPP
-IDUN Minerals Lejongapp saatu
-IsaDora Flashing Volume mascara saatu
-Zuii Organic Eyebrow Definer Coco saatu 

-Lumene brow wax

Kasvot/Face:

-IDUN Minerals Foundation Jorunn saatu

-IDUN Minerals Blush Hallon saatu

Huulet/Lips:

-Inglot Lip Pencil 34

14 Comments

 1. Oooh! No alkoi kyllä kiinnostamaan, taruolentoja, historiaa, meikkejä! YEES. I’m in. *hyppää mukaan Idun-junaan*

  • Tervetuloa mukaan, matka on pitkä ja miellyttävä!

 2. Mä olen jo pitkän aikaa himoinnut erityisesti noita luomiväripaletteja ja paria muutakin juttua haluaisin ehdottomasti kokeilla. Harmi vaan, että en ole sattunut eksymään vielä puolivahingossa mihinkään jälleenmyyntipaikkaan. Täytyy ehkä vartavasten käydä. 🙂

  • Nää luomivärit on mun mielestä ihan parasta koko merkiltä! Jotenkin ihan mahtavia! Mäkään en oo törmännyt näihin vielä missään- taidan ottaa missioksi etsiä. Keskustassa kuitenkin on useampi paikka joka näitä myy ^^

 3. Kauniita noi pakkaukset

  • Iih, niin on! ^^ Sellaisia jotka jättää mielellään esille!

 4. No on toki tuttu ja meikkivoide on lempparini. <3

  • Se onkin ihan parasta <3 Sun blogissa mä oon näihin tainnut ihan ensimmäisenä törmätä! 😀

 5. Myy Myy

  Olen Idunista blogeista lueskellut, mutta siinä on jotain, jonka takia merkki ei herätä mitään mielenkiintoa. Tämä on suht harvinaista, mutta en ole onnistunut keksimään mistä se johtuu. 🙂

  • Kaikki ei vaan voi innostaa! Voisi olla vähän vaarallista jos kaikki innostaisi ihan täysillä 😀

 6. Jee, tää juttu tuli just hyvään väliin kun voitin setin Idunia Kissiksen arvonnasta! 🙂 Ihanaa, että olet tykännyt.

  • Jee, mahtavaa! ^^ Oon todella tykännyt, nää on aivan ihania. Kiva kuulla mitä mieltä sä olet näistä!

Vastaa