Skip to content

Harmaan hiusvärin ylläpito

Palataanpa parin viikon takaiseen hiusvärin muutokseen vielä hetkeksi! Hiusvärin täysmuodonmuutos vaati luonnollisesti tuotearsenaalin päivitystä, sillä harmaan hiusvärin ylläpito on aikamoista välineurheilua. Olin pyytänyt blogikollegoilta vinkkejä tuotteiden suhteen ja lähtenyt niiden kautta kartoittamaan tuotetarpeitani. Fudgen shampoota suosittelivat about kaikki, joten se oli aika pakollinen hankinta. Muilta osin lähdin kokoamaan tuotearsenaalia puhtaasti oman mielenkiintoni pohjalta. Pyysin muutamia mielenkiintoisempia juttuja kokeiluun, ja olen ehtinyt testailla ja vertailla niitä nyt muutaman viikon!

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_1

Ostamani Fudgen shampoon lisäksi pääsin kokeilemaan kahta muutakin shampoota. KC:n Color Mask Shampoo sävyssä Platinum ja Schwarzkopf Professionalin BC Excellium -sarjan Silver White shampoo olivat mainioita verrokkeja Fudgelle!

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_2

Mulla on siis ihan aktiivikäytössä kaikki nämä kolme shampoota. Jep, kaikki. Nää on kaikki mun mielestä hyviä ja tekee vähän erilaisen lopputuloksen. Näiden välillä vaihtelemalla olen saanut pidettyä hiusvärini just sellaisena kuin haluan, eli suht vaaleana ja ihan hitusen lämpöisenä harmaana. Keskeistä näissä kaikissa kolmessa on hellävaraisuus ja värin ylläpito! Jokainen näistä sopii päivittäiseen käyttöön, ja jättää hiukan erivahvuisen sävyn hiuksiin. Oon käyttänyt näitä aika säännöllisesti vuorotellen, sillä pesen hiukseni yleensä joko joka päivä tai joka toinen päivä. Jos hiuksissani on enemmän muotoilutuotteita, saatan joutua vaahdottamaan kahdesti ja silloin olen saattanut vaihtaa välissä shampoota. For science.

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_3

Ylläolevassa kuvassa näkyvä Fudge on näistä selkeästi se voimakaspigmenttisin. Tämän kanssa on aivan ehdottomasti käytettävä hanskoja, ettei kädet jää sinisiksi. Myös kaikki väriä helposti itseensä imevät pinnat kannattaa suojata! Shampoon voi jättää vaikuttamaan hiuksiin noin viideksi minuutiksi, mutta itse olen pitänyt sitä yleensä päässä vain parisen minuuttia. Sen verran että ehdin vaahdottaa kaiken huolella ja tasaisesti. Olen käyttänyt Fudgea aika huoletta ilman sen suurempaa pelkoa turhasta sinisyydestä, sillä se vain sopii tähän harmaaseen! Ihan blondina pysyttelevien kannattaa olla varovaisempia.

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_4

KC Professionalin Color Mask Shampoo on väriltään tosi ärtsy, mutta lopputulos on paljon miedompi ja luonnollisempi. Käyttämäni Platinum -sävy on erityisesti vaaleille ja harmaille hiuksille sopiva. Myös Platinum ylläpitää harmaata ja viileää sävyä, mutta sen kanssa ei tarvitse huolehtia sinisyydestä niin kuin Fudgen kanssa. Color Mask Shampoo lisää kiiltoa ja vahvistaa hiusta-siitä plussa! Saan tällä ihan natisevan puhtaat hiukset, joten joku hoitoaine tai naamio on tän jälkeen ihan must. Color Mask Shampoon voi jättää hiuksiin Fudgea pidemmäksi aikaa, jopa 10 minuutiksi! En ole ihan niin pitkään jaksanut seisoskella suihkussa, mutta ajattelin testata tuon kymmenen minuutin pätkän lähipäivinä.

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_5

Schwarzkopf Professional BC Excellium -sarjan Silver White Shampoo on kehitelty ihan erityisesti valkoisille tai harmaille hiuksille. Ymmärsin tuotteen kuvauksesta että tää olisi tarkoitettu luonnostaan harmaantuneille hiuksille, mutta hyvin tämä on toiminut tälleen keinotekoisesti harmaantuneellakin! Silver White tuntuu mun mielestä kaikkein hellävaraisimmalta ja lempeimmältä näistä kolmesta, mutta se jättää silti kivasti viileää sävyä hiuksiin. Shampoo sisältää hiuspohjaa aktivoivaa Q10:ä ja mustahelmiuutetta. Tässä on kaikista lyhyin vaikutusaika, vain pari minuuttia!

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_6

Sävyttäviä hiusnaamioita mulla on ollut käytössä vain kaksi, mutta nää on olleet aika täydellisiä. KC Professionalin Color Maskit oli mulle jo ennestään tuttuja, joten tiesin mitä odottaa (no laatua). Olen sekoitellut näitä kahta toisiinsa ja muihin sävyttömiin naamioihin, ja jälki on ollut tosi kivaa! Tykkään kokeilla ja leikkiä kemistiä, joten mulle sopii mainiosti se että saan itse miksailla ja kokeilla. KC:n Color Maskit paitsi sävyttää hiuksia, myös rakennepaikkaa ja korjaa hiuksia ja jättää ne pehmeiksi ja siloisiksi.

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_7

Platinum on näistä kahdesta se vaaleampi. Tätä olen käyttänyt välillä ihan yksinäänkin pituuksiin. Platinum on shampooversionsa tavoin erityisen hyvä vaaleille ja harmaille hiuksille. Platinum ei ole näistä kaikista värjäävimmästä päästä, mutta olen käyttänyt silti ihan varmuuden vuoksi hanskoja.

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_8

Graphite on sitten se tummempi yksilö, joka sopii joko viileän ruskeille tai tummaharmaille hiuksille. Mua kehoitettiin olemaan tän kanssa varovainen ettei tulisi vahingossa vihreää, mutta mä lähinnä virnistin innoissani ajatukselle. Don’t mind if I do ja silleen! Ei kuitenkaan tullut vihreää, tuli nättiä ja hiukan tummempaa harmaata. Olen laittanut noin kerran viikossa Graphitea ihan yksinään kuivien hiusten tyveen, jotta toi tummempi tyvi pysyy ihan kunnolla tummana. Olen antanut Graphiten olla rauhassa ainakin viitisen minuuttia, sotkenut seuraavan satsin Platinumia ja Graphitea ja levittänyt sen sitten pituuksiin. Tällä on tullut mun mielestä tosi nättiä jälkeä!

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_9

Sävyttävien naamioiden lisäksi mulla on ollut käytössä kaksi ihan sävytöntä mutta tosi kosteuttavaa ja hoitavaa hoitoainetta. Olen sekoitellut sävyttäviä naamioita näiden kanssa tai laittanut ihan pelkästään näitä. Oon ottanut mun hiusten hoidon ja kosteutuksen tän värjäyksen jälkeen tosi vakavasti, ja pidän huolen siitä että käytän joka kerta vähintään jompaa kumpaa näistä jos en laita mitään naamiota.  Silver White -sarjan tehohoito sisältää samaa Q10:ä ja mustahelmiuutetta kuin sarjan shampoo, joten se ravitsee myös hiuspohjaa. Oonkin antanut tän muhia aika rauhassa, sillä mun hiuspohja on ollut jo pitkään tosi kuiva.

Revlonin Style Masters -sarjan Smooth Conditioner taas tehokosteuttaa ja hoitaa hiusta. Hoitoaine lupaa vähentää pörröisyyttä ja kaksihaaraisia ja vielä vahvistaa hiusta. Tästä Smooth Conditionerista oon tykännyt ihan erityisen paljon, sillä se tuntuu tekevän tosi hyvää mun hiuksille! Tähän oon lisännyt usein ihan vähän Graphitea tuomaan sävyä. Niiden kahden yhdistelmä tuntuu ihan taivaallisen hyvältä hiuksissa!

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_10

Tuttujen pesu-ja hoitotuotteiden lisäksi mulla on ollut käytössä pari täsmäasetta harmaille hiuksille. Schwarzkopf Professionalin BC Excellium SilverWhite -sarjaan kuuluvat sävyttävät suihkeet on nousseet mun ihan ehdottomiksi suosikeiksi! Näistä on ollut todella iso apu varsinkin hiusten pituuksien sävyn hallinnassa.  Sävyjä on kaksi, Steel Spray ja Silver Spray.

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_11

Steel Spray nousi näistä kahdesta mun suosikiksi, sillä sillä saa OIKEASTI harmaata jälkeä. Kissis on kirjoittanut tästä jo aikaisemmin, ja allekirjoitan kyllä true granny-väitteen ihan satasella. Tää on hyvä! Kannattaa muuten kattoa ettei suihki tätä kamalalla innolla esim. valkoisen oven edessä, suattaapi olla ovessa muutama väriläikkä sen jälkeen. Olen saanut siivota meidän kylppäriä aika antaumuksella parin innokkaan suihkintasession jälkeen. Tuote suihkutetaan siis pyyhekuiviin hiuksiin mahdollisimman tasaisesti ja harjataan läpi!

ESAF_HARMAAT_HIUKSET_12

Silver Spray on siis näistä kahdesta suihkeesta se miedompi versio. Käyttötapa on sama kuin Steel Sprayssa, jälki vaan on kevyempää. Silver Spraylla saa hiuksiin kyllä viileää sävyä, mutta ei samalla tavalla harmaata kuin Steel Sprayssa. Molemmat kuitenkin taittavat hiuksesta pois keltaista sävyä!

Että sellainen tuotekavalkadi! Onko mukana jotain teidän suosikkeja? Jos teillä on jotain muita hyväksi todettuja harmaan hiuksen tuotteita niin otan tosi mielelläni vinkkejä vastaan-tää väri on herättänyt mussa ihan uudenlaisen kokeilunhalun! 😀 Minna kirjoitti justiinsa Maria Nilan hopeatuotesarjasta, ja se on seuraavaksi mun kokeilulistalla.

Fudgen shampoo ostettu, muut tuotteet saatu blogin kautta. 

2 Comments

  1. Voi mua niin kiehtoo ajatus harmaista hiuksista! Mua vaan jo etukäteen hirvittää juurikin se sävyn ylläpitäminen; välillä jo pelkästään näiden vaaleiden kutrien hoitaminen saa aikaiseksi harmaita hiuksia ja tuskanhikeä.. ;D<3

    • ilona ilona

      Hahaa, mulla oli sama asenne piiiitkään! 😀 Kyllä tässä ylläpidossa on oma hommansa, mutta siihen tottui onneksi aika äkkiä. 😀 Ei kaduta kyllä yhtään!

Vastaa