Skip to content

Haaste:näin käsittelen kuviani

Sain Sonialta haasteen,johon tartuin innolla. Säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!

2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.
3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?
4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Kiitos haasteesta,Sonia! Tämä on oikeasti kiva tehdä! Ihan aikuisten oikeesti kiva tehdä! 

Kuvat otan Canon 600D-kameralla,ja rajaan ja tarvittaessa muokkaan ne Photoshopilla ja Camera Raw:lla. (rawr,hehe) Camera Raw on Photoshopin liitännäinen,ja sillä muokataan RAW-tiedostomuodossa olevia kuvia. Blogiin tulevat kuvat kuvaan lähes poikkeuksetta RAW-muodossa,sillä kuvien muokkaus Camera Raw:lla on huomattavasti nopeampaa kuin Photoshopilla. Photoshopilla lisään yleensä kuviin vain Eyeshadow and flame-tekstin,kaiken muun teen Camera Raw:lla.

Ennen kuvien ottamista säädän luonnollisesti valkotasapainon ja ISO:n tilanteeseen sopivaksi. Yritän kuvata mahdollisimman pienellä ISO:lla jotta kuvista ei tulisi rakeisia-välillä joudun tosin joustamaan tavoitteistani.

No niin,lähdetäänpäs katsomaan miten homma käytännössä menee!

Alkuperäinen,vielä muokkaamaton kuva avattuna Camera Raw:ssa

Aloitan rajaamalla kuvan.

Säädän valoisuutta hiukan,ja lisään tarpeen tullen Selkeyttä. (VIHAAN suomennettua Photaria,selkeys=clarity englanninkielisessä versiossa)

Kun tarvittavat säädöt on tehty Camera Raw:ssa,avaan kuvan Photoshopilla. 

…Ja lisään Eyeshadow and flame-tekstin.

Tadaa,valmis kuva!

 Käyn saman läpi vielä tuotekuvalle-se käy läpi saman myllyn,mutta tuotekuvassa muutos on ehkä hiukan selkeämpi.

Alkuperäinen,vielä muokkaamaton kuva Camera Raw:ssa

Aloitetaan jälleen kuvan rajaamisella

Seuraavaksi säädän hiukan kuvan värien lämpötilaa,valoisuutta sekä selkeyttä.

Tämän jälkeen avaan kuvan jälleen Photoshopiin

…Ja lisään Eyeshadow and flame-tekstin.

Tadaa,valmis kuva!

Voisin periaatteessa julkaista kuvani ilman edelläkäytyä käsittelyä,mutta pidän itse siitä että kuvat ovat viimeisteltyjä ja huoliteltuja. 

Suurimpana haasteena pidän kotini valaistusta. Edellä näkyvät kuvat on kuvattu ikkunan luona luonnonvalossa,ja niihin olen varsin tyytyväinen. Haaste kasvaa heti kun kuvat on otettava sähkövalossa. Pelkäänkin siis talviaikaa-lähinnä siksi,että mahdollisuus kuvata luonnonvalossa on naurettavan pieni. Kehittelenkin siis jatkuvasti erilaisia ideoita,jotta saisin kuvien laadun pysymään mahdollisimman hyvänä myös talviaikaan. 
Jaa viisi muuta bloggaajaa piti haastaa mukaan? Hähä,enpäs haasta. Halukkaat voivat tarttua omin päin haasteeseen! Tehkää tää,oli kivaa!

Tai kertokaa edes kommenteissa,miten te käsittelette kuvianne?

2 Comments

  1. Sulla on kyllä tosi hyvät kuvat jo ennen käsittelyä. Mulla on surkea pokkarikamera ja pimeä kämppä ja tällä yhdistelmällä on todella vaikea saada edes kohtalaisia kuvia. Varsinkaan meikkikuvia ei saa millään hyviksi ja siksi harvoin niitä mun blogissa näkyykään.
    Itse käsittelen suht vähän kuitenkin kuvia, rajaan ja suoristan ja vähän säädän kirkkautta, kontrastia ja värikylläisyyttä yleensä.
    Pitäis saada uus kamera, mutta ei oo oikein varaa laittaa sellaista summaa rahaa nyt mihinkään.

    • Yritän kanssa pitää sen käsittelyn minimissä,eli enemmän siistin kuin oikeasti käsittelen. Paljosta saan kyllä kiittää kameraa! Plus sitä että mulla on hyvä ikkuna jonka edessä kuvata 😀

Vastaa