Skip to content

Hää/juhlameikkitutorial nro 3 – Värikäs hää/juhlameikki+Pixie Epoxyn käyttö

On vihdoin aika julkaista kolmas hää/juhlameikkitutorial! Aikaisemmissa tutorialeissa on näkynyt neutraali ja yksinkertainen meikki sekä tummempi ja vahvempi smoky-meikki. Nyt esiteltävä värikäs meikki on helppo toteuttaa erilaisilla väreillä ja sävyillä ja siten säädellä sen intensiteettiä ja näkyvyyttä. Tässä käyttämäni värit ovat kesäisiä ja raikkaita,ja tämä meikki onkin nähty aikaisemmin Moonlight butterfly-postauksessa! 

Häämeikkihän on tavallisesti hyvin luonnollinen ja neutraali,ja sillä yritetään korostaa morsiamen parhaita puolia. Perusmorsian ei halua olla alttarilla liian meikatun näköinen,ja suurin osa (kuten myös minä itse,tosin lähinnä siksi että se sopi asun tyyliin paremmin) päätyy käyttämään turvallisia ruskean,valkoisen ja nuden sävyjä. Monelle kuitenkin sopisi edes pieni sipaus väriä,ja yhä rohkeampia häämeikkejä näkeekin onneksi jatkuvasti! 

Tämän tutorialin meikin voisi aivan hyvin toteuttaa rohkeammalle syysmorsiamelle kultaisen,punaisen,oranssin ja ruskean eri sävyillä,tai talvimorsiamelle sinisillä,hopealla,mustalla ja valkoisella.

Aloitetaanpa sitten!

Tässä tutorialissa näkyy hyvin myös tapani käyttää Pixie Epoxya. Levitän käyttämäni värit AINA normaalisti ensin UDEPP:n päälle ja häivytän siinä vaiheessa värit huolella. Tämän jälkeen lisään Pixie Epoxyn niille alueille joihin haluan lisää intensiteettiä,ja toistan sitten värien levityksen.
Paljas silmä ilman mitään meikkiä,kulmakarvat nypitty ja siistitty

Levitä luomelle pohjustus ja peitä tummat silmänaluset (silmänalusia ei ole pakko hoitaa nyt,itse teen sen tottumuksesta)

Häivytä ja levitä huolellisesti!

Aloita lisäämällä vaalein väri (tässä kultainen ISTAAAIGWTAE) luomen sisänurkkaan sekä ylä-että alaluomelle.

Seuraavaksi ylä-ja alaluomelle levitetään kaksi hyvin lähellä toisiaan olevaa sävyä-ensin vaaleampi (Ethreal Éire) ja sitten tummempi (Enchanting Otters)

Viimeisenä levitetään varjostusväri,tässä kirkas sininen Tardis. Tässä vaiheessa meikin reunat kannattaa häivytellä huolellisesti!

Pixie Epoxya tarvitaan todella vähän. Tämä määrä riittää hyvin molempien silmien liikkuvalle luomelle.

Taputtelen Pixie Epoxyn luomelle varovasti sormella,ja annan sen olla muutaman sekunnin.

Aloitetaan jälleen vaaleimmasta sävystä,ja taputellaan se samaan kohtaan,tällä kertaa vain Pixie Epoxyn päälle. Jatketaan samalla tavalla ensin vaaleammalla ja sitten tummemmalla vihreällä.

Lopuksi taputellaan paikalleen varjostusväri. Kuten näkyy,Tardis on Pixie Epoxyn ansiosta intensiivisempi liikkuvalla luomella,mutta aiemmin tehtyjen häivytysten ansiosta ei näkyvää rajaa tule. 

Ennen ripsiväriä laitan kulmat ojennukseen-voit käyttää kulmakynää tai puuterimaista kulmaväriä-luomivärikin käy. Kiinnitä kulmat vahalla tai geelillä!

Lisää lopuksi ripsiväri. Itse en käytä irtoripsiä,mutta niitä käyttävät voivat ne tähän lisätä-ne tuovat meikkiin näyttävyyttä!

Tässä näkyy kuinka Pixie Epoxy tuo värien kimalluksen esille. Ilman sitä värit ovat kauniita mutta mattamaisempia. 

Tällä tekniikalla olen toteuttanut myös Seath the Scaleless-meikin sekä useita muita Dark Souls-teemalla tehtyjä meikkejä jotka voi nähdä täältä. Käytettyjen värien määrää säätelemällä meikistä tulee aina hiukan eri näköinen-tässä olen käyttänyt neljää väriä,osassa kolmea,osassa viittä. 

Tutorialiin valitsin tämän meikin koska värit ovat selkeästi erottuvia,ja tekovaiheet selvempiä. Värejä arkaileva voi käyttää samaa tekniikkaa mutta vaaleampia ja hennompia värejä. Tavallisten luomivärien kanssa Pixie Epoxy-vaiheen voi jättää pois,ja levittää värit normaalisti. 

On syytä muistaa että oikean pohjustuksen kanssa silmämeikki pysyy huomattavasti paremmin-siksi käytänkin Pixie Epoxyn kanssa AINA UDEPP:tä. Sen kanssa ei silmämeikkini ole ollut koskaan kärsineen näköinen,vaikka meikki olisi ollut kasvoilla kellon ympäri tai pidempäänkin! 

Mitä piditte tutorialista? Onko siitä teille hyötyä? 🙂

4 Comments

  1. Aivan ihana täydellinen opastus tuon meikin tekoon! Kiitos, näistä on aina apua.

    • Kiva kuulla että näistä on hyötyä! 😀

  2. Myy Myy

    Kätevä vinkki! Ehkä Pixie Epoxy on vihdoin pakko hankkia.. 🙂

    • Kannattaa,on se vaan niin hyvä!

Vastaa