Skip to content

Guerlain L’Homme Ideal

Myönnän heti alkuun olevani ihan järjettömän nirso tuoksujen suhteen. Pidän vain tietyntyyppisistä (voimakkaista muttei raskaista, mausteisista muttei liian, makeista muttei ällöistä, kyllä te tiedätte) tuoksuista, enkä kelpuuta muunlaisia lähelleni. En itselleni enkä miehelleni. Meillä on mieheni kanssa aika samankaltainen maku tuoksujen suhteen (tai sitten olen saanut ympäripuhuttua raukan menemään oman makuni mukaan. Mene ja tiedä) ja hyväksytämmekin uudet tuoksut aina toisillamme. Kumppani kun on oman itsensä lisäksi usein se joka sitä uutta tuoksua saa haistella enemmän kuin tarpeeksi. En siis halua miehelleni sellaista tuoksua josta en pidä, eikä hän vastaavasti minulle sellaista mistä hän ei tykkää. Tästä esimerkkinä klassinen Opium-tuoksu jonka sain lahjaksi, ja josta mieheni sai välittömästi migreenin. Tuoksu lähti kiertoon. Uusi Black Opium oli onneksi, ONNEKSI miehen mieleen, mutta palataan siihen myöhemmin. NYT puhutaan miesten tuoksusta. 

Guerlain lanseerasi jo kesällä uuden, tuoksunero Thierry Wasserin kehittämän L’Homme Ideal-miestentuoksun. Tuoksu lanseerattiin maailmalla näyttävästi, ja se keikkui heti julkaisun jälkeen eurooppalaisten tavaratalojen myydyimmät-listoilla. Syksyllä uutuustuoksu saatiin tänne koto-Suomeenkin, ja pääsin suureksi riemukseni muutaman muun bloggaajan kanssa tutustumaan tuoksuun ja syksyn meikkiuutuuksiin Guerlainin kansainvälisen meikkitaiteilijan José Luis Yvén johdolla. 
IMG_5995
Olin ehtinyt saada varaslähdön L’Homme Ideal-tuoksuun ihanan Guerlainin Sofien ansiosta. Olin iltatilaisuutta edeltävänä perjantaina Sophien meikattavana, ja sain mukaani pienen näytteen uutuustuoksusta. Rakastuin siihen välittömästi- en ollut ikinä haistanut mitään vastaavaa miestentuoksujen osalta. En ole miesten sitrustuoksujen ystävä, enkä myöskään pidä liian mausteisista tai makeista tuoksuista miehillä. Niissä pitää olla sitä jotain. Ja ai että, L’Homme Idealissa sitä jotain oli enemmän kuin monissa muissa tuoksuissa yhteensä. Nuuhkin koko meikkihetken ajan tuota jumalaista tuoksua ahnaasti, ja kotona haistatin (ehhehheh) tuoksun sekä miehelläni että hänen BFF:llään. Molemmat herrat olivat välittömästi myytyjä. Rakkaani ystävä totesi kyseessä olevan paras tuoksu ikinä, ja oli ilo kertoa että tuoksu tulisi myyntiin heti viikonlopun jälkeen. BFF marssi ostamaan tuoksun heti kun se tuli myyntiin, ja olin suunnitellut tekeväni saman myös miehelleni-hän ei enää ikinä tuoksuisi miltään muulta kuin tältä. 


IMG_5983
Guerlainin tapahtuman goodiebagista paljastui kuitenkin sekä L’Homme Ideal-tuoksu että deodoranttispray. En koe saavani suunnattomia määriä tavaraa blogin kautta, mutta oli silti todellinen ilo viedä kerrankin sille kotona odottelevalle ja meikkien keskellä seesteisesti asuvalle partasuullekin jotain, varsinkin kun tiesin että tämä tuoksu olisi hänellekin mieleinen. L’Homme Ideal onkin ollut jokapäiväisessä käytössä siitä saakka kun se meille kotiutui, ja sekä minä että mieheni pidämme tuoksusta edelleen suunnattomasti. 

IMG_5989
L’Homme Ideal on pakattu mitä kauneimpaan ja yksinkertaiseen pulloon. Taisin tilaisuudessa mainitakkin että kelpuuttaisin samanlaisessa pullossa myös oman tuoksuni- jos jotain lisäisin, niin nyt kromin väriset reunat voisivat olla kultaiset. Tällaisenakin kyllä kelpaisi- rrrrakastan juuri tällaista selkeää ja linjakasta designia pienillä, yksinkertaisilla yksityiskohdilla. Mies oli samaa mieltä, ja pullon design saikin häneltä kovasti kehuja. Korkin design tulee muuten miesten rannekellojen säätönipukasta-siitä pienestä siellä sivussa. Just siitä. 


IMG_5997
Itse tuoksu on juuri sopivassa suhteessa mausteinen, makea ja sitruksinen. Onko sitruksinen sana? Sovitaan että on. Ehkei ole. Annetaan olla ja jatketaan. Tuoksussa on yhdistetty useita kovin selkeitä tuoksunuotteja, jotka sulautuvat yhdeksi huumaavan ihastuttavaksi tuoksuksi. Itse pidän erityisesti tuoksusta löytyvästä puusta, nahasta, vaniljasta ja appelsiininkukasta. Alkutuoksusta löytyy useampia sitrustuoksuja, kuten mandariinia ja jo mainittua appelsiininkukkaa. Mausteisuutta tuo rosmariini, ja pientä hauskaa tvistiä hiukan karvas manteli. Makeutta tuo itselleni kovin mieluinen vanilja, ja maskuliinisuutta erityisesti metsäinen puu ja nahka. En yleensä viitsi erotella mieluisista tuoksuista niiden ainesosia, mutta L’Homme Idealista ne löytyvät yllättävän helposti. Kun tuoksu on ollut iholla jonkin aikaa, alkavat eri ainesosat erottua selvästi. Ei missään nimessä kaoottisesti, vaan lähinnä nerokkaasti. Ne erottuvat ja sulautuvat samaan aikaan yhteen. Tajuaakohan kukaan? Menkää haistelemaan, niin ymmärrätte. 


IMG_6001
Meidän pienen perheen mielipide tästä tuoksusta on ”paras miestentuoksu IKINÄ”. Jos etsit lähipiirisi miehelle hyvää tuoksua joululahjaksi, sekä minä että partasuinen kumppanini suosittelemme lämmöllä harkitsemaan tätä. Kaikkein kevyimpien sporttituoksujen ystävälle L’Homme Ideal ei ehkä sovi, mutta muille uskoisin sen kelpaavan. Tuoksusta löytyy sen verran monia selvästi erilaisia nuotteja, että siinä on kaikille kaikkea. Olen myös huomannut että eri ihmiset haistavat tuoksun selvästi hiukan erilaisena- itse haistan selväsi jo mainitsemani nahkan ja vaniljan (ja mmmmmmm että ne tuoksuvat hyvältä) muut taas havaitsevat selvempänä tuoksun kevyet sitrusnuotit. Tuoksut ovat tietenkin vahvasti makuasioita, ja moni voi olla tästä aivan eri mieltä. Minä olen kuitenkin rakastunut palavasti, ja niin on miehenikin. Muita tuoksuja en aio hänelle enää hankkia, ja sankari on onneksi samaa mieltä. Omalla ideaalimiehelläni on nyt ideaalimiehen tuoksu, miten mahtavaa!
Postauksen tuote saatu blogin kautta. Varsin ylistyspainoitteiset mielipiteet ovat perheemme omia.

4 Comments

  1. Tää taitaa olla edelleen mun miehen käytetyin tuoksu tälläkin hetkellä, joten joku taika tässä on. 😉

    • Aivan ehdottomasti on! 😀 Meillä ei käytetäkkään enää mitään muuta 😀

  2. Mun tarvii mennä tuoksuttaan tämä nyt kyllä kanssa koska täälläkin tykätään sitruksista 😉

    • Toivottavasti kävit nuuskimassa ja tykkäsit! ^^

Vastaa