Skip to content

Guerlain Les Bois de Rose

Guerlainin ihastuttava Les Bois de Rose-paletti on ehtinyt asustella luonani jo kuukauden päivät, ja onkin aika esitellä tuo kaunotar. (Ei vähiten siksi että kotiutin eilen kolme (3) Guerlain-palettia. Kaksi tämänkaltaista nelikkopalettia ja ihanan Jennin innoittamana myös aurinkopuutereita ja luomivärejä sisältävän paletin)

Les Bois de Rose tulee samanlaisessa kultaisessa rasiassa kuin muutkin Guerlainin luomivärinelikot. Nämä uudet rasiat ovat mielestäni todella onnistuneita. Olen omistanut myös vielä 2008 myynnissä olleissa vanhanmallisissa rasioissa olleita tuotteita, ja on tämä vaan niin paljon nätimpi. Jotenkin tyylikkäämpi ja kaikin tavoin parempi. Kaltaiseni tahmatassu saa tietenkin hinkkailla kantta puhtaaksi vähän väliä, mutta se on aika pieni haitta. 

Olen saattanut sanoa tämän ennenkin, mutta pidän suunnattomasti siitä että Guerlainin palettien takapuolelta löytyy pieni värikartta paletin sisältämistä väreistä siinä järjestyksessä kuin missä ne paletissa ovat! Ainakin Chanel noudattaa vastaavaa tapaa-tällaiset pienet yksityiskohdat ovat mielestäni ihania. Nuo pienet värikoodit myös auttavat erottamaan paletit toisistaan jos niitä on päässyt kertymään useampia, kuten allekirjoittaneelle on käynyt.


Paletin nimi, Les Bois de Rose, kääntyy omalla auttavalla ranskallani ruusupuuksi. Pikagooglailun perusteella paletti myös noudattaa esikuvansa värejä varsin kauniisti. Les Bois de Rose ei ole varsinaisesti mikään erityisen kesäinen paletti. Itse miellän tämän enemmän syyspaletiksi murrettujen, hiukan utuisten sävyjen takia, ja sehän sopii minulle. Syksyn murretut sävyt tulevat aina olemaan ehdottomia suosikkejani, ja tunnun välillä sattuvista poikkeuksista huolimatta aina sortumaan niihin. 

Vaikka näen Les Bois de Rosen ensisijaisesti syyspalettina (ah, haaveilen jo paksuista villahuiveista, harmaan, mustan ja vihreän väriyhdistelmästä ja tällä tehdystä meikistä jonka parina on joku ihanasti violettiin taittava huulipuna! Ah! Ai miten niin syksy on lempivuodenaikani?) sopii se mielestäni erinomaisesti myös kesään. Paletin väreillä on helppo tehdä kesäisen raikas juuri ja juuri näkyvissä oleva meikki. Liikaa syksyisyyttä vieroksuvat voivat jättää paletin tummimman sävyn käytön vähemmälle, sillä se on mielestäni juuri se sävy joka tuo paletissa todella esiin syksyvibat. 


Paletista löytyy neljä hiukan hohtavaa sävyä. Kaikista väreistä löytyy runsaasti pigmenttiä, ja ne levittyvät pehmeästi ja samettisesti iholle varisematta. Taattua ja totuttua Guerlain-laatua siis–enää en oikein odota yhtään vähempää. Vähiten shimmeriä on oikean reunan taupessa, eniten vaaleanpunaisessa ja tummassa luumussa. Minkään sävyn shimmer ei kuitenkaan näy iholla liikaa, vaan tuo enemmänkin vain pientä, kaunista lisää meikkiin. Tällä paletilla ei siis voi tehdä glitterövereitä.

Paletin neljää sävyä on helppo yhdistellä toisiinsa. Värit häivyttyvät saumattomasti ja siististi ja pysyvät ainakin omalla pohjustetulla silmäluomellani koko päivän muuttumattomina. Itse olen tehnyt Les Boisilla tähän mennessä vain arkimeikkejä, mutta voisin kuvitella että tällä saa aikaan varsin ihanan smoky-meikin. Se meneekin testattavien listalle! 


Les Bois de Rose kuuluu käsittääkseni Guerlainin perusvalikoimaan. Hintaa sillä on reilu 60 euroa-tarkkaa hintaa en enää muista, mutta yli 60 kuitenkin. Itse ostin tämän ihan normaalihintaisena, ja onneksi ostin- tämä on tällä hetkellä kokoelmistani löytyvistä roosaa, malvaa, luumua ja taupea yhdistelevistä paleteistani paras. Vaikka paletin roosa ja taupe ovatkin vaaleusasteeltaan varsin samankaltaisia, ovat ne kuitenkin niin eri värisiä että ne erottuvat toisistaan hyvin. Vaalea lähes valkoinen roosa ja tumma ruskealla taitettu luumu taas ovat hyvä kontrasti kahdelle muulle värille. Paletin värit ovat hyvä osoitus siitä että aina ei tarvitse lähteä keksimään pyörää uudestaan- riittää että sitä osaa soveltaa oikein. Tämä paletti olisi voinut olla pliisu ilman selkeästi tummaa ja vaaleaa sävyä,  mutta ne tuovat palettiin juuri sopivasti vaihtelua ja eloa. 

Money well spent, sanon minä. Mitä te pidätte Boisista? Jaksatteko innostua tämänkaltaisista sävyistä keskellä ”kesää?”

10 Comments

 1. Nyt se on iskenyt sinuun – Guerlainin palettien ostamishulluus! Valmistaudu köyhtymään! Mä ostin keväällä viisi (5) luomiväripalettia Guerlainilta, ja yhden olen vasta kehdannut esitellä blogissa. 😀 No ei kai, ne ovat jääneet esittelemättä, koska olen kokenut niiden olevan liian keväisiä/talvisia kesään. Tai neljän niistä. Teen niistä ehdottomasti postauksen jossain vaiheessa. Guerlainin luomivärit ovat kyllä ihania, ja tuo sinun palettisi <3 <3 Haluan nähdä kaikki loputkin :O

  • OOO, haluan EHDOTTOMASTI nähdä postauksen sun kaikista paleteista!!!

   Mun pitäisi tehdä joku Guerlainpalettipostaus- mulla kun oli niitä jo valmiiksi niiiin monta. 😀

 2. Eipä yhtään mulle tämä, mutta mä niin nään tässä sun tulevan vakiopaletin!

  • Oikein näet, mä näin nimittäin ihan samaa! Ihan luottokaveri tämä <3

 3. MS MS

  Ihana paletti! Todella käyttökelpoiset sävyt. Mustakin nuo Guerlainin uudistuneet rasiat ovat tyylikkäitä ja kauniita. Jäänkin odottelemaan muiden Guerlain-palettiesi esiintuloa 😉

  • Pitää marssitella loputkin esille tänne blogin puolelle! 😀

   Rasiauudistus oli kyllä niiiin onnistunut. Vaikka siitä on jo hyvän aikaa, niin jaksan edelleen ihmetellä ja riemuita sitä ^^

 4. Kaunis paletti, just sellaiset sävyt, mitä itse jaksan roiskia luomille, kun satun sille päälle. 😉

  • Oo, haluaisin nähdä sulla meikin näillä sävyillä! ^^

 5. Syötävän ihana paletti! Todellakin oon nyt kieli pitkällään, koska Face & Eyes on aivan ihana ja sen vähiten shimmerisen luomivärisävyn koostumus on mahtava ja haluaisin niitä tietysti lisää. Pelkään, että nää sun uutuudet tulevat aiheuttamaan mulle vielä vakavaa hengenahdistusta. ;D

  • Guerlainiin kun on kerran hassahtanut niin poispääsyä ei ole, varo vaan! 😀 Se Face&Eyesin vähäshimmerinen sävy on aika samaa tasoa näiden kanssa-huippua siis!

Vastaa