Skip to content

Fyrinnae Pixie Epoxy

Fyrinnaen Pixie Epoxy on kuuluu HG-listalleni ja vilahtelee lähes jokaisessa postauksessani käytettyjen tuotteiden listalla. Ilman Pixie Epoxya en tee ainuttakaan irtoluomivärein tai pigmentein toteutettua meikkiä. Myös todella,todella hileiset ja glitterpitoiset pressatut luomivärit ovat saaneet uuden elämän Pixie Epoxyn käytön kautta.

Väittäisin Pixie Epoxyn olevan kulttituote-ei samalla tasolla kuin Urban Decayn Eyeshadow primer potion,mutta pienemmän piirin kulttituote joka tapauksessa. Ensimmäisen Pixie Epoxyni tilasin samaan aikaan ensimmäisten Fyrinna-värieni kanssa,sillä tajusin jo swatch-kuvia tutkiessani että värit toistuvat paremmin ja glitterisempiä Pixie Epoxyn kanssa. 
Fyrinnaen sivuilla Pixie Epoxya kuvaillaan seuraavasti:
”The Original! A must-have for shimmery,sparkling shadows! This is not an eye shadow primer, or really a base. It is to keep sparkles on and/or to make shimmery shadows appear glossy : a foiled look without foiling. Originally developed and formulated in 2007,this unique ”glue” is designed to hold the sparkliest, most shimmery eye shadows in place, minimize ”fallout”,and also to easily create a foiled look without foiling. Don’t worry, it’s easily washed off, and while keeps shadows in a water-resistant state,the product itself is water-soluble (no silicons or oils).”

Tuotteen INCI on seuraava:

Ingredients: Glycerin (vegetable derived), Purified Water (Aqua), Acrylamide/Ammonium acrylate copolymer, Propylene Glycol, Polyisobutene, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Silica, Polysorbate 20, Carbomer, Polyaminopropyl Biguanide, Gluconolactone, Sodium Benzoate. Shelf life: 24-30 months on average. A full size tube is enough to last the average user over 1 year.

Kuten Fyrinnaen kuvauksessakin sanotaan,ei Pixie Epoxy ole primer eikä pohjustustuote (vaikka itse sen sellaiseksi välillä luenkin) vaan pikemminkin liima joka pitää luomivärin paikallaan. Pixie Epoxy ei yksinään tee muuta kuin kiinnitä luomivärin-se takaa meikille pitkää pysyvyyttä. Siksi käytänkin sen alla AINA UDEPP:tä,jolloin meikki kestää täydellisenä tarvittaessa vuorokauden ympäri. Pixie Epoxylla tehty meikki kestää sadetta,mutta täyttä Esterin takamuksesta tulevaa tulvaa se ei kestä. Myrskyn sattuessa suosittelen siis suojaamaan silmämeikin,mikäli ulkona olette. 

Pixie Epoxy on pakattu 10ml:n huulikiiltotuubiin,joka sisältää noin 9ml tuotetta. Olen sitä mieltä ettei tuotetta tulisi KOSKAAN käyttää applikaattorilla! Itse pyyhkäisen sillä kevyesti minispaatteliin ja otan siitä tuotetta. Pixie Epoxya tarvitaan meikin tekoon todella,todella vähän-vähemmän kuin UDEPP:ta. Pixie Epoxyni onkin kestänyt lähes jokapäiväisessä käytössä jo melkein vuoden,eikä tuote edelleenkään ole loppumassa-eikä haise tai vaikuta muutenkaan pilallemenneeltä. Pitkäkestoista kamaa,siis. Olen jo tilannut varmuuden vuoksi varaputkilon tilalle ettei jonain aamuna käy niin että Pixie Epoxy onkin loppu ja meikki menisi uusiksi. 

Teen Pixie Epoxyn käytöstä vielä kunnon tutorialin (sen pitkään tekeillä olleen värikkään juhlameikin oheen) mutta ohjeistan tähän pikaisesti sen käytön-tai miten sen itse teen. 

1.Pohjalle UDEPP tai muu vastaava silmämeikinpohjustus
2.Itse levitän tässä vaiheessa käyttämäni luomivärit ja häivytän ne kunnolla,sillä häivyttely ei Pixie Epoxyn kanssa onnistu samalla tavalla. Näin saan pohjan väreilleni ja niiden tarkka levitys Pixie Epoxyn päälle on helpompaa. 
3.Taputtele hyvin pieni määrä Pixie Epoxya luomelle,ja anna sen asettua muutama sekunti
4.Levitä luomiväri siveltimellä taputellen Pixie Epoxyn päälle. Taputtele ja painele,älä tee pitkiä vetoja siveltimellä! 
5.Pixie Epoxylle levitettyä luomiväriä on hankala häivyttää,mutta koska PE on vesiliukoista on pienet virheet helppo korjata kostealla topspuikolla tai vastaavalla.

Paras ohjeeni Pixie Epoxyn käyttöön on harjoittelu. Itselle sopivan tekniikan ja määrän löytämisessä menee hetki,mutta kun se löytyy sulautuu Pixie Epoxy perustuotteeksi muiden joukkoon. Ensimmäiset omat kokeiluni olivat kamalia,mutta nykyään PE:n levitys ja käyttö tapahtuu alle minuutissa eikä vaadi sen suurempia ponnisteluita tai ajatustyötä.

Pixie Epoxy on mielestäni must-tuote jokaiselle joka käyttää irtopigmenttejä tai glitterpitoisia luomivärejä,sillä se tuo niistä aivan uusia piirteitä esiin. Itse en enää meikkaisi ilman tätä ihmeliimaa.

EDIT:

Pixie Epoxya saa vain Fyrinnaen verkkokaupasta,ja hinta on 7dollaria. Fyrinnaen toimitusajat ovat pitkiä,joten siihen on hyvä varautua tilausta tehdessä-tällä hetkellä on hyvä varata tilauksen tekohetkestä toimitukseen noin kuukausi. Tämä aika toki vaihtelee-välillä tilaus lähtee matkaan muutamassa päivässä,välillä voi mennä tuo mainittu kuukausikin.

14 Comments

  • Jänskä on oikea sana! 😀

 1. Jaahas, lisää tuotteita, joita ilmeisesti tarvitsen. Mulla MACin pigmentit toimivat ihan hyvin kyllä pelkän Too Faced Shadow Insurancen avulla, mutta toimisivatkohan ne vielä paremmin tuon PE:n kanssa… hmmm… mitäs sä sanoisit? 🙂

  • Luulen että MACin pigmenteille riittää ihan Too Faced-ainakin jos ei ole kovin glitteristä settiä. Mutta esim. indiemerkkien irtoluomivärit vaatii lähes aina tuon Pixie Epoxyn! Myös Too Facedin The return of sexy-paletin värit oli sen verran hileisiä että olen niiden kanssa käyttänyt PE:tä.

  • Joo, ei oo mitään kovin glitteristä niissä, täytyy postailla niistä niin näet. Kiitos kovasti arviosta! 🙂

 2. Elämä ilman Pixie Epoxya on vaan mahdotonta 😀 Itse käytän laiskana ihan kylmästi vaan aplikaattorilla eikä oo silti pilaantunut mitenkään. Yhden putkilon oon onnistunut jo käyttämään (ois siellä pohjalla vielä vähän ollut, mutta ei niitä enää oikein saanut kaavittua ulos) ja toinen on meneillään.

  • Mua se aplikaattori hirvittää,jotenkin helpompi säheltää sormin 😀 Mutta ah,ilman Pixie Epoxya ei ole elämää 😀

 3. Jahans, että tuollaista superlitkua se sitten on. Kiitokset postauksesta. Vois kuvitella, että PE tuo glitterit ja pigmentit esille myös pressatuista ja hiukan huonolaatuisista luomiväreistä, ei pelkästään irtopigmenteistä.

  Mistä olette ostaneet omanne? Ja laittakaas meille tietämättömille postaus yleensä myös Fyrinnaesta merkkinä.

  • Fyrinnaesta ja muista merkeistä on tulossa omat postauksensa tänhetkisten värien swatchien kera! 😀 PE todella käy ihan minkä värin alle tahansa,oon käyttänyt sitä myös heikkolaatuisempien pressattujen värien kanssa,ja parempaa jälkeä on tullut. Pixie Epoxya saa vain Fyrinnaelta! Tuote itsessään on halpa,mutta toimitusajat ovat pitkät-siihen kannattaa tilausta tehdessä varautua.

 4. Jee, tätä olin odotellut 🙂 Mä olen niin tekemässä uutta aluevaltausta irtopigmentteihin ja indiemeikkeihin, eli varmasti kantsii PE samalla hankkia. Siis heti kun finanssit antaa periksi, tietysti ikävä kyllä.. 😀

  • PE kannattaa ehdottomasti hankkia jos indiemeikkejä aikoo käyttää! 😀

 5. Tämä on ollut jo pitkään tilauslistalla, mutta aina ollut jotenkin huono hetki kun sitä muistaisin tilailla. Fyrinnaekin on ärsyttävästi välillä suljettu. Noh, joku päivä se mulle vielä tulee….. 😉

  • Sitä päivää odotellessa 😀 Ei tämä ainakaan valikoimasta poistu! 😀 Nyt Fyrinnae on taas auki ;D

Vastaa