Skip to content

Edullista, yksinkertaista ja parasta ikinä

Olen aikaisemmin esitellyt Kicksin sivellinputsarin ehdottomana suosikkinani sivellinten pikapuhdistukseen. Nyt on aika esitellä se Thö Putsari, se joka on ollut mukana sivellinten pesussa jo reilut kaksi vuotta. Silloin siis kun on aika pestä siveltimet ihan kunnolla vedellä ja saippualla (ja Sigman sivellinmatolla, sekin on tulossa tänne esittelyyn, ei hätää!). Rakkaat lukijat, saanko esitellä, Le Chat Savon de Marseille, kavereille kissasaippua.

ESAF_MARSEILLE_SOAP_2

Kulutin ihan vastikään ensimmäisen kissasaippuani loppuun, ja se taisi kestää minulla käytössä yli kaksi vuotta. Aika pitkään palasaippualta, eikö? Kissasaippua on ihan perinteinen palaversio marseillesaippuasta, ei sen ihmeempää. Kissasaippua on halpaa kuin saippua (höhhöö, en voinut vastustaa). Jättiköntti saippuaa maksoi meidän lähikaupassa alle 4 euroa, mikä tekee kahdelle vuodelle jaettuna sellaiset rapiat 16 senttiä/kk. Halpaa? Kyllä.

ESAF_MARSEILLE_SOAP_3

Kissasaippua vaahtoaa pehmeästi muttei liikaa. Sen verran kuitenkin että saippuan näkee siveltimissä, ja puhdistumista on helppo seurata. Kissasaippua ei ole rasittanut käytössäni olevia luonnonkarva- tai keinokuitusiveltimiä. eikä se ole heikentänyt sivellinten liimauksia. Eikä muuten jätä siveltimiä natisevan puhtaiksi, vaikka puhdasta tuleekin! Kissasaippuassa ei ole hajusteita eikä väri- tai säilöntäaineita, se on aika iso plussa. Saippuassa on hyvin mieto, saippuamainen haju, joka häviää aika nopeasti eikä jää siveltimiin. Kissasaippua puhdistaa mielestäni parhaiten ihan kaikki meikkisienet ja siveltimet- en ole löytänyt parempaa, vaikka olen kokeillut huomattavasti kalliimpiakin. Tätä en vaihda. Kissasaippua on minulle Se Oikea sivellinsaippua! Ja hei, kissasaippualla pesee hätätilanteessa myös pyykit.

Kissasaippuaa pitäisi löytyä ihan peruskaupoista. Etsin uutta kappaletta Helsingin keskustasta sitä löytämättä, mutta meidän lähikaupasta se lopulta löytyi. Kuten ensimmäinenkin kissasaippuani! Meidän kaupassa kissasaippua oli käsisaippuoiden kanssa samassa hyllyssä, vaikka se on pakkauksessaan eritelty vaatteille. Marseillesaippua on kuitenkin aika lailla sellainen jokapaikan saippua. Kunhan et silmiin pistä tai syö! Kyllä mä olen tällä kätösenikin pessyt.

Onko teillä omaa suosikkia siveltimien pesussa? Jotain tiettyä merkkiä tai erityistä tuotetta?

Löydät minut myös Facebookista, Instagramista ja Bloglovinista

12 Comments

 1. Liisa Liisa

  Löytyy multakin! 🙂

 2. Tee Tee

  Mulla on kans käytössä marseillesaippuaa, taisin ostaa sen kolmisen vuotta sitten ja vielä kolmannes jäljellä. Köntti oli ostettaessa aika iso, mutta pesuväli tahtoo jäädä turhan pitkäksi ^^’

  • Hahaa, se pesuväli meinaa kyllä välillä venyä mullakin. 😀 Onneksi siveltimiä on paljon ja pikaputsari on keksitty :’D Mutta marseille! <3

 3. Mä käytän Kreikasta tuotuja käsintehtyjä oliiviöljysaippuoita, ihan huippuja. Niillä irtoaa kaikki, mutta hellävaraisesti. 🙂

  • OI! Kuulostaa ihan luksusjutuilta, ihanaa! ^^

 4. Tingeling Tingeling

  Minulla on nuo samat. Eli Kicks pikapuhdistukseen ja kissasaippua perusteellisempaan puhdistukseen. Olen kumpaankin tyytyväinen, joten miksipä niitä vaihtamaan.
  Kissasaippua on tosiaan niin monipuolinen, että sitä on hyvä olla aina kaapissa muutoinkin.

  • Jep, miksi turhaan vaihtaa toimivaa! Molemmat on hyviä eikä oo ees hinnalla pilattuja.

 5. Mä pesen siveltimet aina sillä mikä on lähinnä, oli se vaikka shampoo tai kasvojenpuhdistusaine. Ehkä pitäisi harkita tämän ostamista 🙂

  • Kyllähän siihen hommaan käy melkein mikä vaan! 🙂 Viilankantoluvan Petra tykästyi muistaakseni johonkin Garnierin shampooseen juuri sivellinpesussa!

  • Onpa mielenkiintoinen juttu, en tiennyt tosta ollenkaan! Kiitos tarkennuksesta 🙂

Vastaa