Skip to content

Back to school-teemaviikko: Nudemeikki vs. arkismoky

Hiukan alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen tänään verrataan nudemeikkiä ja kevyttä smokya eikä käydä läpi meikkipohjia. Pienten teknisten vaikeuksien (lue:bloggaaja poisti kuvat kameralta ennen kuin oli varmistanut että ne oikeasti on tallennettu ulkoiselle kovalevylle) takia meikkipohjat tulevat vasta loppuviikosta tutorialien kanssa. Meinasin julkaista meikkipohjatekstin ilman kuvia, mutta se oli sellaisenaan sen verran puisevaa luettavaa että kuvaan ihan suosiolla mokomat uudestaan. Onpahan sitten tehty kunnolla.
Jatketaan siis eilen aloitettua pohdiskelevaa linjaa ja verrataan kahden erivahvuisen arkimeikin eroja. Eilen verrattiin meikittömän naaman eroa nudemeikkiin. Vallitseva käsitys oli että pienikin meikki kirkastaa kasvoja ja silmiä huomattavasti, ja tekee hiukan nuutuneen ja väsyneen näköisestä välittömästi virkeämmän ja laitetun. Jo pieni meikki on myös kohteliaisuutta esim. asiakkaita ja muita kanssaihmisiä kohtaan. Kevytkin meikki kohottaa itsetuntoa ja antaa pientä lisäitsevarmuutta.

Nyt verrataan itselleni äärimmäisen tyypillistä arkimeikkiä, kevyttä smokya, kevyeen nudemeikkiin. Kevyt arkismoky menee minulla 20minuutin meikkien kategoriaan. Muutamalla sävyllä tehty meikki on periaatteessa aivan yhtä helppo tehdä kuin kevyt nude, mutta siihen kannattaa panostaa hiukan enemmän. Tummempia sävyjä ei kannata huitoa kiireessä ihan minne tahansa, ja häivytykseen saa kiinnittää huomattavasti enemmän huomiota. Idea ja värien asettelu on kuitenkin periaatteessa sama kuin nudemeikissäkin- keskitumma sävy koko luomelle, vaalein sisänurkkaan ja tumma varjostukseksi. Värien samankaltaisuus nopeuttaa tätäkin meikkiä suunnattomasti. 

Nyt esiteltävässä meikissä on käytetty MACin luomivärejä. Koko luomella on yksi MACin parhaimmista sävyistä, iki-ihana Satin Taupe. Satin Taupe menee smoky-meikeissä vaaleasta sävystä, mutta toimii myös kevyemmässä meikissä hyvin varjostuksena. Sisänurkassa on valoa tuomassa Shroom, ja kulmaluulla Mylar. Varjostuksena on käytetty upeaa, harmahtavaa taupea Soul Serenadea, joka oli kuin tehty Satin Taupen pariksi. 

Utuinen häivytys ja smokyksi vaaleahkot värit pitävät meikin arkikelpoisena. Jos tähän lisäisi rajauksen, olisi se heti huomattavasti juhlavampi. Isoin meikkiä keventävä tekijä on kuitenkin sen pariksi valittu neutraali huulipuna. Dior Addic Extreme sävyssä Silhouette on kevyt, hiukan persikkainen nudepuna joka sopii sisarensa Incogniton tavoin lähes mihin tahansa meikkiin. Itse yhdistin sen tähän nimenomaiseen silmämeikkiin tuomaan muuten kylmäsävyiselle meikille kontrastia ja lämpöä. Tämänkaltaisen meikin teen jos joudun olemaan jollain tavalla esillä, mutta yritän pitää meikkini silti arkisena ja siistinä. Siinä missä nudemeikki on lähes mihin tahansa tilanteeseen sopiva, tämä on jo enemmän haluan tehdä vaikutuksen-meikki. Tämänkaltaisen teen jos olen yhtään epävarma tilanteesta johon olen menossa-joten tällaisen näkisitte varmasti minulla jos olisin nyt aloittamassa opintojani. Ei liian meikattu, mutta laitettu. Työmeikkini noudattaa yleensä tätä kaavaa, värit ja voimakkuus vain vaihtelevat. Kirkkaammalla huulipunalla tämä olisi jo juhlameikki, mutta nudepuna pitää kokonaisuuden hillittynä. Kun meikkejä vertaa, saa eroa etsiä jonkin aikaa. Ainoa näkyvä tekijä on tämänpäiväisen meikin silmien tummuus. Hiukan sumuinen meikki vetää huomiota silmiin ja kasvoihin ylipäätään.

Mitä sanotte, kummasta arkimeikistä pidätte enemmän? Teettekö arkisin kevyitä nudemeikkejä vai jaksatteko panostaa aamuisin hiukan enemmän? Huomenna pidetään välipäivä, ja loppuviikko pyhitetään oikeiden tuotteiden valinnalle ja tutorialeille. Näillä esimerkeillä ja vertailuilla käydään lyhyesti läpi sitä ettei ole yhtä ja oikeaa tapaa tehdä arkimeikki, vaan jokaiselta löytyy omat makunsa ja mieltymyksensä jotka löytyvät yleensä ajan kanssa. Esimerkkien olisi tarkoitus myös innostaa ja antaa ideoita omiin meikkeihin, jos ideat ja ajatus meikistä ylipäätään on kateissa. Yhdellä tekniikalla pärjää värejä vaihtamalla aika pitkälle!


Silmät/Eyes:

-UDEPP
-MAC Shroom
-MAC Mylar 
-MAC Satin Taupe
-MAC Soul Serenade -IsaDora Volume&Curl mascara saatu
-Zuii Organic Eyebrow Definer Coco saatu 
-Lumene brow wax

Kasvot/Face:

-Maybelline Dream Pure BB Light
-Make Up Store Dual Foundation Helsinki
-Chanel Blush Vivacité


Huulet/Lips:

-Dior Addict Extreme Silhouette

8 Comments

 1. Smokey on jees, itsekin käytän sitä enemmän.

  • Hehee, arvasin että oot sitä mieltä! 😀

 2. Mä diggailen nudemeikistä, se on jotenkin raikkaampi. Vaikka toki hyviä ja nätisti toteutettuja molemmat 🙂

  • Kiitos! ^^ Kevyt meikki on kieltämättä aina jotenkin hiukan raikkaampi :B

 3. Minä olen arkena ehdottomasti nudemeikin ystävä, minulle tuo smokey olisi jo ihan liian meikattu ja jotenkin juhlava, ollakseni siinä kotonani esim. töissä. Töihin meikkaan toki aina, mutta pidän kokonaisuuden hyvin neutraalina. Kouluun voisin toki tuon smokeyn tehdä, se on jotenkin ihan eri asia. 😉

 4. Nude vetoaa muhun arkimeikkinä paremmin. Smokey tuntuu itsellä paremmalta iltaan 🙂 Chanelin poskipuna <3!!

 5. Anonymous Anonymous

  Onko sun mielestä siis epäkohteliasta olla meikkaamattomana ihmisten ilmoilla….?

  • Ei. Kuten aiemmassa postauksessa sanoin, oon itse usein liikkeellä ilman meikkiä. Itse kuitenkin koen että omassa työssäni on kohteliasta olla kevyesti meikattu, kun olen asiakkaiden kanssa tekemisissä ja edustan työnantajaani. En kuitenkaan koe sitä epäkohteliaisuut jos itse olen asiakkaana eikä minua palveleva asiakaspalvelija ole meikattu- se on jokaisen oma, henkilökohtainen päätös meikkaako vai ei, se ei ole minun asiani. Kuin myös on jokaisen oma mielipide kokeeko toisen meikkaamisen/meikittömyyden epäkohteliaisuutena. Pahoittelen jos postauksesta on käynyt ilmi että olisin sitä mieltä,postauksen alussa viittasin aiemman postauksen sisältöön ja siihen tulleisiin kommentteihin yleisesti.

Vastaa