Skip to content

Back to school- teemaviikko: Meikkipohja

Kestävä meikkipohja on minkä tahansa meikin perusta, ja se on ainakin omalla kohdallani monen tekijän summa. Yksi tuote voi toisella riittää koko päivän kestävään meikkipohjaan, kun toisella kestävä lopputulos vaatii huiman määrän tuotteita. 

Ennen meikkipohjan tekoa ja tuotteiden valintaa on hyvä pitää mielessä millaista lopputulosta lähdetään hakemaan. Itse esimerkiksi haluan töitä varten peittävämmän mutta silti luonnollisen pohjameikin, kun taas kauppareissulle tai rentoon illanviettoon sopii hyvin kevyempi pohja. Juhlameikkini on yleensä lähes sama kuin arkena, hiukan hartaammin tehtynä tosin.

Itselläni meikkipohja rakentuu toivotusta lopputuloksesta riippumatta aina lähes samalla tavalla. Tuotteet vaihtelevat toivotun jäljen mukaan, mutta periaate on sama. Pohjalle joko ihan kunnon pohjustaja tai saman asian ajava kosteusvoide, sen päälle BB/CC-voide tai meikkivoide joka sitten kiinnitetään meikkipuuterilla tai irtopuuterilla. Tämän idean sain alun perin upean Saaran blogista. En edes yritä selittää tekniikkaa sen tarkemmin, sillä Saara on jo hoitanut homman sen verran hyvin. Täältä löytyy Saaran alkuperäinen juttu-se kannattaa ehdottomasti lukaista läpi! 

Omalle rasvaiselle iholleni edellä mainittu tapa tehdä meikkipohja on se kaikkein kestävin. Toisaalta tiedän että lähipiirissäni on ihmisiä jotka pärjäävät koko päivän kevyellä kerroksella meikkivoidetta, ja täysin ilman puuterointia. Olen kokeillut myös meikinkiinnityssuihkeita, mutta omalla kohdallani niillä ei ole ollut elämää suurempaa vaikutusta.

Monelle mineraalimeikkipohja on ollut ratkaiseva tekijä kestävän pohjan saavuttamisessa. Olen itse kokeillut BareMineralsin ja Lily Lolon meikkipohjia, ja vaikka molemmat ovat mainioita, eivät ne ole omalla ihollani kestäneet sen paremmin kuin mikään muukaan puuterimainen pohja. En silti suostu vielä antamaan periksi mineraalipohjien suhteen- pitää vain löytää se omalle iholleni sopiva!

Näin lämpimillä keleillä olen joutunut keventämään pohjaa vaikka peitettävää olisi, sillä tuntuu hiukan raikkaammalta kun kasvoilla on kevyempi kerros meikkiä. Olen kuitenkin saanut meikin kestämään tekemällä aamulla pohjatyön huolellisesti ja tekemällä päivän mittaan pieniä korjauksia puuteripaperilla ja meikkipuuterilla. 

Käydäänpä sitten läpi ne tuotteet joita käytän pohjameikin teossa eniten. 

Ylläolevasta kuvasta löytyvät eniten käyttämäni tuotteet. Joukossa on muutama pohjustaja, BB-tai CC-voide, meikkivoide sekä meikkipuutereita. Ylläolevia varioimalla saa aikaan varsin monipuolista ja erinäköistä jälkeä. Jokaisen meikin pohjalle tulee kuitenkin aina pohjustaja-yleensä jompi kumpi yllä näkyvistä UnderCoverista tai Facefinitystä. Kaikkein kevyintä jälkeä saa pelkällä pohjustuksella ja Mirabellan mineraalimeikillä. Mirabellan mineraalimeikki on peittävä mutta hiukan kuultava, ja se tuntuu saavan ihon hehkumaan. Mirabella ei kuitenkaan ole ensimmäisenä mielessäni kuumina päivinä, sillä kevyt, terve hehku muuttuu kuumalla helposti ei-toivotuksi kiilloksi näin rasvaisella iholla. Syksymmällä luulen tämän olevan loistotuote tuomaan väsyneelle ja nuutuneelle iholle hiukan valoa ja raikkautta pimeämmillä keleillä. Kiilto-ongelmattomille tämä kävisi varmasti jo nyt! Mikäli olen kaivannut lisäpeittoa Mirabellan kanssa, olen laittanut pohjalle kevyttä bb-tai cc-voidetta. 

Toinen vaihtoehto kevyttä jälkeä haettaessa on ollut toinen kuvan pohjustajista ja kuvasta puuttuva Clarinsin kevyesti sävytetty irtopuuteri. 

Kaikkein käytetyin komboni arkimeikkiä varten on ollut jokin kolmesta Holika Holikan BB-voiteesta kiinnitettynä Make Up Storen Dual Foundationin kanssa. Holika Holikan BB-voiteet ovat todella monipuolisia, ja osa niistä on hyvin peittäviä. Omistan tarjolla olevista voiteista kolme-Essentialin, Clearingin sekä Wateryn. Essential ja Clearing ovat hyvin peittäviä, ja pärjäävätkin siltä osin monelle meikkivoiteelle. Kostealla meikkisienellä jäljestä saa kuitenkin hiukan kevyempää. Watery on näistä kolmesta kevyin, mutta sekin peittää kiitettävästi. Kaikki kolme jättävät ihon hiukan kiiltäväksi, joten kaikkien päälle kannattaa lisätä hiukan puuteria. Itse lisään kaikkien päälle meikkipuuteria, sillä se sekä kiinnittää meikin että tuo lisätystä määrästä riippuen lisäpeittoa meikille. 

Toinen vaihtoehto arkimeikkiin on viime aikoina ollut Biothermin CC-voide. Myös Biothermin CC saa yleensä parikseen meikkipuuterin. Kun ihoni on hyvässä kunnossa, on värillinen, kevyt irtopuuterikin riittänyt. 

Kun jaksan keskittyä aamulla meikkipohjaan hiukan enemmän, käytän bb-tai cc-voiteen sijasta ihan kunnon meikkivoidetta. Arkena en kuitenkaan parita meikkivoidetta meikkipuuterin kanssa, vaan kevyt kerros irtopuuteria riittää yleensä viimeistelemään meikkivoiteella tehdyn pohjan. Lancomen Miracle air de teint kuivuu niin mattapintaiseksi että puuteri on sille lähinnä varotoimenpide!
Juhlameikkipohjani on kahteen ensimmäiseen verrattuna hiukan vahvempi. Haluan toki pohjan olevan luonnollinen, mutta sen on myös peitettävä kaikki virheet ja oltava aivan erityisen kestävä. Kuten muissakin esimerkeissä, pohjameikki aloitetaan pohjustustuotteesta. Juhlameikkiä edeltävinä päivinä kiinnitän kuitenkin myös erityistä huomiota ihonhoitoon perusrutiinien lisäksi. Kuorin ihon ajoissa, jotta se olisi mahdollisimman kirkas ja puhdas juhlapäivänä. Jos iho on hyvässä kunnossa, tarvitaan meikkiä huomattavasti vähemmän. Puhdasta ihoa ei kannata peittää liialla meikillä! Itselläni on kuitenkin lähes aina peitettävää, joten sotamaski on yleensä tiedossa juhlapäivänä. Aiemmin mainitun pohjustajan päälle tulee juhlameikkiä tehdessä jokin useista meikkivoiteistani-suosituimpia kuitenkin ovat olleet IsaDoran Wake Up Make Up ja Lancomen Miracle Air De Teint. Miracle Air de Teint on ihana, mattapinnan jättävä ja keveydestään huolimatta varsin peittävä. Miracle Air de Teint on kuitekin sen verran matta että se saattaa korostaa kuivaihoisilla ihon kuivimpia kohtia. Wake Up Make Up taas sopii ihan kaikille. Meikkipuuterin kanssa iho on juuri sopivan tasainen ja siisti, ja Wake Up Make Up kirkastaa ja raikastaa väsynyttä ihoa. Myös nämä meikkivoiteet levitän meikkisienellä. Olen tullut siihen tulokseen että omalle iholleni mikä tahansa nestemäinen meikkipohja levittyy parhaiten meikkisienellä. Töpöttelytekniikka tuntuu buffaavan meikkipohjan ihoon lähes täydellisesti. 

Meikkivoiteen päälle tulee juhlameikissä jo aiemmin mainittu meikkipuuteri-viime aikoina yleensä Make Up Storen Dual Foundation.  Dual Foundation viimeistelee meikin, tuo siihen lisäpeittävyyttä ja kiinnittää kokonaisuuden paikalleen. 

Vaikka poskipuna ja varjostus periaatteessa luetaan osaksi pohjameikkiä, en silti lisää niitä tähän. Itselleni ne ovat pohjameikin ekstratuotteita (joita kyllä käytän päivittäin) mutta sellaisia joita ilman voisin aivan hyvin silti tehdä pohjameikin. Poskipunat ja varjostukset hoidetaan siis omassa postauksessaan. 

Lopuksi vielä muutama esimerkki tässä esitellyistä meikkipohjistani! Alla on kolme meikkiä, joista löytyy niin arkimeikkiä kuin spessuversiotakin. Jokainen näistä on esitelty jo aikaisemmin blogissa, mutta koin niiden toimivan silti hyvänä esimerkkinä myös tässä.

  Oma ratkaisuni kestävään meikkipohjaan on siis kerrostus ja useamman tuotteen käyttö. Näin olen tähän saakka saanut meikkini kestämään ja pysymään hyvänä.

Millä te takaatte oman pohjameikkinne kestävyyden? Kertokaa ihmeessä! Jaksan uskoa että oikeita tekotapoja on yhtä paljon kuin tekijöitä, ja jokaisella on omat luottotuotteensa- ja tekniikkansa. Olisi todella kiinnostavaa kuulla myös teidän kokemuksianne, tämä kun oli pääasiassa postaus omista kokemuksistani!


Osa postauksen tuotteista saatu blogin kautta.

6 Comments

 1. Miten UPEA meikki toi värikäs onkaan!? ♥

  Mac-postaus ja smoothieresepti:
  daisy-beconfident.blogspot.fi

  • Kiitos! 🙂 Tuo värikäs oli mun vappuiloittelua 😀

 2. Anonymous Anonymous

  Kaunis meikkipohja sulla tuossa eka kuvassa. Mitä tuotteita olet käyttänyt? 🙂

  Minulla on melko rasvoittuva iho, enkä ole varmaan ikinä saanut meikkipohjaani täysin kestäväksi. Joka tapauksessa aloitan meikkamisen näin kesällä laittamalla Too facedin primerin kasvojen pesun jälkeen. Siihen sitten Lumenen BB-voidetta (käytössä aina kesällä) ja kiinnitys Idun mineralsin irtopuuterilla tai Guerlainin helmillä. Silmänalusille peiteainetta (Sensai tai Dior). Tuossapa oikeastaan on mun meikkipohja. Toki lisäilen sitten muut meikit (silmämeikki, poskipuna, korostustuote, aurinkopuuteri).

  Syksyllä otan käyttöön BB-voiteen tilalle Lumenen CC-voiteen ja Jane Iredalen kiinteän mineraalipohjan (en siis käytä näitä yhtä aikaa). Haluaisin kyllä käyttää enemmän mineraaleja, mutta tuntuu, että noilla Lumenen CC- ja BB-voiteilla saan kauniimpaa jälkeä. Kaiken lisäksi noiden voiteiden käyttö on nopeampaa kuin mineraalipohjan.

  • Kiitos! 🙂 Siinä on ollut pohjana Biothermin Skin best CC ja Sensain irtopuuteri! 🙂 Tarkka tuotelista löytyy tuolta ->http://eyeshadowandflame.blogspot.fi/2014/04/lotd-stroke-of-midnight-warm.html

   Mineraalipohjan käyttö vaatii kieltämättä hiukan lisäaikaa! BB-ja CC-voiteiden levitys on paljon helpompaa ja vaivattomampaa. Itse en olekaan kokeillut Idunin meikkejä- pitääkin laittaa muistiin, olen kuullut niistä niin paljon hyvää!

 3. Kiinnostava postaus, kiitos 🙂 Ja aivan superkuulas ihosi on tuossa ensimmäisessä kuvassa <3

  • Kiitos! ^^ Olin unohtanut että Skin Bestillä saa noin nättiä jälkeä :’D Pitää ottaa se taas käyttöön :B

Vastaa