Skip to content

Back to school-teemaviikko: Ei meikkiä vs. nudemeikki

 Aika polkaista Back to school-teemaviikko käyntiin! Tämän viikon aikana käydään läpi arkimeikin kulmakiviä. Luvassa on omia suosikkimeikkipohjiani, puutereita, poskipunia, ripsivärejä-aika lailla kaikkea. Lisäksi olen väkertänyt useamman tutorialin, joissa käydään läpi 10minuutin meikki, 20minuutin meikki ja 30minuutin meikki. 30 minuuttia on se aika jonka itse käytän arkena meikkiini, mutta tiedän että aika harva jaksaa loppujen lopuksi uhrata niin paljon aikaansa arkiaamuina. Loppujen lopuksi aika vähä riittää, eikä sen suurempaa kikkailua yleensä tarvita.

Ennen kuin käydään läpi itse meikki, pohditaan hiukan syitä sen tekemiselle. Itsehän meikkaan arkenakin vain ja ainoastaan siksi että pidän siitä. Meikkaaminen on kivaa, ja luo aamuun tiettyä tunnelmaa. Se on miellyttävä ja rauhoittava rutiini, ja oikeastaan ainoa hetki koko päivänä joka on pelkästään minua varten. Saan keskittyä itseeni, asennoitua päivään ja tehdä itselleni jotain kivaa ja samalla tekee minusta itsevarmemman. Vaikka kasvoilla olisi vain kevyt nudemeikki, koen silti olevani valmiimpi päivän haasteita varten-ja samalla koen että otan työ/koulukaverit huomioon. En lähtisi töihin tai kouluun yöpaidassa, miksi siis menisin silmät täynnä unihiekkaa ja kuolajäljet poskilla?

 Ei sillä, ettenkö voisi lähteä ulos ilman meikkiä-teen niin todella usein. En kuitenkaan muista että olisin kovin usein ollut töissä tai koulussa ilman meikkiä. Se ei tarkoita että olisin aina täydessä sotatällingissä, päinvastoin. En saanut koskaan mitään erityistä kannustusta meikkaamiseen, en kotoa enkä mistään muualta. Innostus syttyi aika lailla itsestään, ja kasvoi vuosien mukana. Yläaste-ja lukioaikana ja vielä muutama vuosi niiden jälkeenkin arkimeikki tarkoitti minulle pääasiassa yksinkertaista meikkipohjaa (meikkipuuteri, silloin yleensä Cliniquen), rajausta (minulla oli vuosikaudet AINA kissarajaus), ripsiväriä ja jotain huulimeikkiä. Ehkä kulmavahaa. Kulmakarvojani nypin lähinnä keskeltä ettei YKK iskisi (paitsi yläasteen alussa, kun höyläsin jostain aivan järjettämästä syystä kulmakarvojen ulkoreunan kokonaan pois. En käsitä, en ymmärrä, enkä oikeastaan edes halua-olen vain kiitollinen siitä että kulmani kasvoivat ennalleen), hiukan tarkempi muotoilu on tullut kuvioihin mukaan vasta viime vuosina. Taidot ja innostus ovat kasvaneet vuosien mukana, ja ajattelen nyt meikkaamisesta aivan eri tavalla kuin joskus vuonna 2004 kun aloitin lukion.

Tällä pitkällä ja poukkoilevalla pohjustuksella yritän nyt sanoa, että se meikkaaminen koulua tai töitä varten ei ole mikään pakko. Se, että itse teen niin, johtuu puhtaasti siitä että itse haluan. Kouluun ei mennä esittelemään sitä meikkiä, mutta tiedän hyvin että kevytkin meikki nostaa itsetuntoa huimasti ja tuntuu kovin suojaavalta ja turvalliselta. Itse muistan käyttäneeni sitä suojakuorena yläasteella, ja hyvin toimi. En kuitenkaan silloinkaan meikannut ketään muuta kuin itseäni varten. Tajusikohan joku pointin? Toivottavasti. 

Nyt sitten tähän postaukseen ja sen tarkoitukseen. Kuten otsikosta voi päätellä, tänään verrataan meikitöntä naamaa nudemeikkiin. Sanoin jo aiemmin että kevytkin nudemeikki tekee olostani heti huolitellumman ja itsevarmemman, ja tällä on tarkoitus demonstroida sen voimaa. Tämä kuuluu 10 minuutin meikki-kategoriaan, ja on yleensä luottovalintani kun olen erehdyksessä torkuttanut vähän liian pitkään ja nukkunut siksi pommiin. Tämänkaltainen meikki on usein valintani myös silloin kun haluan käyttää arkena oikein, oikein vahvaa huulimeikkiä. 

Katsotaanpas allekirjoittaneen meikitöntä naamaa. Silmistä näkee että valvottu on, iholta löytyy aika kiitettävästi peitettävää ja olemus on muutenkin hiukan nuutunut. Periaatteessa ok, kyllä näin voisi ulos lähteä. 


Lähdetään kuitenkin kirkastamaan koko kasvojen yleisilmettä silmistä. Pikameikki ei vaadi paljoa- tässä on laitettu pohjustus, pyyhkäisty silmiin sormella kolmea eri luomiväriä (sisänurkkaan Coastal Scentsin Revealed-paletin helmiäisvaaleaa, keskiruskeaa mattaa koko luomelle ja tummaa mattaa luomivakoon) ja häivytetty kaikki yhteen muutamalla siveltimenvedolla. Vaaleat, toisiaan lähellä olevat sävyt tuovat silmiin väriä, mutta ovat silti helppoja levittää ja häivyttää. Helmiäisvaalea tuo sisänurkkaan valoa ja kirkastaa silmiä. 

Lisäksi on laitettu ripsiväriä ja meikattu kevyesti kulmat. Jo pelkästään tällä kehystetään kasvoja.


Kasvoille on levitetty kevyesti aurinkosuojan sisältävä BB-voide ja kiinnitetty se kerroksella meikkipuuteria. Kiireessä primer on saanut jäädä, joten BB on valikoitunut puhtaasti peittävyyden ja keston perusteella. Silmänaluset on peitetty peiteaineella. Poskille on sipaistu kevyesti punaa, ja aurinkopuuteria on huiskittu hyvin kevyesti sitä kaipaaviin kohtiin.


Huulille on laitettu kevyesti IsaDoran Twist Up Gloss stickiä sävyssä Milk’n’ Chocolate. Lähes nude kiiltopuna antaa huulille sopivasti ryhtiä ja saa ne ja koko meikin näyttämään hiukan viimeistellymmältä.


Kuten allaolevasta vertailukuvasta näkyy, kymmenessä minuutissa on saatu aikaan aika suuri ero. Kasvoilla ei ole järjetöntä kerrosta pakkelia, mutta yleisilme on silti selvästi ryhdikkäämpi ja virkeämpi. Silmien, kulmien ja huulten meikkaaminen ns.kehystää kasvot ja tuo niille heti selvästi ryhtiä. Jos silmämeikkiin lisäisi rajauksen, se toisi heti pientä ekstraa tähän meikkiin- ja veisi muutaman lisäminuutin. 


Tällä naamalla voisin mennä kouluun, töihin, kahville/lounaalle/päivälliselle kaverin kanssa-tehdä aika lailla mitä vaan. Juhliinkin tämä kävisi, silloin tosin vaihtaisin huulimeikin vahvempaan. 


Meikkiin ei tarvita kuin muutama tuote-jos luomivärit löytyvät samasta paletista, niin aina parempi. Meikkipuuterin ja huulikiillon voi heittää käsilaukkuun mukaan päivän varalle, jolloin pientä korjailua voi tehdä myös tien päällä. 

Huomenna käydään läpi meikkipohjia, ja illalla olisi vielä luvassa arvontaa! Miten te meikkaatte arkena? Ja mitä meikkaaminen ylipäätään merkitsee teille? Onko se välttämätön paha, vai jotain sellaista mitä ette koe ollenkaan omaksi? Omasta lähipiiristäni löytyy itseni kaltaisia hartaita, intohimoisia meikkaajia sekä niitä, jotka eivät jaksa innostua asiasta ollenkaan. Olisi kiva kuulla mitä siellä puolen ruutua ajatellaan! 

Silmät/Eyes:

-UDEPP
-Coastal Scents Revealed-mattasävyt
-IsaDora Volume&Curl mascara saatu
-Zuii Organic Eyebrow Definer Coco saatu 
-Lumene brow wax

Kasvot/Face:

-Maybelline Dream Pure BB Light
-Make Up Store Dual Foundation Helsinki
-Make Up Store Cherry Blossom
-Guerlain Face&Eyes-paletti
Huulet/Lips:

-IsaDora Twist Up Gloss stick Milk’n’ Chocolate saatu

25 Comments

 1. Huhh nuo sun kulmakarvat on kyllä aikamoiset! ^_^ On varmasti monia niistä kateellisia! 😀 Ja jippii arvontaaaa!

  • Hehheh, ne on kieltämättä aika jytkyt. 😀 On niistä muutama ollut kateellinen, niille olen sitten kertonut siitä jatkuvasta huollosta mitä nää vaatii 😀

 2. Ihana teemaviikko! Innolla odotan tulevia postauksia 🙂

  Omat ajatukseni meikkaamisesta osuvat täysin yksiin sinun kanssasi. Käytän arkenakin työaamuina meikkaamiseen sen vajaa puolisen tuntia ja ihan vain siksi, että haluan ja se on minusta kivaa. Joskus joku työkaveri saattaa ihastella silmämeikkiäni töissä ja päivitellä, että miten ihmeessä jaksat, eikö olisi mukavempaa nukkua aamulla puoli tuntia pidempään. Mutta ei minusta 🙂 Mieluummin herään sen puolituntia aiemmin, jotta ehdin meikkaamaan rauhassa. Ja kyllä, enimmäkseen täysin itseäni varten. Totta kai kevytkin meikki luo heti itsevarmemman olon, kuten itsekin totesin, mutta kyllä kaikki erilaiset silmämeikkikokeilut ja ”värileikit” ovat täysin itseäni varten, koska nautin siitä!

  • Kiitos, kiva kuulla! ^^ Ja aivan ihana kuulla että ajattelet niin samalla tavalla! Meikkaaminen kun on parhaimmillaan rentouttavaa ja ihanaa, kun siihen asennoituu oikein. ^^

 3. Tykkään myös meikata! Silti käytän siihen tosi vähän aikaa, ja monena kiireisenä aamuna huitasen vedellä naamani puhtaaksi ja lisään vain huulipunan ja ripsarin. Useimpina aamuina teen kuitenkin suurinpiirtein tuollaisen nudemeikin, minkä tässä postauksessa esittelit. 🙂 Olo on mukavan freesi kevyessä meikissä, joka kuitenkin peittää kasvojeni finnit.

  • Totta, kevyt, freesi meikki tekee kyllä ihmeitä! Kiireaamuina ripsari ja huulipuna auttaa jo paljon, kasvot saa hiukan ryhtiä.

 4. Kaunis nudemeikki! 🙂

  Hyvin samanlaisia ajatuksia, vaikka viime aikoina en ole jaksanut keskittyä kunnon meikkaamiseen, oman itseni takia kyllä aina jotain naamalle teen vaikka menisin ihan vaan leikkipuistoon. Tekee omasta fiiliksestä vaan miljoona kertaa paremman, kun ei näytä ihan peikolta. 😀 Töihin meikkaan aina siististi ja kevyesti, koen että kun ihmisten kanssa olen tekemisissä, niin se on nimenoman vähän myös kohteliaisuutta heitä kohtaan. Täysin ilman meikkiä saatan välillä pandasilmieni kanssa näyttää vähän sairaalta, joten meikkipohja on must. Ripsaria lisäksi vähintään laitan, ihan vaan itseni takia. 🙂

  • Kiitos! On niin kiva kuulla toisten kantoja tähän, varsinkin kun ne on niin samankaltaisia kuin omat! Asiakastyössä kieltämättä on ihan vaan kohteliasta olla hiukan laitettu.

 5. MS MS

  Mäkin kiinnitin ensimmäisenä huomion sun kulmiin, jotka on upeat! 🙂

  Mä suosin arkena hyvinkin paljon just tuon tyyppistä nudemeikkiä, poikkeuksena se, etten laita ripsaria, ellei ole joku työmeno/-tapaaminen. Kulmat ja iho on mulle tärkeimpiä 🙂 Pikaisen nudemeikin saan loihdittua 10-15min. Kasvot kyllä näyttää heti virkeämmiltä kun saa pientä tasoitusta, valoa ja kuulautta + kulmat korostettua. PS. Täällä myös yksi, joka teki vuosikausia aina kissarajaukset silmiin 😀 Nykyään teen kissarajaukset lähinnä juhlameikkiin, ja en ihan yhtä vahvasti kuin nuorempana 😉 Onneksi oma tekniikka on kehittynyt, haha.

  • Kiitos! 🙂 Joskus nuorempana olin kovasti niitä vastaan, nykyään kiittelen geenejäni 😀 Hahah, onpa hauska kuulla että joku muukin on ollut koukussa rajauksiin! 😀 Tasoiteltu ja siistitty iho tekee kyllä kummia. Heti on sellainen olo että on vähän enemmän ihminen 😀

 6. Olen asiakaspalveluammatissa, joten tykkään meikata töihin. Yleensä meikki on hillitty, neutraalein sävyin tehty. Mutta esim. joulun aikaan tykkään käyttää punaista huulipunaa, ihan vain tuomaan joulumieltä itselle ja muille.

  Minulle meikkaaminen on melkeimpä meditaatiota. Se on aamuisin hetki, jolloin rauhoitun ja keskityn vain meikin tekemiseen. Välillä menee puoli tuntia, välillä menee pidempäänkin. Tykkään meikata, joten no… Arkiaamuisinkin siihen saan aikaa kulumaan. Ja annahan olla, kun meikataan juhlaa varten… Oijoijoi… 😀

  • Samaa mieltä! Mulla tosin aspameikkiinkin saattaa eksyä ihan kunnon värejä, hillitysti ja pienesti tosin.

   Meikkaaminen on kyllä todella meditaatiota! Saisin käytettyä siihen tuntikausia. Yleensä jos alan vapaa-aikana meikkaamaan muuten vaan tajuan joskus viiden tunnin kuluttua että voisin tehdä muutakin.

 7. Välillä meikkaan enemmän ja välillä taas vähemmän riippuen ihan siitä mihin oon menossa 🙂 Arkiaamuisin meikkiin menee 15-20 min. kun ei sitä aikaa oikein ole. Huomenna meen haastatteluun joten siihen meikkiin kyllä sitten taas paneudutaan kynsiä myöten.

  • Se panostus kyllä vaihtelee kummasti ihan vaan menojen perusteella! Haastatteluun kannattaakin panostaa ^^ Toivottavasti on mennyt hyvin!

 8. Musta on ihanaa meikata, aamun paras hetki on tosiaankin se meikki!
  mulla on vaaleat ripset ja kulmat joten mun on pakko laittaa ripsaria ja tehdä kulmat tai muuten naamassa ei ole mitään katsomista 😀 ja sitten on pakko jatkaa meikkipohjaan tai näytän pahalta! 😀

  • Heheh, ymmärrän täysin! Meikkihetki on paras hetki <3

 9. Ihanan kevyt meikki, sellainen, mitä itse usein väännän. On se vaan todettava, että meikki tekee väsyneestäkin ihmisestä pirteän ja vähentää 10 vuotta tällaisen eläkeläisen naamasta. 😀 Mä meikkailen fiiliksen mukaan, aikaa menee yleensä 15-20 minuuttia. Kotona olen yleensä aika ilman meikkiä, jos en sitten meikkaa blogijuttua varten. :p

  • Kiitos! Kyllä se meikki vaan huijaa että yöllä on nukuttu kunnolla ja ikää on vähemmän kuin oikeasti 😀 Mä olen kanssa kotona yleensä ilman meikkiä- ellen just sit kokeile jotain jännää. 😀

 10. Ihan huikean hyvä!

 11. Anonymous Anonymous

  Olen ihan kateellinen suurille silmillesi! 🙂
  Tuosta kokokuvasta ”pistää” silmääni toisen silmäsi alla oleva suuri luomi.
  Itselläni oli samanlainen silmäkulmassa ja lopulta se alkoi häiritsemään/luomi hermostui härkkimisestä.
  Oli hyvin pikkujuttu poistattaa se laserilla ja katse ihan kirkastui.
  Suosittelen! 🙂
  Terkuin MNT

  • Kiitos! 🙂 Ja kiitos vinkistä! Tällä hetkellä ei ole mitään lääketieteellistä tai käytännön syytä lähteä tuota poistelemaan, joten toistaiseksi saa olla. 🙂

 12. Anonymous Anonymous

  Onnistunut nudemeikki!

  Itse meikkaan aina, jos olen töihin tai asioille menossa. Aamusta menee arviolta 30 min laittautumiseen. Minäkin meikkaan itseäni varten: olo on heti paljon skarpimpi ja pirteämpi. Ilman meikkiä tunnen oloni monesti jotenkin väsähtäneeksi ja nuhjuiseksi 😀

  Ihoni on melko huono ja kirjava (akne takanapäin), joten tunnen oloni myös mukavammaksi ja varmemmaksi, kun minulla on pohjameikki. Siinä mielessä koen meikkauksen myös tietynlaisena ”pakkona”. Toisaalta tykkään älyttömästi värikosmetiikasta, kuten luomiväreistä, joten meikkaaminen ei ole minulle vain jokin asia, joka on pakko tehdä. Meikkaan siis ihan myös meikkaamisen ilosta 🙂

  • Onpa ihana kuulla! On hienoa jos pystyy yhdistämään sen innon ja käytännön tarpeen, niin jaksaa sitten nähdä vaivaa. Itselläni on hiukan sama tilanne pohjameikin kanssa, sille on lähes aina tarvetta. Kun sen tekee, on sitten kiva samalla laittaa muutakin niin pysyy kiinnostus ja into hommaan ^^

   Värikosmetiikka on kyllä ihan parasta!

 13. Samoilla linjoilla kuin moni muukin: meikkaan, koska se on kivaa! Mun ei olisi mikään pakko meikata töihin, mutta kun kulmat ja ripset ovat vaaleat, on meikitön ilmeeni todella valju. Tietysti voisin käydä värjäyttämässä ne, mutta en halua lähteä siihen rumbaan. Tietysti myös on kiva testailla uusia ja uudenlaisia tuotteita! Varsinkin meikkipohjia testaan innolla.

  Aina en jaksaisi meikata, joten joskus harvoin meikkaaminen on jopa pakkopullaa: esim. juuri kaupunkilomalla ei huvittaisi käyttää aikaa meikkaamiseen, mutta toisaalta ei halua liikkua ihmisten ilmoilla ilman ehostusta. Pidän kyllä matkoilla meikin yleensä aika minimissä tästä syystä. Kotilomilla taasen meikkaan ihan antaumuksella, kun kerrankin on aikaa eikä tarvitse olla niin neutraali (en halua töissä herättää huomiota voimakkaalla meikillä).

Vastaa