Skip to content

Back to school-teemaviikko: 30min arkimeikkitutorial

Back to school-tutorialeilla jatketaan! Nyt olisi vuorossa pidemmän kaavan meikkiä Viva La Divan Nudie-paletilla. Tänään tehtävä meikki putoaa aika hyvin omaan arkismoky-kategoriaani, sillä se on samaan aikaan tummempi ja utuinen ja kuitenkin sopivan kevyt arkeen. 

Tummemman meikin parina on tummahkot, mutta neutraalinsävyiset huulet mätsättynä ruskealla taitettuun poskipunaan. Yritin pitää koko meikin sävymaailman mahdollisimman samankaltaisena, jotta muu meikki tukisi meikin pääpainona olevia silmiä. Lähes kaikista käytetyistä sävyistä löytyy häivähdys joko ruskeaa tai punaista, ja se sitoo kokonaisuutta kivasti yhteen. 

Mennäänpä sitten tutorialiin! Tämä noudattaa samaa kaavaa kuin edelliset tutot, eli kuva kuvalta mennään eteenpäin. Olen harkinnut videotutojen tekoa, mutta epäilen omia taitojani niiden suhteen. Järkkärillä saa videota, muttei kovin fiksusti. Pokkarillakin saa videota, mutta laatu on plöö. Suurin ongelma taitaa kuitenkin olla allekirjoittanut itse, joka ei osaa käyttäytyä asiallisesti kameran edessä. Viimeksi kun minusta on otettu videokuvaa, kyseessä oli kouluprojektia varten tehty töideni esittely, jota häpeän edelleen. Jos joskus saan ratkaistua kalusto- ja asenneongelmani saatan tehdä videotutojakin, siihen saakka mennään kuvilla. 

IMG_3480
Kuten aiemminkin, lähdetään liikkeelle UDEPP:llä tai jollain muulla tuotteella pohjustetusta silmäluomesta. 
IMG_3488

Levitetään Fab koko luomelle ja The One sisänurkkaan. Fab kannattaa taputella paikalleen sormella, jotta jälki olisi mahdollisimman intensiivistä. Fabin rajoja ei tarvitse tässä vaiheessa juuri häivyellä, se hoituu seuraavassa vaiheessa.


IMG_3499


Seuraavaksi lähdetään tuomaan meikkiin tummuutta ja varjoa. Koska tarkoitus ei ole kuitenkaan tehdä pandasilmiä, on varjostus hyvä tehdä vähitellen ja varovasti. Ylläolevassa kuvassa Fancy on levitetty varovasti suunnilleen niihin kohtiin mihin varjoa halutaan tuoda, ja reunoja on häivytetty kevyesti. 

IMG_3506

Sitten lähdetään lisäilemään varjostusta. Kuten näkyy, Fancya on lisätty luomivakoon ihan reilulla kädellä.


IMG_3522

Koska aiemman kuvan varjostus ei riittänyt, lisättiin Fancya vielä hiukan luomivakoon ja suuremmalla siveltimellä hyvin kevyesti meikin reunoille kulmaluuta kohti. Häivyttämiseen on käytetty aikaa useampi minuutti, jotta reunat ovat pysyneet siisteinä ja halutun muotoisina. 


IMG_3529

Tässä välissä tein meikkipohjan ja viimeistelin kulmat. Fancya lisätty vielä iiihan pikkuisen luomivakoon, Fabia sisänurkkaa kohti ja Shines onia luomen keskiosaan. Vaaleammat sävyt on paineltu paikalleen sormella. Värejä ei ole juuri tarvinnut häivytellä, sillä Fab ja Shine on sulautuvat toisiinsa muutamalla sormen pyyhkäisyllä. 

IMG_3542

Vielä ripsiväriä ja vaaleaa kajalia alaluomen sisärajaukseen, ja valmista on! Tähän meikkiin sopisi hyvin myös rajaus, mutta se tekisi tästä ehkä hitusen liian juhlavan arkeen. Tumma ja utuinen meikki on mielestäni arkeenkin sopiva, kun siinä ei ole rajauksen tuomaa terävyyttä ja särmää. Hyvä ripsiväri rajaa silmiä tarpeeksi, ja vaalea sisärajaus tuo sopivasti valoa silmiin. 


IMG_3548

Meikkipohjan tein viikonloppuna hankkimallani MACin Mineralize Moisture- meikkivoiteella, ja sen levitin uudella MUSin meikkisiveltimellä. Voisin väittää että tuo Mineralize+skunkkisivellin on aika killeri yhdistelmä, sen verran ihanaa jälkeä tuli. Nyt voin vain ihmetellä miksen ole hankkinut skunkkisivellintä aikaisemmin. Nyt en saa mokomasta siveltimestä tarpeekseni, ja haluan lisäääää. Peitevoiteena toimi MACin Cover up, ja tykkään. Tykkään kovasti. Peittää ja kestää hyvin, mutta on kuitenkin kivan kevyt ja helppo levittää. Cover up on todella riittoisaa, ja pienestä tuubista on helppo annostella sopiva määrä tuotetta. 


IMG_3552_

Kiinnitin meikkipohjan värittömällä Sensain irtopuuterilla, sillä meikkipohja oli sellaisenaan kivan kuulas ja sopivan peittävä. En siis kokenut tarpeelliseksi lisätä peittävyyttä meikkipuuterilla, vaan irtopuuteri riitti hyvin. Poskipunana toimi rakas suosikki Clarinsilta, Spiced Mocha. Rusehtavan sävyn ansiosta Spiced Mocha toimii samalla tavallaan aurinkopuuterina. Sitä ei tietenkään voi sutia samalla tavalla pitkin kasvoja- jälki olisi  vähintäänkin mielenkiintoista. Oikeaan kohtaan osuessaan Spiced Mocha vahvistaa kuitenkin poskien luonnollista varjokohtaa, joten erillistä varjostusväriä ei tarvita.


IDarkismoky

Huulille pääsi kaksi eri punaa. Pohjalle levitin MACin Bad Girl RiRiä. Painelin liian värin pois paperilla ja levitin huulten keskiosaan Maybellinen Choco Creamia. Choco Cream toi kivasti valoa ja kiiltoa tummemman ja mattapintaisen Bad Girl Ririn vastapainoksi. Bad Girl Riri oli limited edition-puna, mutta vastaavan sävyn löytämisen luulisi olevan aika helppoa. Ruskeaan taittava tummempi nudepuna ei ole mikään harvinaisuus, ja niitä löytyy ihan markettimerkeiltäkin. Jaksaisin uskoa että MACiltakin voisi löytyä tälle jokin korvike- en vain ole tullut itse tutkineeksi asiaa. 

Pidin huulet tarkoituksella neutraaleina ja mattapintaisina, sillä en jotenkin kokenut että kovin kiiltävät huulet olisivat sopineet tähän meikkiin. Mattapinta pitää lopputuloksen kevyenä ja neutraalimpana. 


IMG_3587

Tajusin hiukan liian myöhään että unohdin merkata kuvaan Nudie-paletista käytetyt sävyt! Alla olevasta kuvasta löytyy kuitenkin meikin keskeisimmät asiat. 

IMG_3603
Mitä pidätte? Jaksatteko innostua tämänkaltaisesta arkimeikistä? Tämänkin meikin intensiivisyyttä on helppo säädellä ihan vain värejä vaihtamalla. Jos tämä tuntuu liian tummalta, voi käytetyt sävyt vaihtaa hiukan kevyempiin. Ideana kuitenkin on tehdä arkismoky, joten ihan vaaleimpia sävyjä ei tähän kannata valita. 

Sain muuten eilen muutaman tilaamani Sleek-paletin, ja vielä odotellaan syksyn uutuuspalettia, Arabian nightsia. Kunhan tuo arabian öitä mukaileva kaunotar saapuu, alkaa blogissa varmasti kunnon överimeikkikausi- en malta odottaa että pääsen kokeilemaan sen tummia sävyjä! Matkalla olevan UD:n Electricin kirkkaat sävyt toimivat varmasti hyvänä kontrastina Arabian Nighsin tummille, samettisille sävyille. Pää on jo nyt täynnä ideoita, joten pelkään että koko homma karkaa käsistä kun saan paletit oikeasti käsiini…


Silmät/Eyes:


-UDEPP
-Viva La Diva Nudie The One saatu

-Viva La Diva Nudie Shines on saatu
-Viva La Diva Nudie Fab saatu
-Viva La Diva Nudie Fancy saatu
Zuii Organic Eyebrow Definer Coco saatu 

-Lumene brow wax
-Art Deco Angel Eyes Mascara saatu

Kasvot/Face:

-MAC Select Cover up Concealer NW 15
-MAC Mineralize Moisture Foundation NW15
-Sensai loose powder
-Clarins Blush Prodige Spiced Mocha

Huulet/Lips:


-Maybelline Color Sensational Choco Cream

-MAC Bad Girl Riri

8 Comments

 1. Erittäin kaunis ja perinteinen neutraali smoky! Tälläisellä kombolla sitä tulee vedettyä itsekin talvella, tosin silloin valitsen hiukan mattaisemmat sävyt. Näin kesällä päätyy luomille vain tummahko ruskea (luomivakoon) ja korostusväri sisänurkkaan & kulmaluulle. Aikaa menee max 3. min 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Kiitos! ^^ Näin kesällä nopea ja kevyt meikki on kieltämättä aika pop 😀

 2. Todella kaunis meikki! Itseäni harmittaa, että ostin oman Nudieni jo silloin, kun paletin sävyjä ei oltu vielä nimetty.

  • Kiitos! Onpa harmi että niissä vanhemmissa ei ole noita nimiä 🙁

 3. Ihana meikki ja tarviipas koittaa apinoida koska itellä löytyy sama paletti

  • Kiitos! Kokeile ihmeessä! Olisi kiva nähdä millaisen teet! ^^

Vastaa