Skip to content

Back to school-teemaviikko: 10min arkimeikkitutorial

Aloitetaan Back to school-tutorialit helpolla 10min- meikkitutorialilla. Samalla päästään kokeilemaan miltä kuvat näyttävät Flickrin kautta ladattuna! Menetin lopullisesti hermoni kun kuvat näyttivät jälleen kerran täysin sinisiltä. Ehkä nyt sujuu paremmin. Ehkä. Toivotaan. Saatoin myös menettää hermoni Flickrin kanssa säätäessäni, mutta ei siitä sen enempää.

10min meikkiä aloitellessa on hyvä ottaa käyttöön mahdollisimman varma ja turvallinen luomiväripaletti. Jos värit ovat pehmeitä ja häivyttyvät helposti, aina vaan parempi. Ideana on laittaa kaikki värit luomelle kerralla ja häivyttää ne kertaheitolla yhteen. Kuulostaa jännältä, mutta toimii. 


Aloitetaanpa!


                             IMG_3188


Liikkeelle lähdetään tuttuun tapaan pohjustamalla silmäluomi. Ylläolevassa kuvassa pohjustus on jo levitetty. 
                          
                                 
                           IMG_3193


Seuraavaksi levitetään meikin päävärit suunnilleen kohdilleen. Itse levitin kaksi pääväriä sormin isommille alueille, ja sisänurkkaan siveltimellä. Tässä vaiheessa ei tarvitse vielä olla tarkka, kunhan värit menevät suunnilleen oikeille kohdille. Tässä kohtaa ei myöskään tarvitse vielä miettiä varjostusväriä, se tulee ajallaan. 

IMG_3197Ja sitten häivytellään! Itse käytin pulleaa häivytyssivellintä, ja heiluttelin sitä värien reunoilla ja liitoskohdissa. Kuten näkyy, häivyttäminen sulauttaa sävyt varsin saumattomasti toisiinsa. Vaikka häivyttää saa ihan runsaalla kädellä, on silti hyvä varoa että sävyt pysyvät silti selvästi erilaisina. 


IMG_3200

Kun häivytykset on tehty, voidaan lisätä kevyt varjostus. Varjostuksen kanssa kannattaa kuitenkin olla hyvin tarkkana. Nyt on kuitenkin tarkoitus pitää meikki kevyenä ja varmistaa ettei varjostuksen teko vie liikaa aikaa. Jos varjostusväriä tulee liikaa, sen voi toki aina häivyttää, mutta siihen menee kallisarvoista aikaa. Kannattaa siis ottaa väriä luottosiveltimeen, karistella sitä hiukan pois ja levittää se sitten hyyyyvin kevyesti haluttuun kohtaan. Mieluummin aluksi liian vähän kuin liikaa. 

IMG_3204Tässä välissä teen yleensä itse pohjameikin ja kulmakarvat. Ylläolevassa kuvassa on siis lisätty kulmiin kulmakynää-ja vahaa. Sen lisäksi lisäilin varjostusta, sillä kaipasin hiukan lisää tummuutta luomivakoon. Lisäsin myös hiukan vaaleaa luomiväriä kulmaluulle. Häivytin samalla meikin rajoja samalla siveltimellä. 

IMG_3214Vielä kerros ripsiväriä, ja valmista on! 

IMG_3217Pakko myöntää että kun katsoin näitä kuvia ihmettelin mitä ripsiväriä olin oikein käyttänyt. En muista milloin ripseni olisivat näyttäneet näin pitkältä- saatoin löytää uuden suosikin! 

IMG_3284

Vaikka muu meikki pysyi vaaleana ja neutraalina, valitsin huuliin kirkkaan huulipunan. Samankaltaista pinkkiä käytin myös poskille, reilusti kevyemmin vain. 

IDarkituto

Meikkipohjana toimi sekoitus Lumenen Triple stay-meikkivoidetta ja Maybellinen Dream Pure BB:tä. Hain tässä kevyempää jälkeä, ja Triple stay on yksinään hiukan liian raskasta. Olisin toki voinut keventää Triple stayta myös kosteusvoiteella, mutta halusin pitää pohjan valmiiksi mahdollisimman mattapintaisena. Näiden  kahden sekoitus peitti juuri sopivasti, ja kaipasi vain kevyttä puuterointia. Meikkipohjan levitin sormin. Kevyt pohja levittyi tasaisesti ja nopeasti ilman sen suurempaa kikkailua. Peitevoiteena toimi Maybellinen Fit me. Kiinnitin pohjan Lumenen CC-puuterilla, joka toi pientä lisäpeittoa kevyelle pohjalle. 

Poskipunana toimi Essence ihana liukuvärjätty pinkki unelma. Poskipunassa on sopivasti pigmenttiä, muttei missään nimessä niin paljon että sillä voisi vetää övereitä.


IMG_3291

Luomivärivalinta osui Lumenen Hohtavaa hiekkaa-nelikkoon, josta käytin sen kolmea eri ruskeaa sävyä. Sävyissä on kiitettävästi pigmenttiä, ja ne häivyttyvät helposti. Luulen että tämä sopii myös aloitteleville meikkaajille, sillä näillä väreillä on helppo harjoitella ja hankala mennä pahasti metsään. 

Vielä olisi jäljellä tutorialeja! Mitä pidätte neutraalin silmämeikin ja räväkän huulimeikin yhdistelmästä? Tästä meikistä on helppo tehdä täysin neutraali versio ihan vain huulimeikkiä vaihtamalla. 

Olen viikonloppuna ehtinyt tekemään melkoisesti ostoksia-aluksi MACilta, sitten Sokoksen aletarjonnasta. Kaipaisitteko tarkempaa esittelyä saaliskasasta? Pinosta löytyy muun muassa MACin ikoninen Heroine, joka päätyi vihdoin luokseni! Yhtä ikoninen on alesta löytynyt Stylish move, josta olen haaveillut KAUAN. 


Silmät/Eyes:

-UDEPP
-Lumene Hohtavaa Hiekkaa
-Zuii Organic Eyebrow Definer Coco saatu 
-Lumene brow wax
-Art Deco Angel Eyes Mascara saatu

Kasvot/Face:

-Maybelline Fit me peitevoide 15
-Maybelline Dream Pure BB Light
-Lumene Triple Stay Inkiväärikerma
-Essence Blush Up Pinky Flow
Huulet/Lips:

-Maybelline Vivids Fuchsia Flash 

13 Comments

 1. Anonymous Anonymous

  Kaunis meikki! Ripsari näyttää mun mielestä usein ainakin tuuheammalta, jos ei laita rajauksia. Sinulla silmät näyttää tosi kauniilta jopa ilman rajauksia (olen kade) 🙂 Hei, kysymys aiheen vierestä: löysin joskus blogisi kun etsin käyttäjäkokemuksia Biothermin BB-voiteesta, siitä vihreästä litteästä tuubista, olikohan nimi Skin Best. Kehuit sitä ja ottamasi kuvat olivat tosi vakuuttavia. Onko voide sinulla vielä aktiivikäytössä, vai ilmenikö siinä myöhemmin jotain vikoja?

  • Kiitos! 🙂 Biothermin CC on edelleen käytössä ja ihan huipputuote! Poloinen on vain jäänyt uudempien meikkipohjien jalkoihin-jänniä ja uusia kokeiltavia on tullut hankittua niin paljon. Olen viime aikoina innostunut BB-ja CC-voiteista, ja kaikista kokeilemistani Skin Best on edelleen paras ja koostumukseltaan CC-voiteeksi ainutlaatuinen. Luulen että kunhan uudet tuotteet on käyty läpi ja niiden uutuudenviehätys alkaa heiketä Skin Best alkaa vilahdella täällä enemmän. 🙂

  • Anonymous Anonymous

   Kiitos vastauksesta! (CC eikä BB, aivan…) Kyllä sitä on sitten kokeiltava 🙂 Kosmetiikassa kun on kerran jos toisenkin törmännyt sellaisiin ”toimii vain muutaman kerran ja alkaa sitten tökkiä” -tuotteisiin, niin alkaa heti epäilyttää jos kehuttu tuote pian vain katoaa jäljettömiin 😀

  • Ei kestä! 🙂 Kyllä sitä CC:tä kannattaa kokeilla, se on aivan huippu! Pyydä vaikka pieni näyte ennen kuin ostat koko purkin, niin tiedät sopiiko se omalle iholle 🙂

   Heheh, jonkun kehutun tuotteen katoaminen kyllä saattaa hyvinkin alkaa epäilyttämään! 😀 Niitä huteja kun osuu ihan jokaisen kohdelle. Tässä ei nyt kuitenkaan onneksi ollut siitä kyse 😀

 2. Just sellainen meikki, minkä mäkin jaksan väsätä. :p

  • Hih! 😀 Olisi kiva nähdä tästä sun versio ^^

 3. Ihana meikki ja tosi kaunis huulipuna!:) ja ois tosi mielenkiintoista nähdä mitä oot löytänyt:)

  • Kiitos! ^^ Ehdinkin jo julkaista pienen ostospostauksen! 😀

 4. Ehdottomasti katsausta saaliista!

  Hei – nämä kuvat ovat todella paljon selkeämpiä! Kannatan ehdottomasti Flickriä, ero sen kanssa on huima. Itse olin aivan huumassa, kun keksin sen.

  • JES! Olin näidenkin suhteen ihan vainoharhainen, ja vahdin vieläkin kuvien sävyä ylitarkkana. Ehkä mä kohta alan rauhoittua näiden suhteen. 😀

 5. Todella kaunis arkimeikki ja tuo huulipuna kyllä kruunaa kaiken – muuten olisi omaan makuuni jäänyt aika nudeksi 🙂

  • Kiitos! ^^ Kirkkaalla punalla saa kyllä todella paljon aikaa! Tämä olisi ollut minunkin makuun ihan liian nude ilman tuota väriläiskää 😀

 6. Anonymous Anonymous

  Olisikin ihanaa jos saisi tehtyä meikin 10ssä minuutissa! Olen hyvin vaalea väritykseltäni eli käytännössä kulmakarvaton, pelkästään niiden piirtäminen kaljulle otsalle vie 10 min. Niin kateellinen kulmakarvoistasi 🙂

  t uusi lukija

Vastaa