Skip to content

Arkimeikkitutorial MACin Maleficent-paletilla

Esittelin eilen allaolevassa kuvassa näkyvän MACin Maleficent-paletilla tehdyn meikin, ja nyt olisi luvassa tutorial kyseisestä meikistä! Tämä on minulle varsin tyypillinen arkimeikki, ja se on todella helppo tehdä. Vaalean korostusvärin lisäksi tämä vaatii vain kaksi väriä- oma vaaleanpunainen lisäykseni on täysin vapaaehtoinen. Samalla tekniikalla syntyy myös vaaleampi meikki kun vaihtaa käytetyt värit vaaleammiksi.

Luvassa on todella kuvapainoitteinen postaus, joten varautukaa!

Tässä näkyy aloitustilanne. Ihossa on näppyjä ja peitettävää, ja silmät näkyvät juuri ja juuri. Kulmat sentään ovat nähtävissä, mutta kaipaavat kevyttä vahvistusta. Tältä näytän yleensä viikonloppuisin jos mitään ihmeellisempää ohjelmaa ei ole, sillä en viitsi meikata ihan vain kotia varten. Iho saa samalla hengittää ja levätä.


Aloitetaan nyt kuitenkin se tutorial! Kirjoitan ohjeet kuvateksteihin, niin pysyy joku roti. Tämä tutorial on tehty samalla tavalla kuin aikaisemmat tutoni, ja jos jotain kehitysideoita tulee, saa kertoa!


Aloitetaan pohjustajasta. Oma luottovalintani on UDEPP, mutta esim. IsaDoralta löytyy vastaava ja oikein toimiva tuote!

Pohjustettu silmäluomi. Ero ei juuri näy, mutta tuntuu!

Tässä vaiheessa laitan itse yleensä huulirasvaa. Maybellinen Baby Lips versiona Intense Care on ollut viime aikojen ehdoton suosikki!

Aloitan yleensä koko meikin levittämällä kulmaluulle ja luomivaon reunalle vaaleaa luomiväriä. Kun pohjalla on vaaleaa luomiväriä, on tummempi väri helpompi häivyttää.

Sitten lähdetään levittämään meikin pääväriä. Itsellä käytössä Concrete, mutta kevyempää jälkeä kaipaava voi käyttää sen tilalla vaaleampaa sävyä. Tämä väri levitetään koko luomelle, ja häivytetään kulmaluulle. 

Nnnnäin!

Lisäsin Concretea hiukan lisää kulmaluulle. Sitten samaa alaluomelle, melkein sisänurkkaan saaka.

Nnnäin! Tässä vaiheessa häivyttelen kaikkia reunoja, jotta ne pysyvät siisteinä. 

Sitten lähdetään lisäämään varjostusta. Tässä näkyy luomivakoon levitetty Ground Brown. Väriero Concreteen ei ole suuri, mutta GB riittää tuomaan meikkiin syvyyttä. 

Tässä näkyy hiukan paremmin levitetty varjostus- tässä vaiheessa myös alaluomen ulkoreunaan on lisätty kevyttä varjoa. Kaikkia vGB:n ja Concreten välisiä rajoja on pehmennetty samalla siveltimellä jolla Concrete levitettiin.

Seuraavaksi lisätään hiukan vaaleaa, hohtavaa luomiväriä sisänurkkaan. Oma valintani oli MACin Shroom, mutta mikä tahansa vastaava kelpaa. Väriä taputellaan kevyesti siveltimellä sisänurkkaan sekä ylä-että alaluomelle, ja häivytetään rajat.

Nnnäin!

Tämä on vaihtoehtoinen ja oman maun mukaan skipattavissa oleva vaihe. Itse kaipasin meikkiin hiukan väriä,  mutta neutraalimpana meikkinsä pitävä voi hyvin jättää tämän ohi. Itse kuitenkin taputtelin siveltimellä luomen keskiosaan Femme Fatalen Peebles-irtoluomiväriä.

Välivaihekuva! Silmämeikki on osittain valmis, pohjameikki vielä tekemättä. Tässä vaiheessa naamalle on lätkitty primer, jota ilman en meikkiä tee. 

Pohjameikin kulmakivet tällä hetkellä, Holika Holikan BB-voide (kuvassa Watery) ja Yves Rocherin meikkisieni. Yves Rocherin versio on kokeilemistani (tämä, Sephoran ja Beautybayn) ylivoimaisesti paras. Hintaa on alle 10€, ja sieni on kasteltuna todella miellyttävän pehmeä ja helppo käyttää. 

Lätkin yleensä BB-voiteen (tai meikkivoiteen) summittaisesti naamalle ja alan häivytellä ja levittää sitä meikkisienellä töpöttämällä. Kuvissa muuten näkyy meikkisieni kosteana- kuivana sitä ei ainakaan nestemäisten tuotteiden kanssa kannata käyttää. 

Meikkivoide häivytetty ja peitevoide levitetty sitä kaipaaviin paikkoihin! Teen peitevoiteen kanssa samoin kuin BB:n kanssa, levitän ensin ja sitten häivytän meikkisienellä. 

Tältä näyttää valmis meikkipohja puuteroituna, aurinkopuuterilla ja poskipunalla. Aurinkopuuteria on lisätty oikeastaan vain varjoksi, ei tuomaan väriä. Tästä siirrytään kulmiin!

Pääsen kulmien meikkauksen suhteen aika helpolla. Koska kulmani ovat luonnostaan paksut ja tummat, riittää että korostan niitä hiukan kulmakynällä. (tämänhetkinen suosikkini tulee Zuiilta- ihan parhautta!)

Värin levityksen jälkeen harjaan kulmat läpi, jolloin turha ja liika väri lähtee pois ja kulmat näyttävät pehmeämmältä. Kevyt sipaus kulmavahaa viimeistelee omat kulmani. 

Sitten huuliin! Jos ihan rehellisiä ollaan niin en rajaa huuliani juuri koskaan. Nyt kuitenkin rajasin, ja häivytin rajat utuisen kevyiksi sisäreunan puolelta. Rajaus näkyy vain juuri ja juuri, mutta tekee kuitenkin huulista skarpimman näköiset. 

Sitten kerros huulikiiltoa/punaa! Itse valitsin MACin Glorious Intent-kiillon, mutta jokin kevyt, neutraali versio olisi myös sopinut hyvin. 

Enää kerros ripsiväriä silmiin, ja valmista on! Tadaa!

Kuten jo aikaisemmassa postauksessa kerroin, minulta menee tämänkaltaiseen meikkiin maksimissaan puoli tuntia. Vähemmän aikaa menee kun vähentää käytettyjä luomivärejä, sillä eniten aikaa minulla menee häivyttelyyn. Rajauksia en juuri arkimeikkeihin tee, sillä niihin uppoaa helposti ihan liikaa aikaa. 

Mutta tattadadaa! Tällainen lopputulos tällä kertaa! Tämä noudattaa aika tarkkaan aamurutiiniani (miinus tuo huulimeikki, se tehdään vasta kotoa lähdettyä koska halipusut). Tältä minä yleensä arkena näytän. Meikin värit vaihtelevat, mutta perusidea pysyy samana. 


Aiemmista meikkipostauksista poiketen tästä löytyy myös kuvat käytetyistä tuotteista. Alan kuvaamaan jatkossa kaikki käytetyt tuotteet (en tajua miksi en ole tehnyt sitä aikaisemmin) ja julkaisen ne tuotelistan kanssa postauksen lopussa. Minulla on vielä varastossa liuta meikkipostauksia joista ei näitä kuvia löydy, mutta ehkä saan sen anteeksi- meikit ovat kuitenkin useamman viikon vanhoja. Ehheh. 

Pahoittelen hiukan pimeitä tuotekuvia- otin ne viimeisenä, ja siinä vaiheessa luonnonvalo alkoi olla jo varsin vähäistä. Ensi kerralla paremmin, lupaan. Pahoittelen myös puolityhjää MAC-palettia, olen huono, tiedän. MACin luomivärit vain sattuvat olemaan viimeisenä ostoslistalla- jos ostan jotain MACilta, ostan huulimeikin, pigmentin tai jotain muuta jännempää. 

Tässä meikissä käytin siis MACin Mylaria (vasen ylänurkka), Shroomia (suoraan Mylarin alla), Concretea (Maleficent-paletin vasen alanurkka), Ground Brownia (Maleficent-paletin oikea ylänurkka) ja Femme Fatalen Peebles-luomiväriä (avoin purkki oikeassa alareunassa). 


Tässä vielä loput silmämeikin teossa käytetyistä tuotteista. Mariela Sarkiman ripsentaivuttimet ovat taivaalliset, ja +-5€:n hinta ei tunnu missään. Näistä pitääkin kirjoittaa ihan oma arvostelunsa! Too Facedin LashGasm-ripsiväri tuli Joy to the Girls-paletin mukana, ja on ollut korkkaamattomana koko talven. Nyt otin mokoman käyttöön, ja hyvältä vaikuttaa. UDEPP ja Lumenen vaha tuskin kaipaavat enempää selittelyjä, Zuiin kulmakynästä taas tulee oma juttunsa. HG-kamaa kaltaiselleni hirviökulmat omaavalle.


Meikkipohjasta löytyi vanhoja ja uusia suosikkeja. Make Up Storen Dual Foundation on parasta mitä tiedän, ja Chanelin Vivacité-poskipuna on viimeisin ihastukseni. Guerlainin tuplapaletin aurinkopuuteriduo on ihan parhautta-sopivan vaaleat, mattaiset sävyt ovat rakkautta. Max Factorin Facefinity-primerista olen kirjoittanut ihan oman postauksensa täällä. Maybellinen Fit Me-peitevoide on pitkäaikainen luottotuote, ja Holika Holikan Watery BB-voide taas on uusi suosikkini. Watery on Essential-voidetta hiukan kevyempää, mutta silti todella pigmenttistä!


Sitten siveltimet. En ole vilautellut käyttämiäni siveltimiä juuri blogissa, joten tämä on uutta. Poskipunasiveltimiä minulla on useita, ja käytän yleensä sitä joka on puhtaana. Tällä kertaa puhtaana oli H&M:n kaksipäinen sivellin- ihan huipputuote, ja älyttömän halpa! Aurinkopuuterin sudin paikalleen Mariela Sarkiman poskipunasudilla. Puuterin levitin Coastal Scentsin vaaleanpunaisella kabukilla, joka on rehellisesti sanottuna parasta ikinä. Tarvitsen ainakin yhden varakappaleen, mielellään useamman. Meikkivoiteen levitin Yves Rocherin meikkisienellä, joka oli kuvanottohetkellä BB-voiteen peittämä. Pahoittelen. Suosittelen tutustumaan tähän meikkisieneen tarkemmin, ihan huipputuote! Olen itse ostanut niitä jo kaksi, ihan vaan että on varakappale jos ei aamulla ehdi pestä toista. 


Lopuksi luomivärisiveltimet. Käytin kahta Urban Decayn palettien mukana tullutta sivellintä- ne kun ovat ihan huippuja. Joku päivä ostan merkiltä niitä siveltimiä ihan erikseen, siihen saakka mennään näillä. Lisäksi käytin Mariela Sarkiman isoa luomivärisivellintä, Ecotoolsin kulmakarvasivellintä ja isoa, pulleaa häivytyssivellintä ja Yves Rocherin pyöreää varjostussivellintä. Tuo Yves Rocherin sivellin on ollut minulla jo kauan, ja se on kestänyt ihan järjettömän hyvin. Parhaita siveltimiä mitä omistan!

Mitä pidätte tällaisesta tutosta, tai meikistä ylipäätään? Onko tuotekuvat jees, vai jätetäänkö pois? Ja kertokaahan miten te meikkaatte arkisin, olisi kiva kuulla!


Kuka jaksoi lukea loppuun asti?


Silmät:

-UDEPP
-MAC Mylar
-MAC Concrete
-MAC Ground Brown
-MAC Shroom
-Femme Fatale Peebles
-Too Faced Lashgasm mascara
-Zuii Organic Eyebrow Definer Coco saatu 
-Lumene brow wax

Kasvot:

-Max Factor Facefinity primer saatu
-Holika Holika Watery BB
-Make Up Store Dual Foundation Helsinki
-Chanel Blush Vivacité
-Guerlain Face & Eyes-paletti

Huulet:

-MAC Sheen Supreme Lipglass Tint Glorious Intent

13 Comments

 1. Jaksoin lukea ja kiva ainakin silloin tällöin saada tällaisia perusteellisia postauksia meikin teosta vaiheineen. 🙂 On mielenkiintoista lukea muiden tavasta meikata, se kun on jokaisella hiukan yksilöllinen. 🙂 Itse tykkään noista tuotekuvista myös, esimerkiksi juuri luomivärisävyjen kuvista, jos jollain lukijalla sattuu olemaan sama paletti, niin voi sitten kokeilla tehdä juuri samanlaista meikkiä tai ainakin saa ideaa sävyjen yhdistelystä tms.
  Nätti meikki!

  • Kiitos, ihana kuulla! 🙂 En tajua miksen aikaisemmin ole ottanut noita tuotekuvia, niistä on selvästi hyötyä! Muiden meikkitavat on aina mielenkiintoisia, jokainen tekee niin omalla tavallaan!

 2. Anonymous Anonymous

  Musta toi MACin Maleficent -paletti on jännä, sillä varmaan yhtäkään luomiväriä en olisi yksittäin ostanut… Musta aika hengettömiä värejä, mutta yhdessä kyllä toimivat ja käytettyä tulee. Se kulta tosin on pigmentiltään vähän pettymys, olin jotenkin kuvitellut vähän voimakkaampaa jälkeä.

  • Oikeassa olet! Yksittäisinä en olisi ostanut ainuttakaan noista napeista, mutta nyt kun mulla on ne, niin en osaa enää olla ilman. Se kultainen on kieltämättä pigmentiltään vähän heikko, mutta kosteana siitä saa onneksi vähän enemmän irti 🙂

 3. Ihania kuvia! Näillä ohjeilla saatan jopa minäkin onnistua. 🙂 Pitänee ostaa tuota primeriä, sillä en saa mitään värillistä voidetta pysymään naamallani, vaikka ne olisivatkin rasvaiselle iholle tarkoitettuja.

  • Kiitos, ihana kuulla! ^^ Primer on kyllä munkin iholle ihan ehdoton, ilman sitä ei näillä keleillä mikään meikkipohja pysy naamalla.

 4. Anonymous Anonymous

  Hyvä postaus! Itse ehdotin viime postaukseen tuota tuotekuvien lisäämistä ja tykkäisin, jos niitä jatkossakin näkyisi.

  • Kiitos! 🙂 Kuten postauksessakin sanoin, otan jatkossa käytetyistä tuotteista kuvat,ja laitan ne postauksiin. Vanhoihin,jemmassa oleviin kuviin niitä ei tietty ole,joten vanhoja meikkikuvia julkaistessa tuotekuvat tulevat puuttumaan. 🙂

 5. Hei nyt vasta hokasin, pitäiskö toi meikkisieni kastella?? :O omani ostin lontoon matkalta keväällä ja oon tykännyt kyllä. Merkki taisi olla real tecniques, semmonen munan mallinen. Miten sienen kasteleminen auttaa? Hyvä tutorial muuten. 🙂

  • Kannattaa ainakin kokeilla kasteltuna! Itse tykkään siitä huomattavasti enemmän niin- sieni on silloin isompi ja pehmeämpi, ja imee vähemmän meikkivoidetta sisäänsä. Meikkipohja levittyykin nätimmin!

   Ja kiitos! ^^

 6. Loistava tuto! Mä katson mielelläni lopuksi tuotekuvan, se kertoo ehkä vielä enemmän kuin se, että tuotteet on lueteltu. Kuvasta voi löytää aina jotain kiinnostavaa. :p Kiitos tosta YR:n sieni-vinkistä, taidan hankkia sen.

 7. Olipas kiva nähdä vaihe vaiheelta, miten meikkaat :). Häivytteletkö muuten puhtaalla siveltimellä vai miten? Sulla on aina niin kauniit häivytykset nimittäin.

 8. RAKASTAN tutoja! Varsinkin näitä kuvamuotoisia, koska videoita mun vaan ei tule katsottua 😛 Joten kiitos, tosi havainnollinen. Lisää näitä (vaikka tiedän kyllä, että ovat työläitä)! 🙂

Vastaa