Skip to content

24 jouluista kysymystä

Äärimmäisen laadukkaan kuvan tarjosi Know your meme.24 jouluista kysymystä- postauksia on vilahdellut blogeissa viime aikoina runsaasti, ja päätin minäkin sitten vastailla kysymyksiin. Tänä aamuna kysymyksiin ovat vastailleet Myy ja Johis, aikaisempia vastauksia löytyy Jonnalta ja Eikolta

1. Parasta joulussa? Tunnelma. Yhdessäolo. Perhe. 

2. Joulumusiikkisi? Koostunut viime aikoina lähinnä Michael Bublésta. 

3. Tykkäätkö katsella jouluelokuvia? Millaisia? Oi kyllä. Nightmare before Christmas katsotaan Halloweenina JA jouluna. Myös Lumiukko on kova. Pienempänä Joulupukki ja Noitarumpu oli parasta IKINÄ.

4. Jouluherkkusi? Kinkku. Piparit. Riisipuuro. 

5. Mitä ehdottomasti pitää olla jouluaterialla? Kinkkua, kalkkunaa,(ja molempiin asiaankuuluva herkkukastike) lanttulaatikkoa, perunoita.

6. Koska joulukoristeet pääsee kotiasi koristamaan? Jouluvalot. Meidän koti on niin pieni (ja tällä hetkellä kaaoksessa) ettei viitsitty tänä vuonna koristella- eikä me olla kotona joulupyhinä, joten miksi turhaan koristella.

7. Joulu kotona vai jossain muualla? Kotona. Ehdottomasti kotona. Maksimissaan sukulaisilla.

8. Itse tehdyt lahjat vai kaupasta ostetut vai molempia? Molempia. Viime vuonna tein suuren osan lahjoista itse, tänä vuonna ei ole ollut aikaa joten on ollut pakko turvautua kaupan antimiin.  Arvostan itse molempia- tärkeintä että lahja on saajansa näköinen ja mieleinen. 

9. Laitatko ulkovaloja pimeyttä valaisemaan? Asutaan kerrostalossa eikä meillä ole parveketta, joten en. 😀

10. Joulu oman perheen kanssa vai isommalla porukalla? Oman perheen kanssa. Viime vuonna oltiin miehen kanssa kahdestaan, ja vietettiin huikan erilainen mutta todella rentouttava joulu. Nyt on ihana viettää kaikki joulupyhät sukulaisten luona. (kyllä me silti tehdään omat jouluruoat… ) Olen haaveillut myös isomman kaveriporukan joulusta- keräännyttäisiin kaikkein lähimpien ystävien kanssa jouluaattona yhteen, tehtäisiin yhdessä ruoat ja vietettäisiin koko päivä yhdessä. Ehkä ensi vuonna?

11. Onko sinulla joku joululahjatoive? Hämmentävää kyllä, ei ole. Kyllähän minä muutaman keksin kun kysyttiin ja käskettiin, mutta mitään selkeää toivetta ei tänä vuonna ollut. 

12. Paras saamasi joululahja? Nokian 3310, jonka sain joululahjaksi joskus ala- tai yläasteella. Kellään muulla ei ollut sitä (saati kännykkää ylipäätään) joten se oli cool. Legon Belvillet eivät jää tästä kauas, muistan leikkineeni niillä ala-asteella pitkään ja hartaasti,ja ne piti koota HETI kun lahjat oli jaettu. Mielellään jo aikaisemmin.

13. Kamalin saamasi joululahja? En muista saaneeni ikinä mitään oikeasti kamalaa. Ihan oikeasti.

14. Kuvaile unelmien joulusi? Vapaata olisi enemmän kuin 2-3 päivää, saisi levätä ja rentoutua. Ei tarvitsisi juosta eri sukulaisten luona eikä stressata siitä että kuka tänä vuonna loukkaantuu kun ei ehditä paikalle. Voisimme olla miehen kanssa kahden aattona, ja sitten koota kaikki sukulaiset samaan paikkaan joulupäivänä.Haaveilen kahden viikon joululomasta- ehkä se ensi vuonna onnistuu. 

15. Mikä on ärsyttävin joululaulu? Ne lasten joululaulut. KAIKKI.

16. Oletko tehnyt jo jouluvalmisteluja tälle vuodelle? Mitä? Olen ostanut lähes kaikki lahjat (vain muutama puuttuu) ja lahjapaperit valmiiksi- loppuviikosta on paketointitalkoot. Joulupöydän kalkkuna odottaa valmiina pakkasessa, ja jouluruoat on suunniteltu valmiiksi. Loput hommat tehdään aatonaattona ja aattona.

17. Paras joulujuoma? Holiton glögi ilman roskia.

18. Oikea kuusi, tekokuusi vai ei kuusta ollenkaan? Oikea! En tosin sano ei siistille ja hyvännäköiselle tekokuuselle jonka voisi vain joka vuosi kaivaa esille kätköistä.

19. Käykö teillä joulupukki? Haha,EI.

20. Paras joulumuisto lapsuudestasi? Perhejoulut ylipäätään. Se niiden tunnelma. Toivon voivani joskus välittää sen omille lapsille.

21. Laittaudutko aattona hienoksi vai hölläiletkö koko päivän yöpuvussa? Mikäli ollaan perheen kesken, laittaudutaan- silloin joulu on ihan kunnon juhla. Jos ollaan miehen kanssa kahdestaan, ollaan yöpaidoissa ja tehdään pesä olohuoneen sohvalle. 

22. Peruna, -porkkana, -bataatti vai lanttulaatikko? Lanttu!

23. Paras joulusuklaa? Fazerin konvehtirasiat.

24. Joulutortut vai piparit? Why not both?

2 Comments

  1. Kieltämättä meiltäkään ei löydy joululevyjä, missä lapset laulaa… Hmm.. miksiköhän? 😀

    • Luulen että niitä ilmaantuu ainakin meille sitten kun on niitä omia lapsia- sitä ennen no no. 😀

Vastaa